Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

V lyžařských střediscích se lyžuje i na přírodním sněhu

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Tomáš Kořistka

Počasí se umoudřilo a za okny to konečně vypadá jako v zimě. Radost mají hlavně děti a milovníci zimních sportů. Konečně si totiž mohou zalyžovat i na přírodním sněhu. My jsme se byli podívat, jak to vypadá v lyžařských střediscích v Beskydech.

Pod náporem sněhu spadla střecha stodoly

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Sněžit přestalo v noci na včerejšek a tak stihli silničáři cesty do rána uklidit. Problémy ale začínají majitelům objektů. Ze střech začaly padat kusy sněhu a ledu a navíc kvůli sněhové pokrývce hrozí dokonce prolomení střech. Hasiči vydali výstražné upozornění.

Kraj chce kontrolovat topení

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

S příchodem zimy se v našem regionu výrazně zhoršila kvalita ovzduší. Z měření vyplývá, že se na tom stále více podílejí lokální topeniště, tedy rodinné domky. Krajský úřad chce proto prosadit takovou změnu zákona, aby kamna a kotle musely být pravidelně kontrolovány.

Přijímací zkoušky se budou konat na všech gymnáziích, obchodních akademiích a lyceích

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Stejně jako i ve zbytku České republiky ubývá v důsledku demografického poklesu v MS kraji mladých lidí a střední školy se tak potýkají s nedostatkem žáků.

Primátor Ostravy protestuje proti zpoplatnění dálnice na území města

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravský primátor Petr Kajnar se pravděpodobně bude soudit s ministerstvem dopravy. Rozezlil ho totiž dopis, ve kterém ministr zamítl žádost o udělení výjimky na placení dálničních poplatků na území města.

Jak jsou na tom lidé, kteří musí pracovat v extrémních mrazech?

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj sužují už od víkendu velké mrazy. Na některých místech klesla teplota i pod mínus 20 stupňů Celsia. Chladno trápí především lidi, kteří musí pracovat venku. Jejich práce je ale často nezbytná, a tak například hrobníci musí i při těchto nízkých teplotách normálně pracovat.

Obyvatelé MS kraje dýchají nejhorší ovzduší za několik posledních let

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Nejhorší ovzduší za několik posledních let dýchají v těchto dnech obyvatelé snad celého Moravskoslezského kraje. Na některých místech, například v Ostravě, byly překročeny povolené koncentrace prachu desetkrát. Lidé by měli na minimum omezit pobyt venku a větrat jen krátce.

Limity pro množství prachu v ovzduší jsou stále překračovány

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Včera jsme vás informovali o katastrofálním stavu ovzduší v celém Moravskoslezském kraji. Podobná situace je i dnes, na mnoha místech jsou několikanásobně překračovány limity pro prach. Přes mnohá opatření krajského úřadu se situaci nedaří zlepšit. Inspekce životního prostředí v těchto dnech schvaluje limity, které by umožnily omezit velké znečišťovatele.

Priority Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Na začátku roku se na policii na severu Moravy udály velké změny. Policejní správa Severomoravského kraje se rozdělila na dvě oblasti s vlastním velením. Na Správu Moravskoslezského a Správu Olomouckého kraje. Nový ředitel policie našeho kraje chce hlavně vymýtit extrémisty.

Dvě nové národní kulturní památky v našem kraji

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Rychlík Slovenská strela, který je ozdobou technického muzea v Kopřivnici byl povýšen mezi národní kulturní památky a dostal se tak do společnosti Pražského hradu nebo třeba Karlštejna. Druhou takto vyznamenanou památkou je přádelna v bývalé textilce Karnola v Krnově.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více