Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Fanoušci si na první olympijské hokejové utkání přivstali

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Asi největším tahákem zimní olympiády je pro většinu Čechů hokej. Přestože naše reprezentace vstoupila do turnaje včera brzy ráno, našla se spousta hospod, kde společně mohli fandit. My jsme se byli podívat nejen v Moravskoslezské metropoli, Ostravě, ale i na vesnici ve Stonavě.

Soud rozhodl: Zatopení chemičky zavinilo Povodí Odry

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Povodí Odry nepřesvědčilo ani napodruhé při odvolání Okresní soud v Ostravě, že zatopení chemičky Ostramo Vlček zavinila živelná katastrofa. Podle soudkyně se státní podnik špatně staral o protipovodňové hráze a ty pak v roce 1997 nedokázaly zadržet 500letou vodu.

Nové nařízení vlády upřesňuje povinnost údržby komínů

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Majitelé rodinných domků nebo chat, kteří topí kamny, v krbu nebo i plynem, pozor! Vláda schválila nařízení, které upřesňuje povinnosti majitelů pro jejich údržbu. Díky ní by mělo například ubýt požárů.

V Moravskoslezském kraji v únoru opět stoupla nezaměstnanost

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Černé prognózy se vyplňují a v únoru znovu v Moravskoslezském kraji přibylo lidí bez práce. I když ve srovnání s loňským rokem není nárůst tak velký, hrozivě ubývá volných pracovních míst. Nejhůře je na tom Bruntálsko, kde hledá práci 17 procent lidí.

Komerční sdělení více

Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.


Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Více