Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Ostrava se o víkendu pro návštěvníky otevře dokořán

20. dubna 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava se o víkendu otevře dokořán. Tak se totiž jmenuje akce, kdy budou vybrané budovy města otevřeny návštěvníkům. Veřejnost se tak jeden den v roce dostane i do prostor, které jsou jinak nepřístupné. Například pracovna primátora Ostravy nebo ochoz muzea.

V Ostravě bude od příštího školního roku lékařská fakulta

16. dubna 2010 15:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V Ostravě bude už od příštího školního roku lékařská fakulta. To je obrovský úspěch nejen pro Ostravskou univerzitu, pod kterou bude spadat, ale pro celé město a jeho okolí. Studium lékařství v Ostravě je výbornou zprávou i pro fakultní nemocnici.

Vyhlášení soutěže Sestra Moravskoslezského kraje 2009

16. dubna 2010 11:06 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V Ostravě se uskutečnilo slavnostní vyhlášení výsledků ankety Sestra Moravskoslezského kraje 2009. Pozvání hejtmana Jaroslava Palase, který akci zaštiťuje, přijala i ministryně zdravotnictví Dana Jurásková.

Průmyslová zóna v Mošnově je připravena pro investory

15. dubna 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava dokončila přípravu průmyslové zóny Mošnov a vyjednává s případnými investory o jejich využití. Mošnov se tak stává unikátním logistickým centrem, kde jsou propojeny tři druhy dopravy, letecká, železniční i silniční.

Konference o kvalitě ovzduší v Ostravě 2010

14. dubna 2010 0:29 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Letošní zima, kdy byly limity prachu překračovány i desetkrát ukázala, že je nejvyšší čas, aby se špatným ovzduším na Ostravsku začala zabývat vláda. Podívejte se na sestřih Konference o kvalitě ovzduší v Ostravě 2010 zde.

Dance Cup 2010 - taneční soutěž ve street dance a disco dance

14. dubna 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V Ostravě začala o víkendu nová tradice. Do Kulturního domu Akord se sjeli tanečníci z celé republiky, aby se utkali o putovní pohár města Ostravy v disco a street dance. Přestože to byl teprve první ročník, zájem byl obrovský a pořadatelé už plánují ten příští.  

Národní divadlo moravskoslezské zahájilo novou sezónu

13. dubna 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V minulém týdnu zahájilo Národní divadlo moravskoslezské novou sezónu prodejem předplatného. Ještě předtím ale ostravský magistrát provedl kontrolu hospodaření. Divadlo má totiž nového ředitele a zřizovatel chtěl zjistit, jak ho odvolaný ředitel vedl.

V Ostravě proběhla konference o ovzduší v Moravskoslezském kraji

13. dubna 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Aby se lidem v Moravskoslezském kraji lépe dýchalo, budou potřeba hlavně peníze, a to miliardy. Na tom se shodli všichni účastníci konference o ovzduší, která už počtvrté byla v Ostravě. I když nejdůležitější opatření bude muset schválit vláda, Ostrava už připravuje speciální fond pro děti z nejhůře postižených oblastí.

Sportovní gymnázium E. a D. Zátopkových oslavilo 25. výročí

11. dubna 2010 2:59 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Už 25 let vzdělává ostravské Gymnázium Dany a Emila Zátopkových nejlepší sportovce z celého našeho regionu. Proto si škola připravila akademii, na které předvedli studenti své umění rodičům a kamarádům. Na oslavy přijeli i někteří dnes už slavní absolventi.

Vedení MS kraje jednalo se členy rozpočtového výboru PSP ČR

8. dubna 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Vedení kraje přivítalo v Ostravě členy rozpočtového výboru poslanecké sněmovny parlamentu. Přijel i ministr dopravy Gustav Slamečka. Původně měla přijet do Ostravy celá vláda, kvůli návštěvě ruského a amerického prezidenta byla však jednání odložena. Tématem byly dopravní priority kraje a také katastrofální stav ovzduší.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více