Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

VŠB - TUO dostane 3 miliardy korun z EU

7. května 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Vysoká škola báňská by se v následujících letech mohla stát jedním z nejúspěšnějších vědecko-výzkumných center v naší zemi i v celé Evropě. Díky dobrým projektům se jí podařilo získat z evropských peněz přes 3 miliardy korun. Zároveň se stala i nejúspěšnější školou v čerpání prostředků v naší zemi.

Ve Vítkovické nemocnici se narodil pětikilový Honzík

6. května 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Malého Honzík se narodil o víkendu ve Vítkovické nemocnici v Ostravě a už teď je rekordmanem. Zatím ale ne ve sportu, rekordní jsou totiž jeho rozměry. Měří 56 centimetrů a váží celých 5 kilo.

Nebezpečné úseky silnic Moravskoslezského kraje

5. května 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Dopravní policisté každý rok vyhodnocují nebezpečná místa pro motoristy. V daných úsecích se pak snaží spolu s obcemi rizika odstranit. V Moravskoslezském kraji je takových míst celkem 14, nejvíce v okrese Ostrava.

Oslavy 65. výročí osvobození Ostravy

2. května 2010 13:55 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

30. dubna to bylo přesně 65 let ode dne, kdy byla osvobozena Ostrava. Ostravská operace byla největší bitvou 2. světové války na našem území. Vojenští historici se shodují, že velení sovětských vojsk předvedlo mistrnou válečnou akci, když vojsko přijelo z opačné strany, než Němci čekali.

Prázdné místo po Květinové síni v centru Ostravy bude zaplněno

30. dubna 2010 0:58 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V centru Ostravy konečně zmizí prázdné místo po bývalé Květinové síni. Radní totiž schválili prodej pozemku, a tak by v proluce měl vyrůst obytný dům s komerčními prostory. Investor bude mít ale zřejmě problémy s parkovacími místy. Objekt totiž bude stát v pěší zóně.

Ekonomické fórum o příhraniční spolupráci

30. dubna 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V Ostravě se na mezinárodní konferenci setkali zástupci Severní Moravy a Slezska, Horního Slezska v Polsku a severozápadního Slovenska, aby se dohodli na co nejlepší spolupráci. Záštitu nad tímto fórem převzal hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas. O významu této akce svědčí i to, že přijeli hned 4 ministři od nás a Slovenska.

Na jednání tripartity v Ostravě se jednalo o financích i špatném ovzduší

28. dubna 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Odboráři, zaměstnavatelé a vedení kraje se sešli v Ostravě, aby společně našli způsob, jak co nejlépe čerpat peníze z Evropské unie. Pomoci by měl fond Jessica, ze kterého si mohou půjčit peníze veřejní i soukromí investoři. Hovořilo se také o špatném stavu ovzduší v Moravskoslezském kraji.

V Ostravě se sešli starostové a primátoři Moravskoslezského kraje

28. dubna 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Do ostravského hotelu Clarion se sjeli starostové a primátoři z celého Moravskoslezského kraje. Hejtman Jarolav Palas a ředitelka krajského úřadu Eva Kafková je pozvali na pravidelné pracovní jednání.

Do mateřské školy budou moci děti jít už od dvou let

26. dubna 2010 8:32 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Mateřské školy budou přijímat děti už od dvou let. Vláda chce tímto krokem pomoci maminkám, které se chtějí vrátit brzy do práce a kvůli nedostatku jeslí nemohou. Lidé z Moravskoslezského kraje to vítají. Mohlo by to i pomoci zastavit úbytek obyvatel, který náš region v posledních letech sužuje.

Čeká ostravský fotbalový klub Baník stěhování?

21. dubna 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravský Baník se pondělní výhrou v Liberci dotáhl bodově na první Spartu a celý kraj opět žije fotbalem. Baník ale místo aby si užíval výsluní, řeší existenční problémy svého stadionu. Od příští sezóny totiž musí mít vyhřívaný trávník.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více