Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Proplácení zdravotnických poplatků

7. června 2010 7:30 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Sociální demokracie měla jako jeden ze svých prvních plánů po vítězství ve volbách zrušení zdravotnických poplatků. Všechno ale nasvědčuje tomu, že vládnout nebude, a proto musí vyřešit, co bude s poplatky dále. Doteď proplácely poplatky ve svých nemocnicích krajské úřady. Společný postup projednávali hejtmani.

Kde bude v budoucnu hrát FC Baník Ostrava?

4. června 2010 9:06 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

I když ostravští zastupitelé opět definitivně neřekli, kde bude fotbalový stadion, nařídili radním, aby pokračovali v přípravě svinovské varianty. V záloze si stále nechávají druhou verzi - rekonstrukci městského stadionu ve Vítkovicích.

Silné deště způsobily další rozvodnění řek v regionu

2. června 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Od včerejšího večera sužují celý Moravskoslezský kraj silné deště. Už v průběhu noci začaly stoupat hladiny řek a na třech místech byl vyhlášen třetí, tedy nejvyšší povodňový stupeň. V Ostravě musela být kvůli rozvodněné říčce Porubce evakuována školka. Petrůvka na Karvinsku znovu zatopila několik domků. Kvůli vodě muselo být uzavřeno i několik silnic.

Volby očima krajských lídrů

1. června 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Po uzavření volebních místností se v sídlech Sociálních demokratů i Občanské demokratické strany začali scházet kandidáti a ostatní členové stran, aby společně sledovali výsledky. I když prvním průzkumům nechtěli politici příliš věřit, veselejší nálada panovala od začátku v sídle pravice.

Ostrava bojuje o titul Evropské město kultury 2010

27. května 2010 3:24 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava bojuje o titul Evropské hlavní město kultury 2015. O své kulturnosti chce proto přesvědčit nejprve obyvatele Prahy v rámci přehlídky, kde se budou prezentovat ostravští umělci z mnoha oblastí. Ostrava se ale také představí svému hlavnímu konkurentu Plzni a prezentaci chystá město i v Bruselu.

Do konce května musí zaplatit daň z nemovitosti i majitelé novostaveb

26. května 2010 14:30 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Už jen pár dní zbývá majitelům nemovitostí na to, aby z nich zaplatili daň. Kdo to nestihne do konce května, bude platit úroky navíc. Lidé jsou naštvaní, nejen že je daň ve většině obcí vyšší, musí ji nově zaplatit i majitelé novostaveb, kteří byli do loňska osvobozeni.

Ostrava podává žalobu na stát kvůli zněčištění životního prostředí

25. května 2010 8:46 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Vedení ostravské radnice se rozhodlo pro radikální krok, kterým chce pomoci ke zlepšení stavu ovzduší ve městě. Stát prý není schopen zabránit znečišťování životního prostředí, a proto na něj magistrát podal žalobu. Ovzduší v některých částech města je tak špatné, že přímo ovlivňuje zdraví lidí.

Videoreportáž: Sesuvy v Bludovicích a Skalici, hrozí další zatopení domků

22. května 2010 12:50 | Havířov | Tomáš Kořistka

V současné době bylo nahlášeno téměř 30 sesuvů půdy a další stále přibývají. Například ve Skalici už odborníci rozhodli, že silnice musí zůstat zavřená, dokud neprojde rekonstrukcí celý silniční násep. Úředníci už mají první odhady škod na infrastruktuře.

V Moravskoslezském kraji už došlo k dvaceti sesuvům půdy

20. května 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Velké starosti nyní v celém Moravskoslezském kraji dělají lidem rozsáhlé sesuvy podmáčené půdy. V současné době je jich kolem dvaceti, ale stále přibývají další. Sesuvy naštěstí nejsou tak rychlé aby ohrozily lidské životy, hrozí ale zřícení některých domků. Ve Skalici na Frýdeckomístecku sesuv zatarasil silnici.

Hladiny řek opadávají a lidé ze zaplavených oblastí začínají uklízet

19. května 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Hladiny řek v celém kraji klesají a lidé ze zaplavených oblastí začínají uklízet spoušť, kterou voda napáchala. V Ostravě byla nejhůře zasažena oblast Koblova Žabníku, kde nepomohla ani provizorní hráz z gumových vaků. Vedení měst i kraje se snaží lidem co nejúčinněji pomoci.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více