Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Den s policií na Slezskoostravském hradě

23. června 2010 7:37 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Na Slezskoostravském hradě a jeho okolí to vypadalo, jako by se tam stala vražda nebo těžký zločin. Všude plno policejních vozů, policistů se samopaly i specialistů na ohledávání místa činu. Naštěstí ale mezi všemim pobíhaly děti, které se přišly podívat na oslavu Dne policie a padesátiletého výročí oddělení kriminalistické techniky.

Na ostravském výstavišti Černá louka by měl vzniknout moderní park

22. června 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Na ostravském výstavišti Černá louka by měl v příštích letech vzniknout moderní park obklopený budovami. Návrh nizozemského architektonického studia zvítězil v mezinárodní soutěži o zástavbu rozsáhlého území v centru města. Projekt má zásadní význam v souboji Ostravy o titul Evropské hlavní město kultury 2015.

Díky pěnězům z evropských fondů Ostrava rozkvétá

18. června 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Díky penězům, které se daří získávat Moravskoslezské metropoli Ostravě z evropských fondů, je město stále atraktivnější nejen pro jeho obyvatele, ale stále častěji i pro turisty. V příštích dnech se navíc začne i s rekonstrukcí přednádražního prostoru ve Svinově, který často návštěvníkům kazil hned první dojem.

Evraz bude s ArcelorMittalem dále jednat

17. června 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Evraz Vítkovice Steel se stále nedohodl s hutí ArcelorMittal o ceně za surové železo. Evraz proto stále zvažuje uzavření ocelárny, což by znamenalo propuštění nejméně 320 lidí. Ocelárna prý prodělává kvůli vysoké ceně železa z Arcelormittalu miliony korun. Odbory jsou připraveny v případě propouštění stávkovat.

Od příštího roku budou pro žáky 9. tříd povinné výstupní testy

15. června 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Žáky, kteří budou v příštím školním roce končit základní školu, čeká novinka - výstupní testy. Zkoušky z českého jazyka a matematiky, které pak budou součástí přijímacího řízení na střední školy. Moravskoslezský kraj je prvním regionem v republice, kde budou tyto testy povinné.

Stavbou roku 2009 se stal polyfunkční dům v Ostravě-Vítkovicích

15. června 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Aby podpořil snahu investorů a projektantů o co nejkrásnější budovy, pořádá už 4 roky Moravskoslezský kraj soutěž Stavba roku. Soutěží se v 5 kategoriích. Z těch pak navíc odborná porota vybírá vítěze absolutního. Tím se letos stal polyfunkční dům v Ostravě-Vítkovicích.

Ostrava město kultury!!! Zastupitelé schválili na rozvoj 2 miliardy korun

14. června 2010 5:17 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava udělala obrovský krok směrem k cíli v boji o Evropské hlavní město kultury v roce 2015. Ve stejný den, kdy byla zahájena stavba nové scény divadla loutek, schválili zastupitelé 2 miliardy korun, které budou investovány do rozvoje kultury. Schválena byla i podrobná přihláška do soutěže.

Z Ostravy na Letiště Leoše Janáčka autobusem

11. června 2010 8:18 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Začala sezóna dovolených a Letiště Leoše Janáčka Ostrava v Mošnově proto zavedlo ve spolupráci s krajským úřadem speciální autobus, který lidi sváží k odletům. Jedna z jeho zastávek je i na Svinovském nádraží, takže ho mohou využít lidé z celého kraje.

Ostravské divadlo loutek se rozšíří o alternativní scénu

10. června 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Jediné profesionální divadlo v Moravskoslezském kraji zaměřené na představení pro děti a mládež, Ostravské divadlo loutek, se bude rozšiřovat o alternativní scénu. Stávající prostory jsou kvůli velkému zájmu nevyhovující a navíc plánuje divadelní soubor i večerní představení pro dospělé.

Sčítání škod po povodních v Moravskoslezském kraji

8. června 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

I když už se voda vrátila do koryt, pro lidi v postižených oblastech ještě zdaleka nic neskončilo. Právě v těchto dnech se začínají sčítat škody. Pracovníci pojišťoven proto křižují region a všechno sepisují, aby lidé mohli dostat peníze co nejdříve.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více