Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

SHRNUTÍ DNE: Aktuální povodňová situace v Moravskoslezském kraji

18. května 2010 21:14 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

I když déšť nebyl večer a v noci tak intenzivní, hladiny řek klesly jen mírně nebo vůbec. Stovky rodin strávily noc bez proudu. Mnoho lidí také noc probdělo. Celou noc sledovali pohyb vody. Těžké chvíle zažili i pacienti lázní Darkov v Karviné, kteří museli být evakuováni.

Evraz Vítkovice Steel možná zavře ocelárnu

17. května 2010 6:21 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Jeden z největších zaměstnavatelů v Moravskoslezském kraji Evraz Vítkovice Steel zvažuje uzavření ocelárny. O práci by tak přišlo nejméně 320 lidí. Důvodem je vysoká cena, za kterou musí od konkurenčního podniku ArcelorMittal nakupovat surové železo. Ocelárna kvůli tomu dlouhodobě prodělává stamiliony korun.

Odra zaplavila rodinné domy v Košatce

17. května 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Řeka Odra se vylila z břehů a zaplavila rodinné domy v obci Košatka. Celou videorepotáž najdete zde. Sledujte také naše Téma, dozvíte se aktuální informace o povodňovém stavu.

SHRNUTÍ DNE: Moravskoslezský kraj sužují povodně

17. května 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Trvalé deště stále zvedají hladiny řek v Moravskoslezském kraji. Situace byla dnes nejhorší v Bohumíně, kde se výška hladiny rovnala stoleté vodě. Se situací v kraji se přijel seznámit i ministr vnitra Martin Pecina, který nabídl pomoc vojenských jednotek.

Schůze Sdružení nájemníků BYTYOKD.CZ

13. května 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

12. 5. 2010 proběhla Schůze Sdružení nájemníků BYTYOKD.CZ na téma deregulace nájemného. Pozvání přijali místopředseda Poslanecké sněmovny, Lubomír Zaorálek, Ing.Taraba, statutární zástupce místopředsedy Sdružení nájemníků ČR a JUDr. Přikryl, předseda České společnosti pro rozvoj bydlení. Záznam schůze najdete zde.

Ostravská nemocnice má nový archiv

13. května 2010 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravská městská nemocnice se neustále snaží vylepšovat své služby pro obyvatele města. Tu nejnovější příliš samotní pacienti nepocítí, ale je velmi důležitá pro správné fungování. Byl totiž dokončen nový archiv pro skladování karet pacientů.

V Ostravě byl zahájen soud se žháři z Vítkova

12. května 2010 8:58 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V Ostravě včera začal jeden z nejsledovanějších soudních procesů v historii. Před senátem stanuli 4 mladíci, kteří zaútočili ve Vítkově zápalnými lahvemi na dům, ve kterém spala romská rodina. Dvouletá Natálka téměř uhořela. Hrozí jim 15 let vězení nebo výjimečný trest. Skinheadi se hájí tím, že mysleli, že zapalují sklad věcí, které nakradli Romové.

Dar pro zdravotně postižené členy ostravského Čtyřlístku

12. května 2010 8:41 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravské centrum pro zdravotně postižené Čtyřlístek je známé výbornými výsledky ve sportu. Někteří jeho uživatelé dokonce bojovali o medaile na olympiádě v Pekingu. Další zlepšování jistě podpoří i nový stůl na stolní tenis, který získal stacionář v Třebovicích.

Ve vybraných školách zkoušejí nový typ písma

10. května 2010 8:10 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Ministerstvo školství uvažuje o zrušení krasopisu. Proto od začátku roku probíhá na 40 školách České republiky zkušební projekt, kdy se děti učí nový styl písma Comenium Script, který je podobný tiskacímu písmu. Podle jeho tvůrců je jednodušší a čitelnější. Odpůrci zase tvrdí, že je pomalé a omezí rozvoj dítěte.

Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji v dubnu klesla

10. května 2010 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V celém Moravskoslezském kraji už druhý měsíc klesá nezaměstnanost. Během dubna ubylo více než 4 tisíce nezaměstnaných. Důvodem jsou především sezónní práce ve stavebnictví, lesnictví a zemědělství.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více