Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Baník Ostrava prohrál doma potřetí v řadě. Svátek fotbalu se změnil v noční můru

13. března 2023 10:34 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V sobotu se fanoušci Baníku Ostrava těšili na svátek fotbalu, ale Sparta Praha jim ho pokazila, když svou převahu korunovala třemi góly. Domácí příznivci tak nakonec roztáhli transparent: Jsou výsledky hráčů Baníku pravda nebo fikce?

USAR tým ocenilo krajské zastupitelstvo. Skvěle reprezentoval celou naši zemi

10. března 2023 10:16 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Zastupitelé Moravskoslezského kraje poděkovali dlouhým potleskem a čestným uznáním USAR týmu, který se podílel na záchranných pracích po zemětřesení v Turecku. Jeho velkou část totiž tvoří hasiči z našeho regionu.

Starosta Slezské Ostravy Richard Vereš složil slib zastupitele MS kraje. Změna souvisí s kumulací funkcí

10. března 2023 9:37 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Zastupitelstvo Moravskoslezského kraje začalo tentokrát začalo slavnostním ceremonií. Starosta Slezské Ostravy Richard Vereš totiž nahradil svého stranického kolegu a složil slib zastupitele.

Vycvičení policisté byli na začátku řetězce přežití. Na jeho konci je zachráněný život

9. března 2023 11:38 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Řetězec přežití, na jehož začátku byla policejní hlídka, znamená záchranu života pro muže, který v Ostravě zkolaboval přímo na ulici. Policisté zahájili oživování, které přebrala záchranná služba a dokončili zdravotníci v nemocnici.

Dva důležité podchody prošly rekonstrukcí. Jsou bezpečnější a mnohem lépe vypadají

8. března 2023 12:40 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dva důležité podchody u zastávek MHD v Ostravě prošly rekonstrukcí. Obě tato místa budou díky kamerám nejen bezpečnější, ale díky vybranému řešení i mnohem atraktivnější.

V Ostravě se připravují noví strážníci z celého kraje. Zájem je i o zkušenější a starší uchazeče

8. března 2023 10:37 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V Ostravském školícím centru jsou na svou práci připravováni noví strážníci z celého našeho i Olomouckého kraje. V těchto dnech se chystá jubilejní stý kurz a například v Ostravě je o nové strážníky stále velký zájem. Nábor cílí i na starší a zkušenější uchazeče.

Ostrava chce změnit systém MHD. Ubude tramvajových linek, ale budou jezdit častěji

7. března 2023 13:22 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava připravuje revoluční změnu v městské hromadné dopravě. Tři hlavní tramvajové linky budou tvořit jakousi páteř celého systému a budou proto jezdit mnohem častěji. Další budou jezdit méně a nebo budou zrušeny. Cestující tak čeká častější přestupování, ale celkově by se měla doprava po městě zrychlit a zefektivnit.

Parkoviště na Hranečníku je větší a bude i modernější. Řidiči pokračují MHD

7. března 2023 9:09 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Parkoviště osobních vozidel na dopravním terminálu Hranečník v Ostravě prošlo rekonstrukcí. Hlavním cílem bylo navýšit kapacitu parkovacích míst. Projekt byl zpracován s maximálním ohledem na životní prostředí.

Myslivec zastřelil v Darkovicích u cyklostezky psa, kterého venčila majitelka. Tvrdí, že střílel na lišku

6. března 2023 10:38 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Hrůzný zážitek má za sebou studentka z Darkovic, která se svým přítelem venčila psa na cyklostezce vedoucí okrajem pole. Přímo před očima ji milovanou border kolii Dixie zastřelil myslivec z posedu. Prý si myslel, že je to liška.

Ostrava připravuje nový plán rozvoje. Mohou se zapojit i občané města

6. března 2023 9:58 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava připravuje nový plán rozvoje a chce do něj zapojit i občany. Komu tedy není lhostejná budoucnost města ve kterém žije, může vyplnit dotazník a vyjádřit se co se mu líbí a co by naopak chtěl změnit.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více