Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Začala rekonstrukce frekventované silnice v Ostravě. Je nutné vyměnit vodovod a kanalizaci

27. března 2023 12:08 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Začala rekonstrukce frekventované ulice Přemyslovců v Ostravě-Mariánských Horách. Opravy jsou plánovány po jednotlivých etapách a vjezd pro individuální automobilovou dopravu bude, až na výjimky, zakázán. Důvodem oprav je rekonstrukce vodovodu a kanalizace.

Recidivista z Ostravy je opět za mřížemi. Žádné auto před ním neobstálo

27. března 2023 11:58 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Auta obyvatel Ostravy jsou zase o něco bezpečnější. V minulých dnech byl zadržet muž, který se procházel po městě a pokud v nějakém autě uviděl cokoliv, co lze zpeněžit, auto vykradl. Celkem mu kriminalisté napočítali 19 vozů.

Mladík napadl v Ostravě strážníka. Nemá kde bydlet a tak chce do vězení

24. března 2023 9:22 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Neobvyklý případ bude muset brzy rozhodnout Okresní soud v Ostravě. Policisté totiž zadrželi muže, který na ně opakovaně útočí, aby se dostal do vězení. Nemá totiž kde bydlet.

Řidiči mohou zaparkovat v centru Ostravy. Parkoviště pod univerzitou je prozatím zdarma

24. března 2023 8:40 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Jak už jistě víte v centru Ostravy na Černé louce byl dokončen univerzitní kampus. Jeho součástí jsou i podzemní parkoviště, které financovalo město. Řidiči je zatím mohou využívat parkování zdarma.

Ostrava podpoří další aktivity v sociální oblasti. Financováno bude 119 projektů

23. března 2023 7:36 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava každým rokem přisívá i do specifických oblastí sociální problematiky. Jde například o aktivity pro osoby s handicapem anebo do těch částí zdravotnictví, které nejsou financovány ze systému veřejného zdravotního pojištění. Letos bude podpořeno 119 projektů.

Motorkáři se vrátili na silnice. Zdravotníci už museli ošetřovat první zranění

22. března 2023 12:10 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

S pěkným počasím se na silnici vrátili po zimě motorkáři. Okamžitě to bylo znát i na zásazích zdravotníků, kteří o víkendu spěchali hned ke třem nehodám. Motorkáři by měli být na začátku sezóny opatrní a zpozornět by měli i řidiči vozidel.

Tomáš Macura byl vyloučen z klubu zastupitelů ANO. O novém primátorovi Ostravy bude rozhodnuto za měsíc

22. března 2023 11:57 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V úvodu zastupitelstva ostravského magistrátu oznámil primátor Tomáš Macura, že založil nový zastupitelský klub. Stalo se tak poté, co byl vyloučen z klubu hnutí ANO. Kdo ho nahradí v funkci primátora by mělo být jasné už příští týden a dubnové zastupitelstvo by nové vedení města mělo zvolit.

Karneval tří porubských školek naplnil Garáž. Nejoblíbenější jsou princezny a spidermani

22. března 2023 9:31 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Plesová sezóna končí a tak byl ten správný čas na její vrchol v klubu Garage v Ostravě-Martinově. Stal se jím karneval tří porubských mateřských škol, který zcela naplnil hlavní sál. A pokud vás zajímá, jaké masky letos nejvíce frčí, tak je to princezna a kluků spiderman.

MS kraj přispěje chovatelům ovcí na ochranu před vlky. Stačí splnit podmínky programu

21. března 2023 11:25 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V loňském roce jsme vás informovali o několika případech útoků vlků na stáda ovcí v Beskydech. Pastevcům způsobují vlci velké škody a proto MS kraj přispěje na ochranu stád. Za peníze si mohou chovatelé koupit například Pastevecké psy nebo ohradníky.

Zloděj odnesl i kytaru z modlitebny. Přiznal celkem 12 krádeží po celé Ostravě

21. března 2023 10:54 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravští policisté zadrželi zloděje, který doslova řádil po celém městě. Za pouhý měsíc vykradl 12 objektů a aut. Věci okamžitě prodávala a co nešlo zpeněžit, prý vyhodil do kontejneru. Do modlitebny v Zábřehu se dokonce vloupal dvakrát.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více