Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Slezskoostravský hrad bude ještě majestátnější. Začala jeho revitalizace

3. dubna 2023 10:09 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Slezskoostravský hrad prochází revitalizací. Návštěvníci ocení zejména úpravy nádvoří, které bude mít jiný povrch a bude tak mnohem vhodnější pro konání nejrůznějších akcí.

Česká pošta zruší v našem kraji 48 poboček. Nejvíce jich ubude v Ostravě

31. března 2023 11:25 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Česká pošta zveřejnila seznam poboček, které chce zrušit. Nejvíce z celé země se to dotkne Moravskoslezského kraje, kde ubude 48 poboček. Hejtman Ivo Vondrák a primátor Ostravy Tomáš Macura se proto chtějí obrátit na vládu, aby to přehodnotila.

Lidé vyhazují do kanalizace i stavební suť. Odpad může způsobit i havárii potrubí

30. března 2023 14:15 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Nedávno jsme vás informovali o úhynu ryb ve Výškovických tůních v Ostravě, do kterých natekla odpadní voda z kanalizace. Vodohospodáři zjistili, že havárii způsobilo ucpané potrubí, do kterého někdo vysypal suť. Ta ale do kanalizace nepatří a ucpává ji další nevhodný odpad, kterého se lidé zbavují ve svých domácnostech.

Hnutí ANO navrhlo na primátorku Ostravy Hanu Tichánkovou. Začalo vyjednávání o nové koalici

30. března 2023 9:58 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Oblastní sněm hnutí ANO v Ostravě nominoval na primátorku města bývalou místostarostku městské části Jih a novou předsedkyni klubu městských zastupitelů Hanu Tichánkovou. Hned ve čtvrtek zahájilo ANO vyjednávání o nové koalici.

V dubnu začínají zápisy do základních škol. Předškoláci mají termín o měsíc později

30. března 2023 9:01 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Pro děti je duben velice významným měsícem. Ředitelé a ředitelky základních škol totiž vyhlašují zápisy do prvních tříd. V Ostravě by k zápisu mělo přijít asi tři a půl tisíce žáků.

V březnu si připomínáme nezastupitelnost sociální práce. V Ostravě pomáhá lidem v nouzi Sociopoint

29. března 2023 13:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V březnu si každoročně připomínáme Světový den sociální práce, která hraje v naší společnosti nezastupitelnou roli. Lidé v nouzi mají možnost požádat o pomoc téměř s čímkoliv. V Ostravě byl proto jako místo prvního kontaktu zřízen přímo na magistrátu Sociopoint, ale radu lze získat i na kterékoliv jiné radnici.

Bezdomovec brutálně umlátil přítelkyni rýčem. Dohodl se na 13letém vězení

29. března 2023 12:18 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Nezvykle brutální vražda v lesíku v Ostravě-Porubě skončila u soudu dohodou o vině a trestu. Za přiznání viny stráví vrah za mřížemi 13 let, což je pod spodní hranicí sazby a tak se to zdá pozůstalým málo. Odsouzený totiž přítelkyni umlátil rýčem a pak ji ještě pro jistotu několikrát bodl.

Do MS kraje přijel prezident Petr Pavel s manželkou. Setkal se s hejtmanem i primátory velkých měst

28. března 2023 14:12 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Prezident Petr Pavel na dva dny zavítal do Moravskoslezského kraje. Po setkání s hejtmanem Vondrákem a primátorem Macurou si prezident prohlédne například kampus Ostravské univerzity na Černé louce a ve středu pak sfárá na Karvinsku do dolu Darkov.

Ostravští strážníci mají nové defibrilátory. Výrazně pomohou při případné záchraně života

28. března 2023 10:33 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravští strážníci získali další defibrilátory a jsou tak ještě lépe připraveni k případné záchraně života, pokud se dostanou na místo dříve, než záchranná služba. Všichni strážníci tak nyní procházejí speciálním kurzem první pomoci.

Začala rekonstrukce frekventované silnice v Ostravě. Je nutné vyměnit vodovod a kanalizaci

27. března 2023 12:08 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Začala rekonstrukce frekventované ulice Přemyslovců v Ostravě-Mariánských Horách. Opravy jsou plánovány po jednotlivých etapách a vjezd pro individuální automobilovou dopravu bude, až na výjimky, zakázán. Důvodem oprav je rekonstrukce vodovodu a kanalizace.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více