Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Ostrava podporuje otevřená školní hřiště. Nabízejí bezpečné prostředí ke sportování

21. dubna 2023 9:37 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava ve spolupráci s městskými obvody dlouhodobě podporuje síť otevřených školních hřišť. Ta totiž nabízí bezpečné prostředí ke sportovnímu vyžití nejen dětí a mládeže, ale i dospělých. Na provoz dohlížejí správci.

V Ostravě funguje kontaktní místo pro bydlení. Unikátní projekt pomáhá lidem v nouzi

20. dubna 2023 8:23 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V Ostravě se sešli odborníci ze sociální oblasti, aby si předali zkušenosti s podporou domácností v bytové nouzi. Ostrava je totiž jediným městem v MS kraji, kde funguje unikátní projekt sociálního bydlení.

Projekt koncertní haly posupuje mílovými kroku kupředu. Ostrava už hledá zhotovitele.

20. dubna 2023 8:09 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Příprava projektu koncertní haly v Ostravě postupuje mílovými kroky a po desítkách let je tak na dosah další důležitý milník v historii města. Po získaném stavebním povolení už tak město začíná s hledáním zhotovitele stavby a zároveň finalizuje zdroje financování.

Muž se v Orlové pokusil upálit své příbuzné a pak se zastřelil. Z hořícího domu se jim podařilo utéct

19. dubna 2023 11:49 | Orlová | Tomáš Kořistka

Kriminalisté řeší pokus o dvojnásobnou vraždu. Pachatel zapálil dům v Orlové, ve kterém spali jeho příbuzní a pak se zastřelil. Příbuzní se ale probudili včas a stihli z domu utéct.

Policisté doslova vystopovali zloděje. Nevšiml si, že za sebou nechává blátivou stopu

18. dubna 2023 12:46 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Policisté musejí při výkonu svého povolání využít mnoho různých dovedností. Pochvalu si určitě zaslouží hlídka z Ostravy-Přívozu, která k vypátrání zloděje použila prastarou indiánskou metodu stopování. Zloděj totiž za sebou nechal blátivou stopu.

Horská služba se zdravotníky zachránili zraněnou ženu. K transportu byl nutný vrtulník

18. dubna 2023 10:48 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Letecká záchranná služba má za sebou náročný zásah v Jeseníkách. V údolí bílé Opavy se na zledovatělé stezce zranila žena a její transport by byl těžce přístupným terénem velmi složitý. Horská služba proto pacientku přenesla na vhodné místo, odkud byla vrtulníkem vynesena pomocí palubního jeřábu.

V Ostravě hořel panelákový byt. Zřejmě ho zapálilo dítě

17. dubna 2023 11:31 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Všechny složky záchranného systému v Ostravě měly v pondělí dopoledne napilno. Byly totiž přivolány k požáru ve věžáku na sídlišti Dubina a okamžitě muselo být evakuováno 25 osob. Čtyři lidé skončili v péči zdravotníků. Mezi nimi i pětileté dítě, které má zřejmě oheň na svědomí.

Hokejisté Vítkovic mohou být spokojeni. O finalistovi rozhodly maličkosti

17. dubna 2023 11:11 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Hokejisté Vítkovic po mnoha letech opět pobláznili Ostravu a natřískaná hala je hnala za postupem do finále i v sedmém zápase. Bohužel se to nepovedlo, ale i tak mohou být spokojeni. Za skvělé výkony i za končené čtvrté místo v extralize jim patří velké uznání.

Podchody v Ostravě ozdobí muraly. Postarají se o ně studenti Ostravské univerzity

14. dubna 2023 12:03 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V našem zpravodajství jsme vás informovali o dvou zrekonstruovaných podchodech v Ostravě, kde zůstaly bílé zdi. Nyní dojde i na ně a postarají se o to mladí výtvarníci z Ostravské univerzity. Podchody ozdobí tzv. muraly, což jsou jakési legální graffiti podle přání majitele.

Zloděj se specializoval hlavně na antiradary z drahých aut. Chtěl zabezpečit rodinu

14. dubna 2023 10:38 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravští kriminalisté zadrželi zloděje, který chtěl před svým nástupem do vězení zabezpečit rodinu a proto kradl ještě více. Specializoval se na elektroniku v autech, zejména na antiradary.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více