Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Zloděj chtěl svému pronásledovateli uplavat v řece Ostravici. Policisté jej už čekali na břehu

3. května 2023 13:08 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ani chladné počasí neodradilo zloděje, který před svým pronásledovatelem skočil do řeky Ostravice a chtěl mu zmizet na druhém břehu. Svědek byl ale ve spojení s policisty a ti už pachatele čekali na břehu.

V Hošťálkovicích našli archeologové unikátní kámen. Je na něm kresba mamuta a koně

3. května 2023 12:52 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Ostravská městská část Hošťálkovice se brzy dostane na mapu světa. V lokalitě Hladový vrch totiž archeologové našli unikátní umělecký předmět, který je asi 15 tisíc let starý. Jde o říční valoun s rytinou mamuta a koně. Nic podobného nebylo už mnoho let nalezeno v celé Evropě.

Od osvobození Ostravy uplynulo 78 let. Osvoboditelé zaskočili Němce útokem z opačné strany

2. května 2023 10:59 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

30. dubna uplynulo 78 let od osvobození Ostravy, která byla důležitým průmyslovým centrem pro hitlerovské Německo, takže byla velmi dobře chráněna. Přesto se Rudé armádě povedlo nacisty útokem od západu překvapit a město osvobodit. Operace se účastnil i 1. československý armádní sbor.

Traumatologie v kraji zaplnili lidé po nehodách. Nejčastěji bourali cyklisté

2. května 2023 9:35 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Prodloužený víkend zakončený slunečným pondělím měl bohužel za následek velký počet lidí, kteří skončili po nejrůznějších úrazech v nemocnici. Nejčastěji to byli cyklisté, ale s vážným zraněním skončila v nemocnici i žena, která spadla na elektrokoloběžce.

V Ostravě hrají šachy děti ve školkách. Rozvíjí děti v mnoha směrech

27. dubna 2023 11:28 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ačkoliv se to může zdát neuvěřitelné, v Ostravě hrají šachy už děti v mateřských školách a není to jen bezmyšlenkovité posunování figurek po šachovnici. I ony už umí připravit pěknou past na soupeře.

Vrah seniora z Ostravy žádal o obnovu řízení marně. Vinu chtěl hodit na družku

27. dubna 2023 11:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Před senát Krajského sudu v Ostravě znovu předstoupil Štefan Václavek, který v roce 2010 zavraždil svého bytného. Nejprve jej uškrtil a pak se těla chtěl zbavit pomocí kyseliny. Před soudem se domáhal obnovy řízení a chtěl vinu hodit na svou tehdejší družku.

Ostrava má nového primátora. Tomáše Macuru nahradil Jan Dohnal z koalice SPOLU

26. dubna 2023 13:14 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava má nového primátora. Tomáše Macuru nahradil na středečním zastupitelstvu Jan Dohnal, který reprezentuje koalici SPOLU. V radě města nově zasednou také zástupci hnutí Ostravak a Starostů pro Ostravu.

Letečtí záchranáři nacvičovali záchranu jeřábem a součinnost s horskou službou

25. dubna 2023 12:04 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Letecká záchranná služba patří už mnoho let k pilířům celého záchranného systému. Nezastupitelnou roli hraje při nejzávažnějších úrazech nebo v při záchraně v nepřístupném terénu, kdy se k pacientovi spouští lékař na jeřábu. Proto je obzvlášť důležitý dobrý výcvik.

Nové Ves má nové místo ke sportu i relaxaci. Park U Boříka má sloužit jako nové cetrum obvodu

24. dubna 2023 12:56 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Před rokem jsme vás informovali o projektu ostravské části Nová Ves, která začala s budováním jakéhosi nového centra obvodu. nyní je všechno hotovo a příjemné místo pro relaxaci i sport začalo sloužit lidem. Čeká se už jen na to, až vyroste trávník.

Hasiči mají za sebou perný víkend. Zachránili muže v Hrabové i dům v Bílovci

24. dubna 2023 12:04 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Hasiči z našeho kraje mají za sebou perný víkend. Z hořícího domu v Hrabové zachránili muže v bezvědomí, ale s plameny bojovali také v Bílovci, kde hořela hospodářská budov a hrozilo, že vzplane i rodinný dům.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více