Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Žena naletěla na internetový podvod. Údajná umírající chtěla někomu odkázat majetek

23. května 2023 11:12 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Policisté řeší další případ podvodu prostřednictvím internetu. Tentokrát naletěla seniorka na fintu s falešným dědictvím. Na sociální síti ji oslovila žena, že chce někomu odkázat statisíce eur. Stačí jen zaplatit pár poplatků právníkovi.

V kontejneru na oděvy uvízl bezdomovec. Když ho hasiči vytáhli, už nedýchal

23. května 2023 10:18 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Speciální kontejner na sběr oděvů uvěznil dalšího bezdomovce. Když jej hasiči vytáhli už nejevil známky života, ale podařilo se ho resuscitovat a v kritickém stavu byl převezen do nemocnice. Diakonie, která textilní sbírku pro potřebné organizuje, si s tímto problémem neví rady.

MP Ostrava se zaměřuje na prevenci. Cílí hlavně na nejzranitelnější skupiny obyvatel

22. května 2023 10:59 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Snahou Městské policie Ostrava je nejen dostatek strážníků v ulicích, kde mohou pomáhat lidem přímo, ale také působit na občany preventivně. Každá prevence je totiž samozřejmě lepší, než následná represe. V Ostravě proto funguje celý preventivní úsek.

Janáčkova filharmonie Ostrava slaví 70 let. Už rok koncertuje ve Vesmíru

22. května 2023 8:29 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Janáčkova filharmonie Ostrava letos slaví významné jubileum. Na scéně vážné hudby už funguje 70 let a za tu dobu se vypracovala do špičkových parametrů. Dnes už jednoznačně patří k nejlepším hudebním tělesům v naší zemi.

Začíná týden Jana Prokeše, významného starosty Ostravy. Narodil se před 150 lety

19. května 2023 8:59 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V letošním roce si Ostrava připomíná 150 let od narození Jana Prokeše, který jako starosta stál u založení Velké Ostravy, tedy spojení města s okolními obcemi. K připomenutí tohoto významného muže se bude konat řada akcí v rámci Týdne Jana Prokeše.

Výrobci drog se skrývali marně. Toxi tým je dopadl při akci Sisyfos

19. května 2023 8:50 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Pervitin za několik milionů korun dokázal během jednoho roku vyrobit gang z Ostravy. V jeho čele stál muž, který zároveň drogu vařil. Celkem bylo zadrženo 7 osob.

Policisté vrátili advokátce ukradeného Ladu. Zloděj je za mřížemi

18. května 2023 11:30 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Velkou radost udělali policisté advokátce, které zloděj ukradl z kanceláře v Ostravě několik obrazů. Bylo mezi nimi i dílo Josefa Lady. Dopadení pachatele bylo tak rychlé, že ještě nestačil obrazy rozprodat.

Po vydatném dešti stouply hladiny řek v celém MS kraji. Povodně ale nehrozí

17. května 2023 12:20 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Celý Moravskoslezský kraj zasáhly vydatné deště, které způsobily vzestup hladiny řek. Vodohospodáři ale vše bedlivě sledují a žádné povodně prý nehrozí. Meteorologové navíc potvrdili ústup srážek.

Ulice Přemyslovců bude zelená a přátelská. Provoz bude snížen na třicítku

16. května 2023 13:32 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Jedná z důležitých dopravních tepen v Ostravě - Mariánských Horách bude zelená a přátelská k cyklistům i chodcům. Dopravu tam navíc zklidní omezení rychlost na 30 kilometrů v hodině. Jde o jednu z prvních ulic ve městě, která bude upravena podle nové koncepce rozvoje.

Vědma obrala důvěřivou ženu o desetitisíce. Pátrala po ní policie

16. května 2023 10:03 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Policisté z Ostravy pátrali po podvodnici, která obrala důvěřivou ženu o desetitisíce korun. Vydávala se za jakousi vědmu a za pomoc ženě, která byla ve špatném psychickém stavu, si nechala platit vysoké částky. Přitom se téměř neznaly. Ještě v úterý večer policisté oznámili, že žena se dostavila na policii.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více