Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Unikátní lávka přes Ostravici je hotová, spojuje Slezskou Ostravu a Dolní Vítkovice

9. června 2023 10:32 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Unikátní lávka architekta Josefa Pleskota přes řeku Ostravici je hotova. Spojuje cyklostezku ve Slezské Ostravě a Dolní Vítkovice. Lávka je zavěšena ocelovými lany na pylonu, který měří téměř 30 metrů.

Blesková výměna na postu hejtmana MSK, Ivo Vondrák rezignoval, novým hejtmanem zvolen Jan Krkoška

8. června 2023 9:13 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák v úvodu dnešního jednání krajského zastupitelstva rezignoval na svoji funkci, předešel tak svému odvolání v důsledku podpory Petra Pavla při prezidentských volbách. Novým hejtmanem byl zvolen dosavadní náměstek pro regionální rozvoj a cestovní ruch Jan Krkoška. Zastupitelé poté 44 hlasy zvolili novým hejtmanem Moravskoslezského kraje dosavadního náměstka pro regionální rozvoj a turistický ruch Jana Krkošku (ANO).

Zápasníci MMA bojují proti šikaně na školách. Pro některé z nich to byl impuls ke sportu

7. června 2023 11:52 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Aulu Vysoké školy báňské zaplnili studenti ostravských škol, aby se setkali s hvězdami MMA, tedy smíšených bojových umění. Zápasníci se školáky diskutovali o šikaně, která mnohé z nich přivedla ke sportu.

Senioři si mohou požádat o kukátko a bezpečnostní řetízek na dveře. Montáž obstarají strážníci

6. června 2023 13:38 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava se dlouhodobě zaměřuje na pomoci seniorům, kteří patří mezi zranitelné skupiny obyvatel. Projekt městské policie a magistrátu jim umožňuje zdarma získat bezpečnostní řetízek a kukátko na dveře.

Konec dopravním kolapsům u ZOO Ostrava. Nový parkovací dům je dokončen

6. června 2023 12:44 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Problémy s parkováním u ZOO Ostrava jsou minulostí. Parkovací dům s novými 200 místy je dokončena a připraven k využití. Upravena i byla i stávající plocha k parkování.

Nový RegioPanter bude jezdit mezi Ostravou a Opavou, poprvé byl k vidění na veletrhu Rail Days

5. června 2023 13:06 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V Ostravě v pondělí začal mezinárodní veletrh se zaměřením na kolejová vozidla, moderní technologie a železniční infrastrukturu - Rail Days. Partnerem akce je i Moravskoslezský kraj, který na místě představil nový vlak RegioPanter, který bude vozit cestující mezi Ostravou a Opavou.

Soutěž Hledej pramen vody má své vítěze. Učí děti lásku k vodě

5. června 2023 9:41 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Význam vody pro život je potřeba děti učit už od útlého věku a pro připravila Ostrava ve spolupráci se společností Ostravské vodárny a kanalizace ekologickou soutěž. Její finále se uskutečnilo na Slezskoostravském hradě.

Na magistrátu se setkali výjimeční studenti. Jde o stipendisty programu Talent roku

2. června 2023 8:46 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava si velice váží nadaných studentů a snaží se je podporovat. Ti nejnadanější pak dostávají od města i stipendium a jejich příběhy jsou zveřejněny jako inspirace ostatním. Vybrané talenty za letošní rok se představily ve foyeru Nové radnice.

Strážníci zadrželi muže na sdíleném kole. Zámek byl poničený

1. června 2023 12:08 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V minulých dvou letech řešili provozovatelé sdílených jízdních kol v Ostravě velký problém s vandaly, kteří rozbíjeli zámky a poškozovali GPS moduly, aby mohli jezdit zdarma. Problém vyřešila až kovová ochrana zámku. Přesto se najdou kutilové, kteří je stále rozbíjejí.

V Opavském Kostele sv. Vojtěcha skončila oprava varhan. Vhánění vzduchu už řídí elektronika

31. května 2023 11:55 | Opava | Tomáš Kořistka

Pokud jste z Opavy a chodíte přes Dolní náměstí, jistě jste již zaslechli nádherný zvuk varhan, který se často ozývá z kostela sv. Vojtěcha. Nyní se tento majestátní nástroj dočkal rekonstrukce, takže vhánění vzduchu do píšťal nyní řídí elektronika.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více