Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Klub TJ HEPO Petřvald slavil 90. let. Na hřišti se utkaly týmy Baroše a Jankulovského

19. června 2023 11:09 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Velkolepá oslava devadesátin fotbalového klubu HEPO Petřvald se opravdu povedla. Plné tribuny stadionu mohly fandit legendám jako je Marek Jankulovski nebo Milan Baroš a v jejich týmech byla spousta dalších bývalých i současných sportovních hvězd.

Festival taneční hudby Beats for Love bude letos rekordní. Představí se 480 účinkujících

16. června 2023 11:33 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Hudební festival Beats for Love v Dolních Vítkovicích bude letos znovu rekordní. V průběhu 4 dní se představí více než 480 účinkujících na 17 pódiích, což z něj dělá největší festival v České republice.

Strážníci bojují proti zlodějům značením kol a vozíků. Syntetická DNA je vidět jen pod UV lampou

16. června 2023 10:23 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Jízdní kola jsou bohužel mezi zloději stále oblíbeným artiklem. Jedním ze způsobu boje proti nim je jejich značení syntetickou DNA, které provádějí strážníci Městské policie Ostrava. Handicapovaní si mohou nechat označit i invalidní vozíky.

Výstavba parkovacího domu u fifejdské nemocnice jde podle plánu. Všechna patra už stojí

15. června 2023 11:13 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava se snaží řešit problémy s parkováním. Jednou z cest je výstavba parkovacích domů, které dokáží ulevit celým lokalitám. V minulých dnech byl jeden takový objekt dokončen u ZOO a na plné obrátky běží také výstavba parkovacího domu u fifejdské nemocnice.

Strážníkům pomáhají střežit bezpečnost chytré kamery. Samy upozorní na podezřelé jednání

14. června 2023 12:53 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Městská policie Ostrava udělala další krok k vyšší bezpečnosti v ulicích. Začala totiž v ulicích využívat chytré kamery, které dokáží odhalit i podezřelé zvuky, jako je například volání o pomoc. Zařízení pak upozorní operátora u kamerového systému.

Za vraždu bývalé přítelkyně 12 let vězení. Obžalovaný se domluvil s žalobcem

14. června 2023 12:35 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Krajský soud v Ostravě posvětil 12letý trest vězení pro Jaroslava Hudce, který se pokusil brutálně zavraždit svou bývalou přítelkyni za to, že se s ním rozešla. Nakonec ji sice v poslední chvíli oživil, ale žena je těžce zdravotně postižená.

Bývalý táborový instruktor sexuálně zneužíval chlapce. Policisté hledají další oběti

13. června 2023 12:10 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Kriminalisté pátrají po dalších obětech bývalého člena vedení turistického oddílu z Ostravy, který měl sexuálně zneužívat chlapce. Některé případy se mohly odehrát i před více než 20 lety na výpravách a jiné se naopak mohly stát nedávno a nemusejí mít s oddílem nic společného.

Ostravské sportovní hry završil finálový sportovní den. Vítězi jsou hokejisté ze ZŠ Dvorského

13. června 2023 8:15 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava dlouhodobě spolupracuje se sportovními kluby, aby společně přilákali co nejvíce dětí ke sportu. Vznikl tak i projekt Ostravských sportovních her pro městské školy, který vyvrcholil finálovým dnem pro nejlepší třídy.

Ve Fakultní nemocnici Ostrava poprvé operovali roboticky plíce. Už po 4 dnech se pacientka cítí lépe

12. června 2023 13:36 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V pátek zažila Fakultní nemocnice Ostrava významný milník. Tamní lékaři poprvé roboticky operovali plíce a jsou tak druhým zdravotnickým zařízením v zemi, kde se podobné zákroky dělají. Pacientka se už po čtyřech dnech cítí lépe.

Ostravu navštívil Ivan Lendl. Město si prohlédl z věže radnice

12. června 2023 9:42 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravu navštívil jeden z nejslavnějších sportovců historie naší země fenomenální tenista Ivan Lendl. Na dvoře Matičního gymnázia zasadil strom a s primátorem Janem Dohnalem si z radniční věže prohlédl město.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více