Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Hasiči se připravují na lesní požáry. Klíčové je zajištění dostatku vody

15. května 2023 12:06 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V tomto období vyjíždějí hasiči nejčastěji z celého roku k požárům lesů a dalších porostů. Proto je důležitá příprava na podobné zásah a tak se na Javorníku v Beskydech uskutečnilo velké cvičení.

15. 5. si připomínáme Den linky 155. Výjezdové základny prezentovaly svou práci

15. května 2023 11:53 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

15. 5. slaví Zdravotnická záchranná služba svůj den. Výjezdové základny napříč MS krajem otevřely své brány pro veřejnost a školáky, aby prezentovaly svou náročnou práci.

Festival Leoše Janáčka se rychle blíží. Letos přinese mnoho změn

12. května 2023 12:21 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Hudební festival Leoše Janáčka se rychle blíží a letos si jeho pořadatelé připravili řadu novinek. Vážná hudba se rozezní na mnoho místech celého kraje a to nejen v klasických sálech, ale i v kostelích, industriálních budovách nebo pod širým nebem.

Soud podmínečně propustil dva žháře z Vítkova. Rodina popálené Natálky je v šoku a zvažuje stěhování

11. května 2023 13:49 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Okresní soud v Šumperku po necelých čtrnácti letech podmínečně propustil Václava Cojocaru a Iva Müllera, kteří si odpykávali dvacetiletý trest za žhářský útok na rodinný dům ve Vítkově na Opavsku z roku 2009. Při plánovaném útoku tehdy zranili tři lidi, včetně malé Natálky.

V MS kraji začal fungovat zdravotnický intervenční tým. Pomáhá obětem i zdravotníkům

10. května 2023 13:28 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V MS kraji nově funguje krajský zdravotnický intervenční tým, který pomáhá u nejrůznějších tragédií nebo neštěstí jak přímým účastníkům, tak i zasahujícím zdravotníkům. Náš region je tak první v celé České republice, kde je takto tato služba nepřetržitě zajištěna.

Peníze neměli, tak si vzali taxíka. Řidiče pak okradli o tržbu

10. května 2023 9:59 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Ve vazební věznici skončili dva muži z Ostravy, kteří se projeli taxíkem zadarmo a nakonec ještě řidiče okradli. Na jejich dopadení spolupracovali policisté z Přerova, kde do taxíku nastoupili, i z Ostravy, kde jízda končila. Loupeže nejsou u taxikářů bohužel ničím výjimečným.

Drama dílny si ostravští školáci oblíbili. Pomáhají dětem se čtením knih

9. května 2023 13:08 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V loňském roce začali v ostravských školách fungovat tzv. Drama dílny, které pomáhají školákům kreativním způsobem zpracovávat nejrůznější témata. Nyní lektoři spolku Theatr ludem objíždějí zapojené školy a zaměřují se na čtenářství a lásku ke čtení.

Zloděje neodradí ani kamery. Nejčastěji se ztrácejí věci z kovu

9. května 2023 11:16 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Policisté dopadli v Ostravě dalšího zloděje železa. Díky všímavé sousedce přistihli muže přímo při činu, když si plechy ze střechy domu nakládal na vozík. Hájil se prý tím, že dům je neobývaný.

Požár servisu způsobilo zřejmě elektrokolo. Škoda je milion korun

5. května 2023 9:16 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

S nárůstem počtu nejrůznějších dopravních prostředků na elektrický pohon, přibývá i práce hasičům s jejich požáry. V českém Těšíně museli likvidovat požár servisu kol, který pravděpodobně způsobila baterie s jednoho z elektrokol.

Do Ostravy znovu přijede světová beachvolejbalová špička. Turnaj bude tradičně pod vysokými pecemi

4. května 2023 8:59 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Do Ostravy znovu přijede světová beachvolejbalová špička. Na konci května totiž odstartuje v pod vysokými pecemi v Dolních Vítkovicích turnaj nejvyšší kategorie v plážovém v volejbale mužů i žen.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více