Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

V Ostravě si musí vyměnit řidičák více než 20 tisíc řidičů. Důvodem je konec platnosti

13. dubna 2023 11:26 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Teď máme důležité upozornění pro řidiče. Pohlídejte si, zda vám nekončí v letošním roce platnost řidičského průkazu. Jen v Ostravě si bude letos muset vyměnit řidičák více než 20 tisíc řidičů.

Ostrava chystá vlastní knížku pro prvňáčky. Podílí se na ní regionální autorka i výtvarnice

12. dubna 2023 12:56 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Knihovna města Ostravy připravuje pro prvňáčky unikátní překvapení. Součástí jejich pasování na čtenáře se totiž stane kniha, kterou pro ně připravuje regionální autorka Lenka Rožnovská a ilustracemi ji doplňuje ostravská výtvarnice Denisa Fialová.

Vítkovice stále bojují o finále play off. S Hradcem sehráli třetí nejdelší utkání v historii

12. dubna 2023 10:15 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Hokejisté Vítkovic jsou stále ve hře o postup do finále extraligy, když v pátém zápase odvrátili už druhý měčbol Hradce Králové. Třetí nejdelší utkání v historii zakončil parádním sólem obránce Patrik Koch.

Majitelé celoročních ODISek mají na kole zdarma 30 minut. Bikesharing je v Ostravě oblíbený

11. dubna 2023 13:30 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava se snaží o co největší podporu sdílených jízdních kol a proto se pro letošní rok domluvilo s provozovatelem této služby a majitelé celoročního kupónu na městkou hromadnou dopravu mají zdarma 30 minut jízdy. Stačí si tuto službu aktivovat v mobilu v aplikaci Nextbike.

Hromadná nehoda zablokovala dálnici u Klimkovického tunelu. Příčinou je zřejmě špatná viditelnost

11. dubna 2023 11:39 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Hromadná nehoda vozidel zablokovala hned ráno dálnici D1 u Klimkovického tunelu. Auta se srazila během chvíle hned na třech místech a zdravotníci museli ošetřit sedm zraněných. Na objízdných trasách se tvořily dlouhé kolony.

Vítkovice prohrály oba domácí zápasy. Po druhém utkání cítí křivdu od rozhodčích

6. dubna 2023 11:20 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava žije hokejem. Vítkovice jsou po 12 letech v semifinále a tak sleduje sérii s Hradcem Králové snad každý sportovní fanoušek. Bohužel ale Vítkovice obě domácí utkání prohrály. První po nájezdech a další v prodloužení. To druhé ale podle vedení klubu výrazně ovlivnili sudí.

Policisté se chystají na Velikonoce. Zaměří se na dopravu i bezpečnost

5. dubna 2023 11:02 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Velikonoční svátky jsou bohužel také do značné míry rizikovým obdobím a proto se na ně musí připravit policisté i strážníci. Na silnice totiž vyrazí spousta svátečních řidičů a navíc také sváteční nákupy lákají do obchodních center různé nenechavce. Nejdůležitější je proto prevence.

Ostravský dopravní podnik zprovoznil 3 supernabíječky. Autobus nabijí za pár minut

4. dubna 2023 12:30 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Ostravský dopravní podnik dokončil tři nabíjecí ramena, která umožňují hladký provoz největší flotily elektroautobusů v naší zemi. Vozy jezdí na lince, která umožňuje propojení s Hlučínskem. Nabití tvá 6 - 10 minut.

Baseballisté Arrows zahájili sezónu. Spoléhat budou především na odchovance

4. dubna 2023 9:35 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Baseballisté Arrows Ostrava zahájili sezónu utkáním se Sokolem Hluboká. Letos chce vedení klubu spoléhat především na vlastní hráče a odchovance, což rozhodně není málo, protože hned 5 hráčů Arrows je v reprezentaci a mají zkušenosti se z nedávného světového šampionátu.

Důvěřivá seniorka dávala mužům peníze i zlato. Nutili ji i do bankovního úvěru

3. dubna 2023 12:04 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Drzost podvodníků nepřestává překvapovat i zkušené kriminalisty. V Ostravě kriminalisté zadrželi dva recidivisty, kteří si z důvěřivé seniorky udělali doslova bankomat a když už neměla peníze, nutili ji, aby si vzala v bance úvěr.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více