Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Vadná kanalizace způsobila úhyn ryb ve Výškovicích. Rybáři zjišťují škody

20. března 2023 13:31 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Smutný pohled se v pondělí naskytl každému, kdo procházel podél Výškovických tůní. Na hladinu se začínají vynořovat uhynulé ryby a mnoho dalších bojuje o život. Příčinou je podle prvních informací splašková voda z vadné kanalizace.

Prvňáčci byli pasováni na čtenáře. Z knihoven se stávají komunitní centra

20. března 2023 10:31 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Březen je měsíc knihy a v Ostravě se proto už tradičně konají v knihovnách po celém městě akce, které jsou určeny prvňáčkům. Jde o pasování do stavu čtenářského, díky kterému se každé dítě stalo hrdým majitelem čtenářské legitimace.

Při požáru domu zahynul majitel. Co oheň způsobilo, zjišťují vyšetřovatelé

17. března 2023 11:01 | Frýdek-Místek | Tomáš Kořistka

Ve Frýdku Místku likvidovali ve čtvrtek hasiči požár rodinného domku. Při jeho hašení našli člověka bez známek života a ani záchranářům už se ho nepodařilo oživit. Po příčině pátrají vyšetřovatelé.

Kraj rozdělí 3 mld. kč mezi poskytovatele sociálních služeb. O 300 milionů více, než o rok dříve

16. března 2023 12:09 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Mezi poskytovatele sociálních služeb zařazených do krajské sítě sociálních služeb rozdělí Moravskoslezský kraj téměř 3 miliardy korun. Je to skoro o 10 procent více, než minulý rok.

Centrum pro uprchlíky z Ukrajiny už nebude spravovat krajský úřad, přejde pod ministerstvo vnitra

16. března 2023 9:43 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Krajské asistenční centrum pro uprchlíky z Ukrajiny už nebude spravovat krajský úřad, ale od příštího měsíce bude patřit pod ministerstvo vnitra. Ostrava bude také jedno ze tří míst v zemi, kde bude migrantům zajištěno i ubytování.

MS kraj pošle Turecku 4 miliony kč. Zastupitelstvo také ocenilo pomoc hasičů

15. března 2023 11:32 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Zastupitelstvo MS kraje rozhodlo, že pomůže zemětřesením poničenému Turecku také finančně. Ze svého rozpočtu pošle dar 4 miliony korun, který rozdělí mezi 4 neziskové organizace.

Bývaly zaměstnanec vykradl s komplicem sklad, kde pracoval. Odvezli cigarety za miliony

15. března 2023 11:15 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dvěma zlodějům se v Ostravě podařil husarský kousek, když z ostře hlídaného velkoskladu potravin odvezli cigarety za 3 miliony korun. Ostraha se totiž domnívala, že jde o jejich pracovníky, kteří si chystají zboží na ráno. Z lupu se ale neradovali dlouho.

Policisté se zaměřili na nedoplatky řidičů. Kdo neplatí pokuty, mohl skončit bez auta

14. března 2023 13:06 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Řidiči, kteří si myslí, že nemusí platit pokuty za své dřívější přestupky se v úterý asi divili. Právě na ně se totiž zaměřili policisté při dopravně bezpečnostní akci a kdo by nezaplatil na místě, musel by pokračovat dále pěšky. Policisté ale kontrolovali i dálniční známky a další povinnosti řidičů.

MS kraj podporuje aktivní trávení volného času dětí. Přispívá na tábory i další aktivity

14. března 2023 9:08 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj tradičně podporuje volnočasové aktivity pro děti a mládež. V letošním roce tak připravil tři miliony korun, které jsou určeny na letní tábory i celoroční zájmovou činnost. Díky těmto penězům mohou být akce mnohem pestřejší.

Začala oprava dálnice mezi Ostravou a Frýdkem Místkem. Omezení potrvá asi měsíc

13. března 2023 12:14 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dnes začala platit omezení na dálnici mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem. Zhruba tříkilometrový úsek projde v následujících týdnech rekonstrukcí.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více