Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Postrach kadeřnických salonů je za mřížemi. Lup končil v zastavárnách

23. ledna 2023 12:59 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Přinášíme dobrou zprávu, kterou ocení zejména majitelé kadeřnických salonů. Policisté totiž dopadli zloděje, který se zaměřoval právě na tyto objekty. Ke vstupu používal hrubou sílu.

V loňském roce zahynulo při požárech v MS kraji 9 osob. Je to o polovinu méně, než v roce 2021

23. ledna 2023 12:43 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

I když požárů v Moravskoslezském kraji loni přibylo, obětí je mnohem méně. Nejčastější událostí, ke které si občané volají hasiče, je technická pomoc, což je často například spadaný strom po silném větru nebo bouřce.

Syn pravděpodobně zapálil dům, kde spali jeho rodiče. Policisté po něm pátrají

20. ledna 2023 11:37 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V pondělí jsme vás informovali o pátrání po mladíkovi, který se ztratil poté, co vyhořel dům jeho rodičů. Spali v přízemí, zatímco horní podlaží bylo už celé v plamenech. Policisté nyní potvrdili, že stopy vedou právě k synovi, který trpí duševní nemocí a zřejmě dům zapálil.

Kandidát na prezidenta Petr Pavel přijel do Ostravy vlakem. Voliči ho čekali už na nádraží

19. ledna 2023 16:31 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Druhé kolo prezidentských voleb nás čeká v příštím týdnu. Oba kandidáti navštěvují regiony po celé zemi. Ve čtvrtek do MS kraje zavítal Petr Pavel, kterého přijela podpořit Danuše Nerudová a Pavel Fišer, neúspěšní kandidáti prvního kola prezidentských voleb.

Ostravská záchytka se bude stěhovat, opilci budou střízlivět v jednolůžkových pokojích

19. ledna 2023 12:22 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravská protialkoholní záchytná stanice se bude stěhovat. Stávající prostory už dávno nevyhovují a ani nesplňují legislativu. Nová záchytka bude v areálu městské nemocnice, kde v těchto dnech začala rekonstrukce bývalé ubytovny.

V Opavě se rodina přiotrávila plynem z karmy, záchranáři převezli do nemocnice dva dospělé a dvě děti

18. ledna 2023 13:05 | Opava | Tomáš Kořistka

Záchranáři řešili v Opavě další případ otravy oxidem uhelnatým z vadného plynového topidla. Záchranáři museli celou čtyřčlennou rodinu převést do nemocnice a 13letý chlapec dokonce skončil ve vážném stavu na oddělení resuscitační péče.

V Heřmanicích otevřeli zrekonstruovanou knihovnu. V Ostravě je už jich 29

18. ledna 2023 12:19 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava má znovu otevřeny všechny své pobočky, kterých je celkem 29. V Heřmanicích byla totiž po rekonstrukci kulturního domu otevřena jedna z nejmenších knihoven ve městě.

OZO rozdělí milion mezi zelené projekty. Peníze pocházejí z výtěžku Reuse centra

17. ledna 2023 11:10 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Odpadová společnost OZO Ostrava vyhlásila další kolo výzvy na financování zelených projektů. Vybraným zájemcům rozdělí výtěžek z činnosti Reuse centra, kde se lidé zbavují nepotřebných, ale stále funkčních věcí a ty jsou pak nabízeny k dalšímu užívání.

Policisté hledají psychicky nemocného mladíka. V noci zřejmě zapálil dům svých rodičů

16. ledna 2023 13:18 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Rozsáhlý požár rodinného domku v Martinově zaměstnal dnes v noci ostravské hasiče. Krátce po uhašení byli do akce povoláni policisté a začala rozsáhlá pátrací akce. Majitelé domu totiž zjisti, že zmizel jejich psychicky nemocný syn. Je možné, že dům se spícími rodiči podpálil právě on.

V pátek začaly prezidentské volby. Lidé vybírají z 8 kandidátů

13. ledna 2023 12:47 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Pět let uplynulo a Česká republika opět volí prezidenta republiky, který nahradí Miloše Zemana. Volí se stejně jako při parlamentních a nebo komunálních volbách tedy kromě pátku mohou svůj hlasovací lístek občané do uren vhodit také v sobotu do 14 hodin.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více