Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

MS kraj pomůže vesnickým prodejnám. Bez pomoci by některé zkrachovaly

5. ledna 2023 11:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj i v letošním roce bude pomáhat malým venkovským prodejnám, které se kvůli nízkému počtu nakupujících potýkají s existenčními problémy. Obchody mohou dostat až 130 tisíc korun.

Drzý zloděj se vrátil na místo činu. Díky kamerovému systému byl rychle dopaden

4. ledna 2023 11:19 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Perfektní spolupráce policistů a městských strážníků v Ostravě stála za rychlým dopadením zloděje, který se na lup vydal hned první den nového roku. Vloupal se do trafiky, kde pobral co unesl a ještě se dokonce vrátil pro další věci.

Ostrava chce žáky inspirovat k pohybu i umění. Ve školách bude cirkus

4. ledna 2023 8:52 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V ostravských školách se v posledních dnech roku rozjel unikátní projekt, jehož cílem je u dětí vzbudit zájem o pohyb, ale i o umění. A protože tyto dva světy asi nejlépe propojuje cirkus, lektory žáků se stali artisté, žongléři i akrobaté.

Ostrava pomůže organizacím a klubům s energiemi. Mohou dostat až milion korun

3. ledna 2023 12:37 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava bude i v novém roce pomáhat sportovním klubům a různým neziskovým organizacím s dopady vysokých cen energií. Nabízí dotační program, díky kterému mohou dostat až milion korun.

MS kraj daruje hasičům důležitou techniku. Využijí ji při zásazích i plánování krizových akcí

3. ledna 2023 11:31 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj i přes úspory podporuje složky Integrovaného záchranného systému, jejichž význam v posledních letech ještě zesílil. Na přelomu roku proto připravil dar pro hasiče. Dostanou termokamery a souřadnicové zapisovače.

Silvestr v MS kraji byl opět hektický. Plné ruce práce měli zdravotníci, hasiči i policie

2. ledna 2023 11:45 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Dne se ještě vrátíme k Silvestrovským oslavám, které byly jako každý rok velmi náročné pro téměř všechny složky integrovaného záchranného systému. Zdravotníci, hasiči i policisté měli plné ruce práce a bohužel šlo i zásahy po nevhodné manipulaci s pyrotechnikou.

Deviant v Ostravě znásilnil 9 žen. Skončí ve vězení nebo na psychiatrii

2. ledna 2023 11:37 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Jen pár minut stačilo ostravským policistům k tomu, aby po tísňovém telefonátu dopadli muže, který od března řádil v Ostravě a znásilňoval ženy. Pachatel vždy vybrané oběti napadl a osahával na intimních místech. Přiznal se k devíti případům.

Vrah ze Skřipova zůstane za mřížemi. Neuspěl s žádostí o obnovu procesu

22. prosince 2022 13:15 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Martin Balhar, který si odpykává trest za vraždu poštovní úřednice ze Skřipova, zůstane za mřížemi. Neuspěl se svou žádostí o obnovu procesu, kterou stavěl především na zpochybnění pachových stop.

Při zacházení s pyrotechnikou buďte opatrní. Alkohol není dobrý rádce

22. prosince 2022 13:11 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Konec roku je spjat s bujarým veselím, ke kterému patří i zábavná pyrotechnika. Bohužel ale často ve spojení s alkoholem nebývá používána správně, což přináší riziko úrazů, ale i požáru.

Zloději se krčili za komínem, na policisty ale nevyzráli

21. prosince 2022 11:02 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Příliš dlouho se z lupu neradovali dva zloději, kteří v Klimkovicích vnikli do skladu soukromé firmy. Byli totiž přistiženi a uzamčeni majitelem. Dostali se sice až na střechu, ale dále už ne a před policí jim nepomohl ani komín, za kterým se schovali.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více