Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Zloděje doslova vyčmuchal Ryky. Krčil se pod břehem rybníka v Albrechtičkách

13. prosince 2022 11:33 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Cenným pomocníkem při práci policistům je služební pes. Některé případy by bez nich určitě nebyly vyřešeno tak rychle. Jedním z takových pomocníků je i Ryky, který si připsal na konto další úlovek v Albrechtičkách, kde doslova vyčmuchal zloděje na útěku.

Od střelby ve FN Ostrava uplynuly 3 roky. Lidé vzpomínali na oběti tragédie

12. prosince 2022 11:50 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

U Fakultní nemocnice Ostrava se uskutečnil pietní akt, kterým si jeho účastníci znovu připomněli tragickou střelbu z roku 2019. Přímo v čekárně chirurgie tehdy Ctirad Vitásek začal střílet z pistole a zavraždil 7 lidí. Motivem byla zřejmě jeho nespokojenost s prací lékařů.

V Opavě explodoval objekt bývalé textilky. Hasiči zjišťují proč

9. prosince 2022 12:09 | Opava | Tomáš Kořistka

Ve čtvrtek v noci otřáslo areálem bývalé textilky Moravolen v Opavě několik explozí. Hasiči museli nejprve uhasit oheň a posléze zajistili staticky narušený objekt, aby sutiny mohli prohledat psi. Nyní vyšetřovatelé zjišťují zda požár způsobil exploze a nebo naopak.

Oprava Svinovských mostů v Ostravě je u konce. Řidiči si mohou na mnoho let oddechnout

9. prosince 2022 10:41 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Dnes máme dobrou zprávu pro všechny řidiče, kteří při svých cestách do práce jezdí přes Svinovské mosty. Jejich oprava bude brzy hotova a už ke konci příštího týdne budou plně průjezdné.

Ostrava připravila nový dotační program na oživení prázdných budov. Přibydou tak nové byty

8. prosince 2022 11:03 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava pokračuje ve snaze o zvýšení počtu bytů ve městě. Připravila proto nový dotační program, který také zároveň řeší problémy s prázdnými prostory ve městě. Majitelé, kteří nevyužívané nemovitosti přemění na byty, mohou požádat o dotaci.

Na Ostravsku fungovala nelegální preparátorská dílna. Tři muži vycpávali i kriticky ohrožené živočichy

8. prosince 2022 10:33 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Na Ostravsku se celníci zabývají nepříliš obvyklým případem. Vypátrali totiž nelegální preparátorskou dílnu, kde tři muži vycpávali i kriticky ohrožené živočichy. Vyšetřování už si převzali kriminalisté.

Rozpočet Ostravy bude nejvyšší v historii města. Počítá s příjmy i výdaji přes 14 miliard kč

7. prosince 2022 11:25 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Ostrava má na příští rok chválen rekordní rozpočet. Příjmy i výdaje by měly přesáhnout 14 miliard korun a je to nejvíce v historii města. Více než třetina rozpočtu půjde na investice.

Hasiči i policisté cvičili postup při explozi výbušnin. Jejich sklady jsou v Krmelíně

6. prosince 2022 12:38 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Důležitá součást práce složek záchranného systému je nácvik. Obzvlášť se to týká situací, které nastávají jen výjimečně, jako je tomu v případě skladu výbušnin v firmy Explosia v Krmelíně. Cvičení se účastnili hasiči a policisté.

Likvidace garáží v Přívoze je v plném proudu. Bagry rvou základové desky

6. prosince 2022 11:08 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Asi největší černá skládka v Ostravě bude už brzy minulostí. V těchto dnech se pustily bagry do likvidace torz garáží v Přívoze, které stály hned vedle Komenského sadů a v průběhu let si z nich lidé udělali smetiště. Z místa už bylo odvezeno přes 100 tun odpadu.

Policisté si u přejezdů posvítili na řidiče i chodce. Nejčastějším přestupkem je rychlá jízda

5. prosince 2022 12:49 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V minulých dnech jste mohli u železničních přejezdů po celém MS kraji narazit na policejní hlídky. Strážci zákona totiž provádějí speciální dopravní akci zaměřenou na dodržování pravidel silničního provozu v jejich okolí. Nehody na přejezdech mohou totiž mít fatální následky.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více