Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Tikal

ENERGIE A KRAJ: Evropské země hledají nové zdroje plynu

13. dubna 2022 12:48 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Evropské země napojené na ruský zemní plyn nahonem svolávají krizové štáby. Od pátku totiž platí prezidentský dekret ruského vládce Vladimira Putina, podle nějž má Západ platit za plyn v rublech, nebo do Evropy plyn nepoteče.

ENERGIE A KRAJ: U Dolu Barbora vznikne vědecký park

13. dubna 2022 12:45 | Karviná | Tomáš Tikal

Jeden ze zásadních strategických projektů, který má ambice využít evropské finance z Fondu pro spravedlivou transformaci, je opět o krok blíž k realizaci. EDEN Silesia. Biomy, které budou sloužit vzdělávání, vědě a výzkumu, ale také se stanou exkluzivní turistickou atraktivitou. Vyrostou na Karvinsku v území, které dříve patřilo průmyslu a těžbě uhlí. EDEN Silesia tak významně napomůže transformaci, kterou Moravskoslezský kraj prochází.

STUDUJ U NÁS: Muzikoterapie pomáhá hyperaktivním dětem

13. dubna 2022 12:40 | Karviná | Tomáš Tikal

Mnoho dětí v dětských domovech má problémy se svou přílišnou aktivitou, často potřebují zklidnit. V Dětském domově Srdce v Karviné pro ně proto připravili pravidelné lekce Muzikoterapie.

STUDUJ U NÁS: Třinecká škola má nové dílny

13. dubna 2022 12:37 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

SŠ, ZŠ a MŠ pro žáky se speciálně vzdělávacími potřebami má po rekonstrukci dílen. Škola dostala také novou schodišťovou plošinu. Moravskoslezský kraj tak pokračuje v modernizaci svých škol a školských zařízení s využitím evropských prostředků.

Gymnázium Frýdlant n. O. navštěvuje pět ukrajinských studentů

6. dubna 2022 11:40 | Frýdlant nad Ostravicí | Tomáš Tikal

Gymnázium Frýdlant nad Ostravicí navštěvuje pět ukrajinských studentů. Škola, učitelé i jejich noví spolužáci je přijali bez problémů i díky tomu, že někteří z Ukrajinců ve výuce doslova excelují.

STUDUJ U NÁS: Dětí z DD Frýdek-Místek trávily prázdniny v Jeseníkách

3. dubna 2022 10:33 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Dětský domov ve Frýdku-Místku dbá na to, aby jeho děti sportovaly i o jarních prázdninách. Našli jsme je na sjezdovce v Karlově pod Pradědem.

STUDUJ U NÁS: Gymnázium Olgy Havlové poskytlo byt Ukrajincům

3. dubna 2022 10:30 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Obrovská vlna solidarity se zvedla mezi žáky a učiteli Gymnázia Olgy Havlové v Ostravě – Porubě. Vlastními silami zrekonstruovali a vybavili byt, kde pak mohli ubytovat osm ukrajinských uprchlíků.

STUDUJ U NÁS: Veletrh příležitostí přilákal 30 fiktivních firem

3. dubna 2022 10:28 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Veletrh příležitostí je šancí prezentovat se pro fiktivní firmy ze škol z MS kraje, České republiky, ale i ze zahraničí. Veletrh má za sebou 13 ročníků.

Nošovice ubytovaly devatenáct ukrajinských uprchlíků

29. března 2022 23:44 | Nošovice | Tomáš Tikal

Nošovice na Frýdecko-Místecku se připojily k obcím, které pomáhají ukrajinským uprchlíkům. Vedení obce poskytlo ubytování 19 Ukrajincům v bývalé ubytovně.

Gymnázium Olgy Havlové se stará o ukrajinské uprchlíky

28. března 2022 9:05 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Obrovská vlna solidarity se zvedla mezi žáky a učiteli Gymnázia Olgy Havlové v Ostravě – Porubě. Vlastními silami zrekonstruovali a vybavili byt, kde pak mohli ubytovat osm ukrajinských uprchlíků.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více