Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Tikal

ENERGIE A KRAJ: Aukce nás mohou ochránit před stoupajícími cenami energií

4. října 2021 11:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Dveře ke vzniku nových větrných a solárních elektráren se pootevřely. Poslanci schválili zákon umožňující vládě vypisovat aukce na podporu pro nové obnovitelné zdroje.

ENERGIE A KRAJ: Strategické projekty Ostravska v rámci Spravedlivé transformace

4. října 2021 10:58 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Černá kostka – centrum digitalizace, vědy a inovací. Technologická a podnikatelská akademie a digitální, inovační a mediální laboratoř. Museum plus. Education District. REFRESH. Life and Environment Research Center Ostrava. A Koncertní sál Ostrava. To je seznam strategických projektů doporučených k financování z Fondu pro spravedlivou transformaci na území Ostravska.

STUDUJ U NÁS: Ostravský gymnazista se prosadil ve světové konkurenci

4. října 2021 10:56 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Ostravský gymnazista Vít Kuldan si připsal mimořádný úspěch. Na největším festivalu studentských firem v Ostravě zaujal porotu jeho způsob podnikání.

STUDUJ U NÁS: MŠ Krajánek slaví páté narozeniny

4. října 2021 10:55 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Mateřská škola Krajánek slaví páté výročí od svého založení. Mezi gratulanty byl i hejtman MS kraje Ivo Vondrák, který přinesl dětem dort.

STUDUJ U NÁS: Konference Vyšších odborných škola zdravotnických se konala v Gongu

4. října 2021 10:51 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Závěrečná konference projektu Inovace vyššího odborného vzdělávání ve zdravotnické oblasti se konala v ostravské multifunkční aule Gong a pořádala ji SZŠ a VOŠZ Ostrava. Cílem je posunout úroveň vyššího odborného školství ve zdravotnictví.

Sportovcem kraje 2020 hokejista Palát, legendou trenér Vůjtek

1. října 2021 12:28 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Nejlepším sportovcem MS kraje za rok 2020 je hokejista Ondřej Palát. Kromě toho kraj vyhlásil i nejlepší týmy či sportovce dvacetiletí, a také uvedl do síně slávy hokejového trenéra Vladimíra Vůjtka.

MS kraj hledá nové zdroje financí z Evropské unie

1. října 2021 12:22 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Moravskoslezský kraj se intenzivně připravuje na čerpání evropských peněz. Na konferenci v Karviné představili zástupci resortních ministerstev možnosti, jak využít evropské peníze na transformaci kraje. Kromě hejtmana Ivo Vondráka přijeli na jednání i náměstci ministerstva pro místní rozvoj, ministerstva průmyslu a obchodu a ministerstva životního prostředí.

V Nošovicích vyrostou tři nové bytové domy

30. září 2021 22:38 | Nošovice | Tomáš Tikal

V Nošovicích na Frýdecko-Místecku žije něco málo přes tisíc lidí. Vedení obce podniká kroky, aby se počet obyvatel v blízké budoucnosti zvýšil. Jedním z nich je výstavba tří nových bytových domů v oblasti Malých Nošovic.

ENERGIE A KRAJ: Představujeme strategické projekty pro Karvinsko

27. září 2021 11:42 | Karviná | Tomáš Tikal

Z fondu spravedlivé transformace poputuje do Moravskoslezského kraje 18,9 miliard korun.Určeny jsou na strategické projekty, které mají pomoc nastartovat a transformovat region po ukončení těžby uhlí. S projekty, které jsou určeny pro rozvoj Karvinska, se seznámila veřejnost v karvinské regionální knihovně.

ENERGIE A KRAJ: Kraj investoval do nových aut na CNG

27. září 2021 11:40 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Krajský úřad MS kraje opět potvrdil, že mu není zdejší ovzduší lhostejné. Vyřadil stará auta na benzín a nahradil je ekologičtějšími CNG vozidly.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více