Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Tikal

STUDUJ U NÁS: Den řemesel na SOŠ Bruntál

4. listopadu 2021 11:31 | Bruntál | Tomáš Tikal

SOŠ v Bruntále využívá každou příležitost k tomu, aby prezentovala své obory. A vyplácí se to, škola má stále více žáků. My jsme se zajeli podívat na Den řemesel.

STUDUJ U NÁS: Novinky ze SŠ prof. Matějčka Ostrava

4. listopadu 2021 11:27 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

SŠ profesora Zdeňka Matějčka v Ostravě patří k vůbec největším středním školám v MS kraji. Vzdělává i žáky s postižením a nabízí jim stále lepší zázemí.

STUDUJ U NÁS: Frýdecko-Místecká škola hostila mezinárodní projekt

4. listopadu 2021 11:23 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal

SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku se aktivně zapojila do projektu s názvem Studentský start up pro 21. století. Více v reportáži.

CHYTRÝ REGION: Spolupráce OSTROJE se středními školami je příkladná

4. listopadu 2021 11:08 | Opava | Tomáš Tikal

Obvyklé to není, ale v Opavě jeden takový vztah vznikl před více než sedmi desítkami let a trvá dodnes. Strojařský pár tvoří tradiční česká strojírenská firma OSTROj a Střední škola technická z Opavy (Kolofík). Spojuje je nadšení pro strojařské řemeslo a důraz na dobře odvedenou práci. Robotizace a digitalizace strojírenství sice jede na plné obrátky, ale bez kvalitních lidí to pořád nepůjde. Přes 200 studentů této školy získalo za posledních 10 let v OSTROJi práci…

CHYTRÝ REGION: Společnost OSTROJ Opava potřebuje dalších 50 zaměstnanců

4. listopadu 2021 11:03 | Opava | Tomáš Tikal

Ostroj je tradiční česká společnost. Na strojírenském trhu působí od roku 1948. Sídlo a výrobní závod je v Opavě. Vyrábí tady v šesti divizích například části pro důlní stroje, hydraulické válce, špičkové nástroje a nářadí, lakované svařence, přesné obráběné dílce nebo ocelové výkovky. Jejich výrobky najdete takřka po celém světě.

Nošovice plánují rekonstrukci silnice

27. října 2021 21:12 | Nošovice | Tomáš Tikal

Nošovice na Frýdecko-Místecku řeší velký dopravní problém. Obcí projede denně 6000 vozidel včetně lesáckých kamionů, které svážejí kvůli kůrovcové kalamitě dřevo z Beskyd. Hlavní ulice v Nošovicích tím trpí, zejména v místech, kde jsou usazené kanalizační vpusti.

ENERGIE A KRAJ: Výpadky elektřiny mohou vážně poškodit průmyslové firmy

25. října 2021 8:34 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Zastavení výrobních linek a tím způsobená výrazná finanční ztráta. Takovým následkům mohou čelit průmyslové firmy při neočekávaných poklesech či úplných výpadcích dodávek elektrické energie.

ENERGIE A KRAJ: Co přinese Green Deal České republice?

25. října 2021 8:32 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Významní zástupci energetiky v ČR diskutovali mimo jiné na téma Green Deal neboli Zelená dohoda pro Evropu. Ta má zajistit přechod na udržitelnější a ekologičtější hospodaření bez toho, aby se zvyšovalo využívání přírodních zdrojů.

STUDUJ U NÁS: Představujeme Akademii umění a kultury 3. věku

25. října 2021 8:30 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

V této reportáži uvidíte slavnostní ukončení 1. ročníku Akademie umění a kultury vzdělávání třetího věku při ZUŠ Eduarda Marhuly v Ostravě. Dějištěm byl Rotschildův zámeček a aktéry nadšení studenti.

STUDUJ U NÁS: Historická budova Dětského domova Melč má novou střechu

25. října 2021 8:29 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Dětský domov v Melči na Opavsku sídlí v historickém zámku. Jeho střecha byla v havarijním stavu, a tak MS kraj rozhodl o významné investici a nechal udělat střechu novou.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více