Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Nápady obyvatel čekají na vítěze. Lidé hlasují v projektu Náš Jih

2. listopadu 2021 16:18 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Šestý ročník participativního rozpočtu Náš Jih jde do finále. V tuto chvíli probíhá hlasování, ve kterém lidé rozhodnou, který z projektů se bude příští rok realizovat. Na ty vítězné radnice uvolnila z rozpočtu 10 milionů korun.

Stížnosti nekončí. V Ostravě-Jihu proto kontrolují další bytové domy

2. listopadu 2021 15:11 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V Ostravě-Jihu už pátým rokem kontrolují obecní byty. Radnice tím dává jasně najevo, že o problémové nájemníky nestojí. Za porušování domovního řádu, nebo nerespektování slušného soužití už musely opustit byty desítky z nich.

V Ostravě-Jihu opět kontrolují byty. Problémovým nájemníkům hrozí výpověď

2. listopadu 2021 0:50 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Ostravě-Jihu už pátým rokem kontrolují obecní byty. Radnice tím dává jasně najevo, že o problémové nájemníky nestojí. Za porušování domovního řádu, nebo nerespektování slušného soužití už musely opustit byty desítky z nich. Naposledy prošly kontrolou byty v ulicích Františka Formana a Čujkovova.

103 let od vzniku Československa si Ostravané připomněli u památníku v Husově sadu

29. října 2021 16:54 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Od vzniku samostatného Československa uplynulo už 103 let. Ostravané si tuto událost připomněli u památníku bitvy u Zborova v Husově sadu. Pietní akt už tradičně zahájila česká hymna.

Ostravané si připomněli 103 let od vzniku Československa. Položili kytice k památníku bitvy u Zborova

29. října 2021 11:01 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Ostravě si připomněli 103. výročí vzniku samostatného Československa. U památníku bitvy u Zborova v Husově sadu položili věnce a kytice nejen zástupci samospráv a armády, ale také politici a váleční veteráni.

V porubské dílně učí děti, jak se vyrábí porcelán

28. října 2021 17:48 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Odpoledne učí na základní umělecké škole, dopoledne se věnují porcelánu. Dvě Lucie, které si říkají Be Lucky, předávají tradici hlavně dětem. V dílně na porubské vozovně pro ně pořádají různé výtvarné kurzy a workshopy.

Na porubské ulici Školní ulici je více parkovacích míst. Mnohé řidiče překvapí i značka K+R

28. října 2021 17:33 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Rekonstrukce Školní ulice v Ostravě-Porubě se chýlí ke konci. Díky ní se zvýší nejen počet parkovacích míst, ale bude také bezpečnější. A to zejména pro děti přilehlé základní školy Porubská.

Šipky, bowling, nebo plavání. Senioři si zasoutěžili na už tradičních Sportovních hrách

28. října 2021 17:26 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Porubská radnice každým rokem pořádá Sportovní hry seniorů. Do soutěže, která má už 18 letou tradici, se letos zapojilo více než 50 seniorů, kteří se utkali hned ve čtyřech disciplínách.

V Porubě roste počet parkovacích míst. Vznikají na ulici Školní, která prochází rekonstrukcí

27. října 2021 12:47 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Rekonstrukce Školní ulice v Ostravě-Porubě se chýlí ke konci. Díky ní se zvýší nejen počet parkovacích míst, ale bude také bezpečnější. A to zejména pro děti přilehlé Základní školy Porubská.

Obyvatelé Ostravy-Jihu rozhodují o vítězných projektech participativního rozpočtu

26. října 2021 17:42 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

6. ročník participativní o rozpočtu Náš Jih jde do finále. V tuto chvíli probíhá hlasování, ve kterém lidé rozhodnou, který z projektů se bude příští rok realizovat. Na ty vítězné radnice uvolnila z rozpočtu 10 milionů korun.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více