Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Veřejná sbírka pomůže obyvatelům domu, kterým zničil byt výbuch varny drog v Hrabůvce

9. března 2021 16:21 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Ve středu to bude 14 dnů, co se z bytu v Provaznické ulici v Hrabůvce ozvala obrovská rána. Výbuch varny drog a následný požár zranil 6 lidí a více než 3 desítky nájemníků musely kvůli poškozenému domu opustit své domovy. Pomůže jim výtěžek veřejné sbírky, kterou vyhlásila radnice Ostravy-Jihu.

Senioři z Ostravy-Jihu nemuseli z domu. Lékaři je naočkovali v jejich bytech

9. března 2021 9:52 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Radnice Ostravy-Jihu zajistila očkování proti nemoci covid-19 lidem v domech s pečovatelskou službou. Během jednoho dne prošlo vakcinací celkem 150 zájemců. Pro většinu z nich je totiž cesta do očkovacích center stresující.

Psí exkrementy jsou téměř všude. V Ostravě-Jihu je uklízí speciálním vysavačem

8. března 2021 9:07 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Pozor na to, kam šlapete. Travnaté plochy v Ostravě-Jihu jsou totiž po oblevě plné psích exkrementů. Do jejich úklidu se pustily technické služby, které k tomuto účelu používají speciální vysavače. K ručnímu dočištění pak lopatku.

Sídliště Fifejdy v Ostravě roste do krásy. Regenerací projde jeho další část

5. března 2021 13:02 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Radnice Moravské Ostravy a Přívozu uspořádala už druhé online veřejné projednávání. Zatímco to první patřilo revitalizaci Sadu Petra Bezruče, tentokrát se lidé mohli vyjádřit ke 12. etapě regenerace sídliště Fifejdy, která se zřejmě bude realizovat už příští rok.

FN Ostrava plní pacienti s covid-19 ve velmi vážném stavu. Volných má jen jednotky intenzivních lůžek

5. března 2021 8:53 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Ostravská fakultní nemocnice už má jen pár míst pro pacienty s covidem-19, kteří jsou ve velmi vážném stavu a potřebují intenzivní péči. Téměř vyčerpanou kapacitu mají i ostatní nemocnice v MS kraji. Volné jsou pouze jednotky lůžek.

Rozježděné trávníky, propadlé chodníky. Někteří řidiči z Ostravy-Poruby jezdí kudykoliv

4. března 2021 16:52 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

V Ostravě-Porubě chybí bezmála 3 tisíce parkovacích míst. Řidiči tak parkují, kde se dá. Mnohdy i nezákonně. Ničí přitom chodníky i zeleň.

Porubským živnostníkům pomůže oživit podnikání Sdílko akademie

4. března 2021 16:30 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Mnoho kamenných obchodů a služeb má kvůli pandemii koronaviru stále zavřeno. Drobní podnikatelé a obchodníci jsou tak na pokraji zhroucení. Pomocnou ruku jim v této těžké době podá Sdílko akademie.

Hokejisté Vítkovic dražili speciální dresy se jmény fanoušků. Výtěžek pomohl FN Ostrava

4. března 2021 15:59 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Extraligoví hokejisté Vítkovic dokázali, že mají velká srdce. Uspořádali dražbu dresů a za výtěžek z ní nakoupili čističku vzduchu pro covidové oddělení ostravské fakultní nemocnice. Přidali i balíčky s kosmetikou pro zdravotníky.

Jak podnikat v covidové době? Porubským živnostníkům pomůže Sdílko akademie

4. března 2021 10:47 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Mnoho kamenných obchodů a služeb má kvůli pandemii koronaviru stále zavřeno. Drobní podnikatelé a obchodníci jsou tak na pokraji zhroucení. Pomocnou ruku jim v této těžké době podá Sdílko akademie.

Z centra Ostravy zmizí černá skládka. Zatím se hledají majitelé pozemků

3. března 2021 9:49 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Až 25 vlastníků má pozemek na rohu ulic Rovná a Úprkova v Ostravě-Přívozu, kde se momentálně nachází velká nelegální skládka. Tu by chtěla radnice Moravské Ostravy a Přívozu zlikvidovat. Bez jejich souhlasu to ale nepůjde.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.


Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

Více