Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Na mezinárodním táboře s angličtinou na Slezské Hartě vysílají děti také on line do rádia

Bruntál |

Na první pohled běžný stanový tábor s podsadami. Navštívíte-li ho však osobně, dostanete se ve správní budově do skutečného rozhlasového studia. Právě odtud děti denně vysílají on line zprávy z tábora i ze světa společně s písničkami. To vše anglicky, jelikož se jedná o tábor s výukou a praxí v angličtině.

Táborníci jsou nejen z Česka, ale i z dalších zemí Evropy.

Veronika Kuzníková, koordinátorka tábora: „Teď probíhá zrovna mezinárodní tábor. Máme tady děti z Rakouska, máme tady děti z Polska, Izraelce. Priorita toho tábora je výuka anglického jazyka metodou Helen Doron. Teď momentálně nejmladšímu je 7 let a nejstarší je 19 letá. Je to týden, turnusy začínají vždycky nedělí a končí sobotou.“
Jakub Kořistka, táborník: „Máme vysílání rádia Máme Teen Buzz Radio, můžete si to najít na internetu. My tam jsme každý den od dvou hodin odpoledne a máme připravený hodinový program i s písničkami. To si vybíráme sami, vždycky máme poradu před tím vysíláním a tam máme papír společně v vždycky si projíždíme playlist písniček a stavíme ho podle toho, jak chceme.“

Také táboroví vedoucí ovládají jazyky, ale starají se i o běžný táborový program.

Filip Stanzel, vedoucí: „Já jsem na tomhle táboře vlastně učitel a vlastně i instruktor. Se mnou děti mají ráno dvě hodiny angličtiny a odpoledne pro ně pořádám různý program. Spolu se svými kolegy se staráme o celkový průchod tohoto tábora.“
Natálka Hermanová, vedoucí: „Na táboře jsem vedoucí a zodpovídám vlastně ze chod a organizaci tábory a jsem taky zdravotník. Umím anglicky, učím i angličtinu. Myslím si, že děti baví hlavně vody, lodičky a samozřejmě jezdí sem i kvůli angličtině.“

Ani o běžný život v táboře a táborovou stravu děti nejsou ochuzeny.

Matyáš táborník: „Mě se nejvíc líbí, že jdeme do jezera a angličtina a se mi tady líbí všechno.“
Matyáš, táborník: „Já už jsem tu potřetí, program se mi tu líbí, obědy jsou taky dobré, stany jsou dobré, někdy je v noci zima.“
Vítek, táborník: „Kuchyň je tady dobrá, vaří se tady dobře, dneska třeba byla polívka, která mi moc nechutnala, ale jinak je to tady super. Třeba dneska byl řízek s bramborovou kaší a ten byl opravdu výborný.“

No a protože se tábor nachází na břehu přehrady Slezská Harta, jeho velkou část tvoří i pobyty ve vodě.

Veronika Kuzníková, koordinátorka tábora: „Máme tady paddle boardy, máme tady kajaky, máme tady jachty, takže děti jsou vlastně nonstop ve vodě.“
Ondřej, táborník: „Mě se tady hodně líbí, je to tady zábavné a mě nejvíc baví, chodit do vody. Tam furt skáču.“
Honza, táborník: „Mě se tady nejvíc líbí, jak hrajeme hry, hrajeme fotbal a jak chodíme do vody a je to tu super.“

Po týdenním turnusu tábor nekončí, ale přivítá další účastníky se zájmem o vodu a jazyky.

Nahlásit chybu


K tématu

Na mezinárodním táboře s angličtinou na Slezské Hartě vysílají děti také online do rádia

25. srpna 2024 21:16 | Bruntál | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

Na první pohled běžný stanový tábor s podsadami. Navštívíte-li ho však osobně, dostanete se ve správní budově do skutečného rozhlasového studia. Právě odtud děti denně vysílají online zprávy z tábora i ze světa společně s písničkami. To vše anglicky, jelikož se jedná o tábor s výukou a praxí v angličtině.

Hydrologická situace je v Jeseníkách, v povodí Odry a Moravice stabilní, povodně nehrozí, přehrady zvýšily odtoky

4. ledna 2024 9:05 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Nejvíce srážek spadlo na konci roku v Jeseníkách na Rýmařovsku a v Beskydech, od 5 do 40 milimetrů. Kaskáda přehrad Slezská Harta a Kružberk a přehrady Šance a Morávka mají naplněny všechny své zásobní prostory. Díky zvýšeným odtokům z nádrží povodňové situace však nehrozí.

Vodní plochy po celém kraji obohatí plovoucí mola. Je o ně velký zájem

15. prosince 2023 12:26 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj chce co nejvíce podporovat turistiku i rekreaci. V příštím roce na dalších čtyřech přehradách vzniknou nová plovoucí mola, která si letos získala velkou oblibu. Další finance půjdou také pro města a obce na rozvoj cykloturistiky.


Zdravotnice z havířovské nemocnice prošly kurzem sebeobrany, nakládačku od nich dostal i ředitel

Hned dva kurzy sebeobrany zaplnily zdravotnice z havířovské nemocnice. Strážníci je učili, jak reagovat na nejrůznější krizové situace. A že to ženy pochopily správně, pocítil na vlastní kůži i ředitel nemocnice.

Slezskoostravské ZŠ se zapojily do projektu proti menstruační chudobě, Škrobálkova je v první řadě

Základní škola Škrobálkova ve Slezské Ostravě je jednou ze čtyř pilotních škol v rámci projektu zaměřeného na menstruační chudobu. Jako jedna z prvních ostravských škol vstoupila do jeho druhé části, která žákyním zprostředkuje volný odběr menstruačních pomůcek.

Nemocnice v Havířově uspořádala již 11. ročník Dne zdraví

Havířovská nemocnice se dlouhodobě věnuje prevenci. Během roku pořádá mnoho různě zaměřených akcí. Tou největší a nejkomplexnější je Den zdraví.

DPO modernizuje zastávky v Ostravě. Nejvíc jich je v obvodu Ostrava-jih

V těchto dnech se dokončuje první fáze modernizace devíti tramvajových zastávek v obvodu. Cílem je jednotný vzhled podle nového městského standardu. DPO navíc aktuálně vypisuje výběrové řízení na zhotovitele modernizace dalších zastávek.

Frýdek-Místek získal ocenění za projekt Stravenka F-M i zapojení do akce Ukliďme Česko

Frýdek-Místek slaví úspěch v celostátní ekologické soutěži díky dvěma osvětovým akcím. Kolektivní systém Nevajgluj, který se snaží omezit odhazování nedopalků a odpadků ve veřejném prostoru, ocenil projekt Stravenka F-M a zapojení veřejnosti do akce Ukliďme Česko.

Letiště Leoše Janáčka Ostrava letos zaznamenalo historicky nejúspěšnější sezónu

Dnes 13:05 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

450 tisíc odbavených cestujících za prvních 9 měsíců roku 2024. Pro ostravské letiště jde o rekord. V porovnání se stejným obdobím loňského roku se jedná o 45% nárůst. V letošní sezóně nabídlo letiště 31 destinací, z nichž 13 bylo nových, a už od začátku sezóny o ně byl velký zájem. Mezi nejpopulárnější novinky patřila Malaga ve Španělsku, egyptská Marsa Matrouh, tuniská Enfidha, Chania na řeckém ostrově Kréta, Dalamán v Tureku a albánská Tirana.

Obnova infrastruktury na Vrbensku po povodni pokračuje, některé cesty a mosty neexistují

Ve Vrbně pod Pradědem a okolí pokračují práce na postupném obnovování infrastruktury, kterou poškodila nedávná povodeň. Některá místa jsou však stále neprůjezdná, protože voda strhla mosty i celé úseky silnic.

Prostor před poliklinikou v Ostravě-Hrabůvce je po rekonstrukci

Veřejný prostor před poliklinikou v Ostravě-Hrabůvce má novou tvář. První rekonstrukce od 70. let minulého století, která byla zahájena loni v srpnu, skončila. Souběžně byla dokončena oprava přilehlých parkovišť.

Městský obvod Ostrava-Vítkovice letos investuje 13 milionů Kč do opravy hřbitova

Na hřbitově v Ostravě-Vítkovicích probíhá oprava chodníků a kanalizace. Některým lidem se tak zkomplikuje cesta ke hrobům za což se radnice omlouvá a prosí občany o shovívavost.

Děti společně s rodiči a hasiči pouštěly draky

Včera 13:39 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Děti z mateřské školy na Hořanech zažily nezapomenutelné podzimní odpoledne. Společně se svými staršími sourozenci, rodiči a stonavskými dobrovolnými hasiči se sešly u hasičárny na Novém Světě, aby si užily odpoledne plné zábavy.

V Bruntále bylo otevřeno rekonstruované a opravené Městské divadlo

Po rok a půl trvající rekonstrukci a opravě bylo v Bruntále nově otevřeno Městské divadlo. Má za sebou dlouhou historii. Původní Spolkový dům katolického tovaryšstva z konce 19. století a Osvětový dům od roku 1955 byl od roku 1997 otevřen jako divadlo v Bruntále.

Žena naletěla na sociální síti falešnému vojákovi. Postupně přišla o 900 tisíc korun

14. října 2024 10:29 | Bruntál | Tomáš Kořistka | Magazín 112

Podvody prostřednictvím sociálních sítí už jsou pro kriminalisty na denním pořádku. Jedním z nejčastějších, cílících hlavně na osamělé ženy, je falešný voják, který se chce vrátit z války a pouze potřebuje nějaké peníze. Žena z Bruntálska takto přišla o téměř milion korun.

52. Večerní běh Bruntálem neohrozilo ani chladné a deštivé počasí

14. října 2024 9:21 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Tradiční Večerní běh Bruntálem se v centru města konal již po dvaapadesáté. Závod nepřekazilo ani nezvykle chladné počasí s přeháňkami. Finančně ho podpořilo město Bruntál, MS kraj i Česká unie sportu.

Benefiční akce bruntálských pořadatelů pro postižené obce

6. října 2024 20:08 | Bruntál | Karel Soukop

Do pomoci povodní postiženým obcím se zapojili také pořadatelé nejrůznějších kulturních akcí. Vybrané finance pak poskytli adresně vytipovaným institucím, většinou školám či školkám. Město Bruntál využilo k dobrovolné sbírce pomoci také Svatováclavský sváteční koncert.

Na pomoc postiženým obcím přispívají také pořadatelé kulturních akcí v Bruntále

6. října 2024 20:02 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Do pomoci povodní postiženým obcím se zapojili také pořadatelé nejrůznějších kulturních akcí. Vybrané finance pak poskytli adresně vytipovaným institucím, většinou školám či školkám. Město Bruntál využilo k dobrovolné sbírce pomoci také Svatováclavský sváteční koncert.

V Jeseníkách pokračuje boj lidí s následky povodní , přehrada Slezská Harta zabránila následkům ještě horším

17. září 2024 9:58 | Bruntál | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

V Jeseníkách nastává boj s následky povodní. Sčítají se materiální škody, následky velké vody a ve spolupráci s obcemi a hasiči obyvatelé odčerpávají vodu ze zatopených ploch a domů. Voda však stále z kopců stéká a komplikuje situaci.

Na mezinárodním táboře s angličtinou na Slezské Hartě vysílají děti také on line do rádia
Vydáno 15. srpna 2024 19:40, Bruntál, Karel Soukop
Na první pohled běžný stanový tábor s podsadami. Navštívíte-li ho však osobně, dostanete se ve správní budově do skutečného rozhlasového studia. Právě odtud děti denně vysílají on line zprávy z tábora i ze světa společně s písničkami. To vše anglicky, jelikož se jedná o tábor s výukou a praxí v angličtině.

Táborníci jsou nejen z Česka, ale i z dalších zemí Evropy.

Veronika Kuzníková, koordinátorka tábora: „Teď probíhá zrovna mezinárodní tábor. Máme tady děti z Rakouska, máme tady děti z Polska, Izraelce. Priorita toho tábora je výuka anglického jazyka metodou Helen Doron. Teď momentálně nejmladšímu je 7 let a nejstarší je 19 letá. Je to týden, turnusy začínají vždycky nedělí a končí sobotou.“
Jakub Kořistka, táborník: „Máme vysílání rádia Máme Teen Buzz Radio, můžete si to najít na internetu. My tam jsme každý den od dvou hodin odpoledne a máme připravený hodinový program i s písničkami. To si vybíráme sami, vždycky máme poradu před tím vysíláním a tam máme papír společně v vždycky si projíždíme playlist písniček a stavíme ho podle toho, jak chceme.“

Také táboroví vedoucí ovládají jazyky, ale starají se i o běžný táborový program.

Filip Stanzel, vedoucí: „Já jsem na tomhle táboře vlastně učitel a vlastně i instruktor. Se mnou děti mají ráno dvě hodiny angličtiny a odpoledne pro ně pořádám různý program. Spolu se svými kolegy se staráme o celkový průchod tohoto tábora.“
Natálka Hermanová, vedoucí: „Na táboře jsem vedoucí a zodpovídám vlastně ze chod a organizaci tábory a jsem taky zdravotník. Umím anglicky, učím i angličtinu. Myslím si, že děti baví hlavně vody, lodičky a samozřejmě jezdí sem i kvůli angličtině.“

Ani o běžný život v táboře a táborovou stravu děti nejsou ochuzeny.

Matyáš táborník: „Mě se nejvíc líbí, že jdeme do jezera a angličtina a se mi tady líbí všechno.“
Matyáš, táborník: „Já už jsem tu potřetí, program se mi tu líbí, obědy jsou taky dobré, stany jsou dobré, někdy je v noci zima.“
Vítek, táborník: „Kuchyň je tady dobrá, vaří se tady dobře, dneska třeba byla polívka, která mi moc nechutnala, ale jinak je to tady super. Třeba dneska byl řízek s bramborovou kaší a ten byl opravdu výborný.“

No a protože se tábor nachází na břehu přehrady Slezská Harta, jeho velkou část tvoří i pobyty ve vodě.

Veronika Kuzníková, koordinátorka tábora: „Máme tady paddle boardy, máme tady kajaky, máme tady jachty, takže děti jsou vlastně nonstop ve vodě.“
Ondřej, táborník: „Mě se tady hodně líbí, je to tady zábavné a mě nejvíc baví, chodit do vody. Tam furt skáču.“
Honza, táborník: „Mě se tady nejvíc líbí, jak hrajeme hry, hrajeme fotbal a jak chodíme do vody a je to tu super.“

Po týdenním turnusu tábor nekončí, ale přivítá další účastníky se zájmem o vodu a jazyky.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/bruntalsko/bruntal/11000044420/na-mezinarodnim-tabore-s-anglictinou-na-slezske-harte-vysilaji-deti-take-on-line-do-radia