Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Plavci se nemohli dočkat otevření Aquaparku Olešná. Zahájil už i letní sezónu

Frýdek-Místek |

Aquapark Olešná bude mít otevřeno i v září. Nucenou přestávku v době pandemie využil k údržbě, která se dělá pravidelně na podzim a po rozvolnění opatření opět přivítal nadšené návštěvníky, samozřejmě za dodržení všech nařízení. Prvního června navíc oficiálně zahájil sezónu i letní aquapark.

Každý den hned po otevření se už postupně plní Aquapark Olešná. Plavci už se nemohli dočkat rozvolnění opatření, řada z nich sem chodí posilovat fyzickou kondici, relaxovat nebo třeba trávit společný čas s dětmi.

Anketa: "1.) Teď jsme tady čtvrt roku nebyli, takže moc jsme se těšili. 2.) My jsme se hrozně těšili, protože jsme byli zvyklí tady dvakrát týdně chodit, takže je to bezvadné opravdu. To je prostě taková vzpruha a člověk zase se hýbe aspoň trošku. 3.) My jsme tady chodili už dříve, teď jsme tady už asi dva měsíce nebyli, a tak po delší době se jdeme vykoupat."
Jana Adamczyk Vicherová, vedoucí Aquaparku Olešná: "My jsme strašně rádi, že od prvního dne se nám návštěvníci vrátili a od prvního dne ta návštěvnost je velice slušná, respektive koresponduje loňský rok v tomto období."
Jan Damek, jednatel Sportplex F-M: "Kapacita je momentálně snížená ani na tři čtvrtiny původní kapacity, takže není důvod, aby sem lidi nechodili. Myslím si, že klienti se k nám vrací a všechno plníme, takže není důvod se bát."

Kvůli pandemii byl aquapark podobně jako další zařízení zavřený. I když to nebylo jednoduché období v areálu toho využili a změnili roční harmonogram. Během dvou měsíců provedli kompletní odstávku, čištění bazénů a potřebné opravy, které se dělají pravidelně v září.

Jana Adamczyk Vicherová, vedoucí Aquaparku Olešná: "Zavření aquaparku bylo velice nepříjemné, dopad na tržby to mělo fatální. Naštěstí se podařilo všechny zaměstnance udržet, měli jsme náhradní práci, respektive jsme podzimní odstávku udělali celou na jaře, tudíž v září již nebude zavřeno."

Jakmile to vláda umožnila, aquapark otevřel, musel ale splnit řadu hygienických nařízení.

Jan Damek, jednatel Sportplex F-M: "To znamená dezinfekce, častější mytí prostor, dezinfikování veškerých lehátek. Některé atrakce nejsou spuštěny na 100 procent, ale to se netýká tobogánu, ty jedou normálně. Ať divoká řeka nebo tobogány, to normálně funguje a sauna zatím bohužel funguje jenom finská, protože nemůžeme pustit solnou ani parní saunu."

Pro návštěvníky už je připraven i letní aquapark, všechny bazény jsou napuštěny a čeká se pouze na krásné počasí. Tady navíc aquapark vyjednává s ministerstvem zdravotnictví o výjimce v maximálním počtu osob v areálu. Zatím totiž celoplošně platí počet 300 a od 8.6. dojde k navýšení na 500 osob. Zároveň ale platí nařízení zachovat 10 metrů čtverečních na osobu.

Jan Damek, jednatel Sportplex F-M: "Náš aquapark má bez vodní plochy 18 500 metrů čtverečních. Když si to přepočítám, abychom splnili podmínku 10 metrů čtverečních na jednu osobu, tak se nacházíme na kapacitě 1850 osob."

Letní aquapark by tak mohl bez problémů zvládnout více než trojnásobek nejvyšší možné povolené kapacity. Oficiální letní sezónu zahájil už prvního června.

Nahlásit chybu


K tématu

Frýdek-Místek se opět zapojil do Plavecké soutěže měst

9. října 2023 14:08 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek se opět zapojil do plavecké soutěže měst. Ta propaguje kondiční plavávání jako vděčnou, celoročně i celoživotně využitelnou pohybovou aktivitu. Zúčastnit se mohli plavci všech věkových kategorií a stačilo jenom na čas uplavat 100 metrů.

Aquapark i resort Olešná je v létě tradičně plný návštěvníků

Sezona na Olešné je v plném proudu. Návštěvníci hojně vyhledávají letní aquapark a v případě nepřízně počasí i krytý bazén. Stejně tak je velký zájem o městský kemp v resortu Olešná, kde se doporučuje kvůli vysoké obsazenosti dopředu požádat o rezervaci.


V Ostravě-Porubě pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030

V Ostravě-Porubě teď pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030 s přesahem do roku 2040. Zapojit se do něj může i široká veřejnost a jeho cíle by měl obvod plnit nehledě na tom, kdo bude v jeho vedení.

Bývalý slavný fotbalista Tomáš Ujfaluši pomohl klubu 1. FC Poruba s náborem dětí

Fotbalový klub 1. FC Poruba hledá nové kluky a holky. Uspořádal proto nábory nových fotbalových hvězdiček. Přijít mohl každý, kdo má chuť sportovat.

Havířov bojuje s potkany, ti si ve velkém pochutnávali i v hypermarketu

Potkani představují pro města noční můru. Neustále s nimi bojují i v Havířově, kde musí opět přistoupit k plošné deratizaci. Hlodavci velké škody napáchali i v jednom hypermarketu.

Senior v nazouvácích se ztratil na procházce, policie ho našla několik kilometrů od domova

Včera 10:01 | Studénka | Lukáš Zavadil

Úterní pátrání po téměř 80letém seniorovi na Novojičínsku mělo šťastný konec. Muž, který se vydal na procházku bez mobilního telefonu a v nazouvácích, byl nalezen několik kilometrů od domova díky rychlému zásahu policie a spolupráci s veřejností. Senior byl převezen do nemocnice, kde se potvrdilo, že je v dobrém zdravotním stavu.

Začala podzimní výzva 10 000 kroků, zapojit se může úplně každý

Od října začala další pravidelná výzva 10 tisíc kroků. Kdo se do ní zapojí, zlepší si kondici a přispěje k lepšímu zdraví a životnímu stylu. Ti nejlepší budou navíc odměněni. Zapojit se mohou jednotlivci i týmy všech věkových kategorií. A soutěží se také v rámci jednotlivých měst.

Beskydský endoskopický workshop se věnoval miniinvazivním zákrokům

Nemocnice ve Frýdku-Místku pořádala další Beskydský endoskopický workshop. Lékaři a sestry, převážně z kraje, ale i Česka a Slovenska, si vyměňovali zkušenosti v oblasti gastroenterologie. Letos se řešily miniinvazivní zákroky u onemocnění, kde bylo dříve potřeba operace.

Technické služby fungují pod odborem údržby majetku, na zimu jsou připraveny

Studénka připravuje založení vlastních technických služeb. Zatím fungují jako oddělení v rámci odboru údržby majetku. Rozhodli o tom zastupitelé na poslední schůzi. Město pokračuje i v nákupu nové techniky.

Povodně zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny

Povodně zcela zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny. Magistrát musí nyní najít řešení, jaký zvolit povrch při následné rekonstrukci. Opravy začnou zřejmě až v příštím roce.

Starostka Ostravy-Poruby poděkovala všem lidem, kteří pomáhali s následky povodně

Zářijová ničivá povodeň opět ukázala, že lidé mají velká srdce. Vytopeným Porubanům pomáhaly stovky lidí, hasiči, řada firem i zaměstnanci radnice. Patří jim za to velký dík.

Je to tu! Síť stezek pro bikery v karvinském Černém lese je konečně legální

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.


5. ročník Havajského plesu opět bavil handicapované ve Frýdku-Místku

Převážně lidé s mentálním handicapem opět zaplnili Katolický lidový dům ve Frýdku-Místku. Organizátoři tady pro ně tradičně uspořádali Havajský ples. Zhruba 150 klientů z různých organizací napříč krajem si tak opět sešlo a ukázalo, že se umí skvěle bavit.

Palkovice vybojovaly v soutěži Vesnice roku 2. místo

2. října 2024 12:00 | Palkovice | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

V letošním národním finále soutěže Vesnice roku měl Moravskoslezský kraj jako svého finalistu obec Palkovice. Ta nakonec v silné konkurenci obsadila 2. místo.

Nová družina v Čeladné je plná školáků, přidají se i senioři

1. října 2024 9:10 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Školáci v Čeladné už naplno užívají nové oddělení družiny, které bylo vybudováno během prázdnin a v září bylo otevřeno pod názvem Tygříci. Za nový prostor pro aktivity dětí zaplatila obec přes dva miliony korun, z toho 1,6 milionu pokryla dotace.

Frýdlantský tenisový klub oslavil 100 let od založení

Tenisový klub ve Frýdlantě nad Ostravicí si připomněl 100 let své existence. Oslava se konala v areálu klubu, kdy nechyběla exhibiční utkání ani ocenění a poděkování.

Frýdek-Místek prodal budovy po městské policii v licitaci za 22,5 milionu

Frýdek-Místek prodal soubor budov, kde v minulosti sídlila městská policie. Prodej proběhl formou licitace, která má být nejtransparentnější formou prodeje městského majetku. Nový majitel za nemovitosti zaplatil 22,5 milionu korun.

Frýdek-Místek obnovil Pochod pro seniory. Šlo se z Lískovce do Sedlišť

Frýdek-Místek obnovil oblíbenou akci Pochod pro seniory. Začalo se podzimním výšlapem z Lískovce do Sedlišť, kterého se účastnilo několik desítek aktivních seniorů. Cílem akce je motivovat seniory k pohybu a také jim nabídnout možnosti setkávání.

Plavci se nemohli dočkat otevření Aquaparku Olešná. Zahájil už i letní sezónu
Vydáno 8. června 2020 21:35, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Aquapark Olešná bude mít otevřeno i v září. Nucenou přestávku v době pandemie využil k údržbě, která se dělá pravidelně na podzim a po rozvolnění opatření opět přivítal nadšené návštěvníky, samozřejmě za dodržení všech nařízení. Prvního června navíc oficiálně zahájil sezónu i letní aquapark.

Každý den hned po otevření se už postupně plní Aquapark Olešná. Plavci už se nemohli dočkat rozvolnění opatření, řada z nich sem chodí posilovat fyzickou kondici, relaxovat nebo třeba trávit společný čas s dětmi.

Anketa: "1.) Teď jsme tady čtvrt roku nebyli, takže moc jsme se těšili. 2.) My jsme se hrozně těšili, protože jsme byli zvyklí tady dvakrát týdně chodit, takže je to bezvadné opravdu. To je prostě taková vzpruha a člověk zase se hýbe aspoň trošku. 3.) My jsme tady chodili už dříve, teď jsme tady už asi dva měsíce nebyli, a tak po delší době se jdeme vykoupat."
Jana Adamczyk Vicherová, vedoucí Aquaparku Olešná: "My jsme strašně rádi, že od prvního dne se nám návštěvníci vrátili a od prvního dne ta návštěvnost je velice slušná, respektive koresponduje loňský rok v tomto období."
Jan Damek, jednatel Sportplex F-M: "Kapacita je momentálně snížená ani na tři čtvrtiny původní kapacity, takže není důvod, aby sem lidi nechodili. Myslím si, že klienti se k nám vrací a všechno plníme, takže není důvod se bát."

Kvůli pandemii byl aquapark podobně jako další zařízení zavřený. I když to nebylo jednoduché období v areálu toho využili a změnili roční harmonogram. Během dvou měsíců provedli kompletní odstávku, čištění bazénů a potřebné opravy, které se dělají pravidelně v září.

Jana Adamczyk Vicherová, vedoucí Aquaparku Olešná: "Zavření aquaparku bylo velice nepříjemné, dopad na tržby to mělo fatální. Naštěstí se podařilo všechny zaměstnance udržet, měli jsme náhradní práci, respektive jsme podzimní odstávku udělali celou na jaře, tudíž v září již nebude zavřeno."

Jakmile to vláda umožnila, aquapark otevřel, musel ale splnit řadu hygienických nařízení.

Jan Damek, jednatel Sportplex F-M: "To znamená dezinfekce, častější mytí prostor, dezinfikování veškerých lehátek. Některé atrakce nejsou spuštěny na 100 procent, ale to se netýká tobogánu, ty jedou normálně. Ať divoká řeka nebo tobogány, to normálně funguje a sauna zatím bohužel funguje jenom finská, protože nemůžeme pustit solnou ani parní saunu."

Pro návštěvníky už je připraven i letní aquapark, všechny bazény jsou napuštěny a čeká se pouze na krásné počasí. Tady navíc aquapark vyjednává s ministerstvem zdravotnictví o výjimce v maximálním počtu osob v areálu. Zatím totiž celoplošně platí počet 300 a od 8.6. dojde k navýšení na 500 osob. Zároveň ale platí nařízení zachovat 10 metrů čtverečních na osobu.

Jan Damek, jednatel Sportplex F-M: "Náš aquapark má bez vodní plochy 18 500 metrů čtverečních. Když si to přepočítám, abychom splnili podmínku 10 metrů čtverečních na jednu osobu, tak se nacházíme na kapacitě 1850 osob."

Letní aquapark by tak mohl bez problémů zvládnout více než trojnásobek nejvyšší možné povolené kapacity. Oficiální letní sezónu zahájil už prvního června.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000020666/plavci-se-nemohli-dockat-otevreni-aquaparku-olesna-zahajil-uz-i-letni-sezonu