Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Akademie Podnikej F-M se těšila velkému zájmu drobných obchodníků, město v ní chce pokračovat

Frýdek-Místek |

Drobní obchodníci se mohli od října do ledna zúčastnit nové Akademie Podnikej F-M. Naučili se správně cílit na zákazníky, prezentovat na sociálních sítích i jak kreativně upravit výlohu. Zájem byl obrovský a město chce v projektu dál pokračovat.

Frýdek-Místek hledal cestu, jak v nelehké covidové době podpořit drobné obchodníky. Díky domu vznikla iniciativa Podnikej F-M, která má za cíl hlavně předávat důležité zkušenosti.

Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku/ANO/: "První ročník Akademie pro obchodníky v rámci projektu Podnikej FM byl vcelku úspěšný, měli jsme 91 zaregistrovaných účastníků. Podařilo se nám zřídit facebookové skupiny, kde se obchodníci potkávali. Proběhla tři živá setkání, úvodní setkání v kině Vlast, setkání s architektem a závěrečné setkání v Rybízáku v Místku. Dále proběhly 4 online semináře na téma online marketing, Canva 1, Canva 2 a facebooková reklama. Podařilo se udělat také praktický workshop k výlohám a realizace jedné ukázkové výlohy, která je k vidění na Zámeckém náměstí ve Frýdku v Zámecké cukrárně."
Martin Kafka, spolumajitel Zámecké cukrárny: "Bylo tam spousty zajímavých věcí, o kterých jsme se mohli bavit hned na prvním workshopu, který byl. To bylo dejme tomu tady o náměstí místeckém, frýdeckém, jaké jsou plusy, mínusy a dozvěděli jsme se tam plno nových informací, které jsou potřeba. Samozřejmě jsme mohli i nějaké informace přispět do toho kolektivu."
Markéta Ubíková, zastupitelka Frýdku-Místku/Piráti/: "Já mám z toho velkou radost, protože fakt se povedlo to, co jsme chtěli. To znamená, že se setkali obchodníci, vyměnili si své zkušenosti, rady, své příběhy a zároveň se něco nového naučili. Takže si myslím, že to bylo skvělé ta kombinace offline setkání i těch online seminářů."

V současné době už město jedná o pokračování této akademie.

Markéta Ubíková, zastupitelka Frýdku-Místku/Piráti/: "Rozhodli jsme se pokračovat v akademii, protože na to byla dobrá a pozitivní zpětná vazba. Lidem se to líbilo, takže určitě budeme pokračovat v online akcích. Takže dalších vzdělávání a také v těch živých setkáváních. Doufejme, že nám situace bude přát."
Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku/ANO/: "Tak, aby se obchodníci i nadále mohli setkávat a předávat si informace, zkušenosti a vytvářet si jakousi síť, kde se budou setkávat, potkávat. Díky tomu by mohla vzniknout jakási platforma menších podnikatelů ve Frýdku-Místku, kterou bychom dále chtěli rozvíjet a pracovat s ní."
Kamila Smutná, organizátorka Akademie pro obchodníky: "Celá akademie je zdarma, takže je otevřena všem malým obchodníkům, podnikatelům z Frýdku-Místku, ale i zájemcům o podnikání, kteří přemýšlíte nad tím, že byste nějaký podnikatelský nápad chtěli zrealizovat. Určitě se přihlaste, dáme vám tipy i jak na ten podnikatelský začátek."

Podrobnosti najdete na webových stránkách projektu www.podnikejfm.cz

Nahlásit chybu


K tématu

Akademie Podnikej F-M radila drobným podnikatelům s výzdobou výloh a poutavými texty

Vzdělávací akademie pro obchodníky Podnikej F-M radí už několik let drobným podnikatelům ve městě. Na posledním workshopu se zaměřila na to, jak správně vyzdobit výlohu nebo napsat poutavou ceduli. Sledovat moderní trendy je totiž podle odborníků velmi důležité.

Startuje další ročník Akademie Podnikej F-M, pomůže drobným podnikatelům

Drobní podnikatelé se mohou bezplatně zapojit do Akademie Podnikej F-M. Ta jim pomůže rozvinout dovednosti v oblasti prezentace, cenotvorby i dalších moderních trendů. Program se navíc letos zapojil do celostátní iniciativy Velký týden malých firem, která nabídne další akce a workshopy.

Advent na novojičínském jarmarku může být i kulturním zážitkem

29. listopadu 2023 11:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Období adventu doprovodí v centru města jarmark s kulturním programem. Na Masarykově náměstí vystoupí především místní soubory, kapely a školáci, chybět ale nebudou ani některá zvučnější jména.


V Tylově sadu ve Slezské Ostravě se konalo Sousedské vinobraní

V nedávno rekonstruovaném Tylově parku na Hladnově ve Slezské Ostravě se konalo první Sousedské vinobraní.

Mladí tanečníci soutěžili ve Frýdlantě nad Ostravicí na Antonio cupu

Ve velkém sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal další ročník taneční soutěže Antonio cup pro mladé tanečníky z Česka, Polska a Slovenska.

Popravený polský student má v Opavě opravený hrob a novou pamětní desku

25. října 2024 20:56 | Opava | Jiří Cileček

V Opavě byl odhalený pomník na hrobu Frantiszka Kubici. Studenta teologie, občana Polské republiky, který byl v Opavě zatčený, mučený a následně popravený v Oticích fašisty za II. světové války.

Z hořícího auta po nárazu do domu lidé vytáhli posádku a dva mladé pasažéry oživovali

Včera 22:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Do velmi náročné záchranné akce se v Chlebovicích na Frýdecko-Místecku okamžitě po nárazu osobního vozidla do rodinného domu zapojili svědci, včetně dvou policistů mimo službu. Auto okamžitě začalo hořet. Dva pasažéry museli oživovat.

Obce v Moravskoslezském kraji dostanou podporu na stavbu nájemního bydlení

25. října 2024 10:35 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Regionální zprávy POLAR

Moravskoslezskému kraji se nabízejí možnosti podpory výstavby nových bytů pro nájemní bydlení. O možných investicích v této oblasti se jednalo na odborném fóru na krajském úřadě.

Den stromů v opavských sadech Svobody se nenechaly ujít stovky lidí

Včera 16:01 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Přesně na den, kdy stromy slaví svůj svátek, se okolí Ptačího vrchu proměnilo v pestrou oslavu. Díky slunečnému počasí si ji nenechaly ujít stovky lidí.

V ostravské zoo se narodila mláďata kriticky ohrožených prasat z Filipín

25. října 2024 18:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ve výběhu prasat visajánských v Zoo Ostrava mohou trpěliví návštěvníci zahlédnout kromě čtyř dospělých jedinců i dvě mláďata. Selata tohoto vzácného filipínského druhu přišla na svět 13. října. Jejich pohlaví zatím není známo, ale obě se mají čile k světu a jejich matka o ně příkladně pečuje.

Zimní verze opavského festivalu Slunovrat nabídne pestrý program i novinky

Včera 16:06 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Zimní verze oblíbeného festivalu Slunovrat už klepe na dveře. Uskuteční se od 7. do 9. listopadu v kulisách historických budov Opavy a nabídne pestrý program a také novinky.

Maratonský závod omezí i uzavře páteřní dopravní tepny a ulice v Ostravě

24. října 2024 21:09 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava zažije v sobotu 26. října první ročník Zlatého maratonu Emila Zátopka. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava. Poběží se na certifikovaném městském okruhu, který povede napříč nejrušnějšími ulicemi a dopravními tepnami. Řidiči proto musí počítat s řadou uzavírek i dopravních omezení.

Vrátní

Frýdek-Místek Nástup: od 1. listopadu 2024 od 116 Kč/hod.

Začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi

Po dlouhých letech příprav začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi. Ta povede od Olešné a hotová má být do léta příštího roku. Náklady ve výši pod 16 milionů korun budou poměrově hradit obě obce. Velkou část pokryje také dotace.

Ve Frýdku-Místku bude popovodňová benefiční akce Beskydy pro Jeseníky

Frýdek-Místek podpoří Jesenicko, které se vzpamatovává ze zářijových povodní. V Národním domě byla naplánována unikátní benefice. Organizátoři připravili atmosféru jesenických trhů s tamními prodejci, zajímavé hudební kapely i folklorní scénu s cimbálovou muzikou a dobrým vínem.

Frýdek-Místek získal ocenění za projekt Stravenka F-M i zapojení do akce Ukliďme Česko

Frýdek-Místek slaví úspěch v celostátní ekologické soutěži díky dvěma osvětovým akcím. Kolektivní systém Nevajgluj, který se snaží omezit odhazování nedopalků a odpadků ve veřejném prostoru, ocenil projekt Stravenka F-M a zapojení veřejnosti do akce Ukliďme Česko.

Projekt Connect with creativity na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku byl úspěšně dokončen

23. října 2024 8:05 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Největší frýdecko-místecká střední škola je velmi aktivní v projektech - národních i mezinárodních. Poslední úspěšný projekt na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku nesl název Connect with creativity.

Vyřazené parkovací automaty poslouží ve Frýdku-Místku jako knihobudky

Technické služby Frýdek-Místek přišly s ekologickým nápadem. Vyřazený parkovací automat neskončil ve starém železe, ale stala se z něj knihobudka. První kus prototypu už slouží pacientům i návštěvníkům v areálu nemocnice. Navíc v prostorách terapeutické zahrádky.

Trh vzdělávání a uplatnění pomáhal žákům ve Frýdku-Místku s výběrem dalšího studia

Frýdek-Místek ve spolupráci s Úřadem práce uspořádal další ročník tradičního Trhu vzdělávání a uplatnění. Ten pomáhá především žákům základních škol s výběrem dalšího studia. Prezentaci zde mělo i několik zaměstnavatelů a nechyběla ani nabídka vzdělávání pro dospělé.

Akademie Podnikej F-M se těšila velkému zájmu drobných obchodníků, město v ní chce pokračovat
Vydáno 24. ledna 2022 15:09, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Drobní obchodníci se mohli od října do ledna zúčastnit nové Akademie Podnikej F-M. Naučili se správně cílit na zákazníky, prezentovat na sociálních sítích i jak kreativně upravit výlohu. Zájem byl obrovský a město chce v projektu dál pokračovat.

Frýdek-Místek hledal cestu, jak v nelehké covidové době podpořit drobné obchodníky. Díky domu vznikla iniciativa Podnikej F-M, která má za cíl hlavně předávat důležité zkušenosti.

Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku/ANO/: "První ročník Akademie pro obchodníky v rámci projektu Podnikej FM byl vcelku úspěšný, měli jsme 91 zaregistrovaných účastníků. Podařilo se nám zřídit facebookové skupiny, kde se obchodníci potkávali. Proběhla tři živá setkání, úvodní setkání v kině Vlast, setkání s architektem a závěrečné setkání v Rybízáku v Místku. Dále proběhly 4 online semináře na téma online marketing, Canva 1, Canva 2 a facebooková reklama. Podařilo se udělat také praktický workshop k výlohám a realizace jedné ukázkové výlohy, která je k vidění na Zámeckém náměstí ve Frýdku v Zámecké cukrárně."
Martin Kafka, spolumajitel Zámecké cukrárny: "Bylo tam spousty zajímavých věcí, o kterých jsme se mohli bavit hned na prvním workshopu, který byl. To bylo dejme tomu tady o náměstí místeckém, frýdeckém, jaké jsou plusy, mínusy a dozvěděli jsme se tam plno nových informací, které jsou potřeba. Samozřejmě jsme mohli i nějaké informace přispět do toho kolektivu."
Markéta Ubíková, zastupitelka Frýdku-Místku/Piráti/: "Já mám z toho velkou radost, protože fakt se povedlo to, co jsme chtěli. To znamená, že se setkali obchodníci, vyměnili si své zkušenosti, rady, své příběhy a zároveň se něco nového naučili. Takže si myslím, že to bylo skvělé ta kombinace offline setkání i těch online seminářů."

V současné době už město jedná o pokračování této akademie.

Markéta Ubíková, zastupitelka Frýdku-Místku/Piráti/: "Rozhodli jsme se pokračovat v akademii, protože na to byla dobrá a pozitivní zpětná vazba. Lidem se to líbilo, takže určitě budeme pokračovat v online akcích. Takže dalších vzdělávání a také v těch živých setkáváních. Doufejme, že nám situace bude přát."
Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku/ANO/: "Tak, aby se obchodníci i nadále mohli setkávat a předávat si informace, zkušenosti a vytvářet si jakousi síť, kde se budou setkávat, potkávat. Díky tomu by mohla vzniknout jakási platforma menších podnikatelů ve Frýdku-Místku, kterou bychom dále chtěli rozvíjet a pracovat s ní."
Kamila Smutná, organizátorka Akademie pro obchodníky: "Celá akademie je zdarma, takže je otevřena všem malým obchodníkům, podnikatelům z Frýdku-Místku, ale i zájemcům o podnikání, kteří přemýšlíte nad tím, že byste nějaký podnikatelský nápad chtěli zrealizovat. Určitě se přihlaste, dáme vám tipy i jak na ten podnikatelský začátek."

Podrobnosti najdete na webových stránkách projektu www.podnikejfm.cz

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000029572/akademie-podnikej-fm-se-tesila-velkemu-zajmu-drobnych-obchodniku-mesto-v-ni-chce-pokracovat