Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Centrum aktivních seniorů ve Frýdku-Místku rozšíří nabídku aktivit, pomůže druhá seniorská organizace

Frýdek-Místek |

V Centru aktivních seniorů ve Frýdku-Místku budou pod jednou střechou sídlit dvě seniorské organizace. Lidé tak budou mít a výběr z většího množství aktivit, které si mohou vybrat v klidu na jednom místě. Od jazykových nebo tvořivých kroužků, až třeba po horskou turistiku nebo hraní stolního tenisu.

V Centru aktivních seniorů sídlí od jeho otevření Městská organizace Seniorů České republiky. Nyní se do budovy začlení také další organizace Aktivní senioři Česko Frýdek-Místek.

Dagmar Kaňoková, předsedkyně ASEČ F-M: "My si toho velice vážíme, protože současná radnice, současné vedení radnice pochopilo to, že opravdu je dobře sdružovat seniory už od šedesáti let do devadesáti let."
Dalibor Kališ, ředitel Centra aktivních seniorů: "To není absolutně problém, protože od začátku ve výpůjční smlouvě, která předcházela otevření tohoto Centra aktivních seniorů, a to už je 2 a čtvrt roku, jsme měli vymezené některé organizace, které tady budou s námi bezplatně užívat tyto prostory."

Oba spolky na jednom místě, tak mohou seniorům dát na výběr z velkého množství aktivit, které jednotlivé organizace pořádají.

Dagmar Kaňoková, předsedkyně ASEČ F-M: "Máme například sportovní aktivity, na které se docela soustředíme, ping pong, stolní tenis, turistika, naše gastroturistické kroužky. Až po aktivity, které třeba vyhledávají spíš senioři vyššího věku. My jsme zkrátka senioři junioři a jsou tady senioři senioři, když to tak řeknu."
Dalibor Kališ, ředitel Centra aktivních seniorů: "Naše struktura činnosti je velmi bohatá. Od těch aktivit zdravotních, pohybových, tělesných, po psychické, duševní, máme jógu, máme kurzy, máme kroužky, které jsou tvořivé, máme tu ateliér malby. Učíme angličtinu, němčinu."
Petr Korč, primátor Frýdku-Místku/NMFM/: "Nově bude mít své sídlo a kancelář zde i skupina Aktivních seniorů, která je rovněž spolkem registrovaným v Seniorech České republiky, kterou reprezentuje paní Kaňoková a věřím, že její aktivity a skupina seniorů, které kolem sebe sdružuje, oživí toto centrum a přilákají další členy."
Dagmar Kaňoková, předsedkyně ASEČ F-M: "Máme z toho velkou radost a chceme, aby se CAS – Centrum aktivních seniorů opravdu otevřelo všem. Aby tady lidé chodili, byli tady veselí, smáli se, aby prostě žili, protože naše heslo je „Život je včil“. Takže buďme veselí, scházejme se, radujme se."
Petr Korč, primátor Frýdku-Místku/NMFM/: "Centrum aktivních seniorů je místo, které má sloužit opravdu všem. A tak jako jsme před časem s kolegou Juričkem umožnili v Centru aktivních seniorů činnost rodin s autistickými dětmi, a myslím si, že ta interakce dětí a seniorů je velmi přínosná, osvědčená i ve světě. Tak i nyní dostávají prostor další aktivity."
Dagmar Kaňoková, předsedkyně ASEČ F-M: "Frýdek-Místek má kolem 56 tisíc obyvatel. A jedna čtvrtina z toho jsou senioři. Tak já si myslím, že to je docela velká skupina lidí. To je nějakých 15 tisíc lidí, kteří nyní dostanou možnost, mají-li samozřejmě zájem, se sdružovat, kamarádit se, poznat nové lidi."

Nové Centrum aktivních seniorů otevřel Frýdek-Místek v září roku 2019. Město tehdy vyšlo na 52 milionů korun.

Nahlásit chybu


K tématu

Senioři ve Frýdku-Místku zvou na výstavu 105 let od vzniku Československa

16. listopadu 2023 16:48 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Senioři Frýdek-Místek zvou na výstavu ke 105. výročí založení Československa. K vidění jsou dobové fotografie, které zachycují proměny města, ale také různé předměty, které se používaly v domácnosti. Přečíst si můžete i noviny z roku 1918.

O diskuzní setkání občanů s vedením Frýdku-Místku je stále zájem

20. listopadu 2023 14:04 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Desítky seniorů stále navštěvují pravidelné debaty s primátorem Frýdku-Místku v Centru aktivních seniorů. Zajímají se o různou problematiku ve městě v podobě dopravy, různých oprav nebo například služeb jako je senior taxi. Příští rok by mohla být diskuzní setkání i na jiných místech ve městě.

Frýdek-Místek chystá opět po letech Pochod pro seniory

Město obnovilo oblíbenou akci Pochod pro seniory. Výprava letos půjde z Lískovce do Sedliště. Akce proběhne ve čtvrtek 26. září od 10 hodin.


V Tylově sadu ve Slezské Ostravě se konalo Sousedské vinobraní

V nedávno rekonstruovaném Tylově parku na Hladnově ve Slezské Ostravě se konalo první Sousedské vinobraní.

Mladí tanečníci soutěžili ve Frýdlantě nad Ostravicí na Antonio cupu

Ve velkém sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal další ročník taneční soutěže Antonio cup pro mladé tanečníky z Česka, Polska a Slovenska.

Popravený polský student má v Opavě opravený hrob a novou pamětní desku

25. října 2024 20:56 | Opava | Jiří Cileček

V Opavě byl odhalený pomník na hrobu Frantiszka Kubici. Studenta teologie, občana Polské republiky, který byl v Opavě zatčený, mučený a následně popravený v Oticích fašisty za II. světové války.

Z hořícího auta po nárazu do domu lidé vytáhli posádku a dva mladé pasažéry oživovali

Včera 22:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Do velmi náročné záchranné akce se v Chlebovicích na Frýdecko-Místecku okamžitě po nárazu osobního vozidla do rodinného domu zapojili svědci, včetně dvou policistů mimo službu. Auto okamžitě začalo hořet. Dva pasažéry museli oživovat.

Obce v Moravskoslezském kraji dostanou podporu na stavbu nájemního bydlení

25. října 2024 10:35 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Regionální zprávy POLAR

Moravskoslezskému kraji se nabízejí možnosti podpory výstavby nových bytů pro nájemní bydlení. O možných investicích v této oblasti se jednalo na odborném fóru na krajském úřadě.

Den stromů v opavských sadech Svobody se nenechaly ujít stovky lidí

Včera 16:01 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Přesně na den, kdy stromy slaví svůj svátek, se okolí Ptačího vrchu proměnilo v pestrou oslavu. Díky slunečnému počasí si ji nenechaly ujít stovky lidí.

V ostravské zoo se narodila mláďata kriticky ohrožených prasat z Filipín

25. října 2024 18:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ve výběhu prasat visajánských v Zoo Ostrava mohou trpěliví návštěvníci zahlédnout kromě čtyř dospělých jedinců i dvě mláďata. Selata tohoto vzácného filipínského druhu přišla na svět 13. října. Jejich pohlaví zatím není známo, ale obě se mají čile k světu a jejich matka o ně příkladně pečuje.

Zimní verze opavského festivalu Slunovrat nabídne pestrý program i novinky

Včera 16:06 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Zimní verze oblíbeného festivalu Slunovrat už klepe na dveře. Uskuteční se od 7. do 9. listopadu v kulisách historických budov Opavy a nabídne pestrý program a také novinky.

Maratonský závod omezí i uzavře páteřní dopravní tepny a ulice v Ostravě

24. října 2024 21:09 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava zažije v sobotu 26. října první ročník Zlatého maratonu Emila Zátopka. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava. Poběží se na certifikovaném městském okruhu, který povede napříč nejrušnějšími ulicemi a dopravními tepnami. Řidiči proto musí počítat s řadou uzavírek i dopravních omezení.

Vrátní

Frýdek-Místek Nástup: od 1. listopadu 2024 od 116 Kč/hod.

Začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi

Po dlouhých letech příprav začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi. Ta povede od Olešné a hotová má být do léta příštího roku. Náklady ve výši pod 16 milionů korun budou poměrově hradit obě obce. Velkou část pokryje také dotace.

Ve Frýdku-Místku bude popovodňová benefiční akce Beskydy pro Jeseníky

Frýdek-Místek podpoří Jesenicko, které se vzpamatovává ze zářijových povodní. V Národním domě byla naplánována unikátní benefice. Organizátoři připravili atmosféru jesenických trhů s tamními prodejci, zajímavé hudební kapely i folklorní scénu s cimbálovou muzikou a dobrým vínem.

Frýdek-Místek získal ocenění za projekt Stravenka F-M i zapojení do akce Ukliďme Česko

Frýdek-Místek slaví úspěch v celostátní ekologické soutěži díky dvěma osvětovým akcím. Kolektivní systém Nevajgluj, který se snaží omezit odhazování nedopalků a odpadků ve veřejném prostoru, ocenil projekt Stravenka F-M a zapojení veřejnosti do akce Ukliďme Česko.

Projekt Connect with creativity na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku byl úspěšně dokončen

23. října 2024 8:05 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Největší frýdecko-místecká střední škola je velmi aktivní v projektech - národních i mezinárodních. Poslední úspěšný projekt na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku nesl název Connect with creativity.

Vyřazené parkovací automaty poslouží ve Frýdku-Místku jako knihobudky

Technické služby Frýdek-Místek přišly s ekologickým nápadem. Vyřazený parkovací automat neskončil ve starém železe, ale stala se z něj knihobudka. První kus prototypu už slouží pacientům i návštěvníkům v areálu nemocnice. Navíc v prostorách terapeutické zahrádky.

Trh vzdělávání a uplatnění pomáhal žákům ve Frýdku-Místku s výběrem dalšího studia

Frýdek-Místek ve spolupráci s Úřadem práce uspořádal další ročník tradičního Trhu vzdělávání a uplatnění. Ten pomáhá především žákům základních škol s výběrem dalšího studia. Prezentaci zde mělo i několik zaměstnavatelů a nechyběla ani nabídka vzdělávání pro dospělé.

Centrum aktivních seniorů ve Frýdku-Místku rozšíří nabídku aktivit, pomůže druhá seniorská organizace
Vydáno 27. ledna 2022 13:09, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
V Centru aktivních seniorů ve Frýdku-Místku budou pod jednou střechou sídlit dvě seniorské organizace. Lidé tak budou mít a výběr z většího množství aktivit, které si mohou vybrat v klidu na jednom místě. Od jazykových nebo tvořivých kroužků, až třeba po horskou turistiku nebo hraní stolního tenisu.

V Centru aktivních seniorů sídlí od jeho otevření Městská organizace Seniorů České republiky. Nyní se do budovy začlení také další organizace Aktivní senioři Česko Frýdek-Místek.

Dagmar Kaňoková, předsedkyně ASEČ F-M: "My si toho velice vážíme, protože současná radnice, současné vedení radnice pochopilo to, že opravdu je dobře sdružovat seniory už od šedesáti let do devadesáti let."
Dalibor Kališ, ředitel Centra aktivních seniorů: "To není absolutně problém, protože od začátku ve výpůjční smlouvě, která předcházela otevření tohoto Centra aktivních seniorů, a to už je 2 a čtvrt roku, jsme měli vymezené některé organizace, které tady budou s námi bezplatně užívat tyto prostory."

Oba spolky na jednom místě, tak mohou seniorům dát na výběr z velkého množství aktivit, které jednotlivé organizace pořádají.

Dagmar Kaňoková, předsedkyně ASEČ F-M: "Máme například sportovní aktivity, na které se docela soustředíme, ping pong, stolní tenis, turistika, naše gastroturistické kroužky. Až po aktivity, které třeba vyhledávají spíš senioři vyššího věku. My jsme zkrátka senioři junioři a jsou tady senioři senioři, když to tak řeknu."
Dalibor Kališ, ředitel Centra aktivních seniorů: "Naše struktura činnosti je velmi bohatá. Od těch aktivit zdravotních, pohybových, tělesných, po psychické, duševní, máme jógu, máme kurzy, máme kroužky, které jsou tvořivé, máme tu ateliér malby. Učíme angličtinu, němčinu."
Petr Korč, primátor Frýdku-Místku/NMFM/: "Nově bude mít své sídlo a kancelář zde i skupina Aktivních seniorů, která je rovněž spolkem registrovaným v Seniorech České republiky, kterou reprezentuje paní Kaňoková a věřím, že její aktivity a skupina seniorů, které kolem sebe sdružuje, oživí toto centrum a přilákají další členy."
Dagmar Kaňoková, předsedkyně ASEČ F-M: "Máme z toho velkou radost a chceme, aby se CAS – Centrum aktivních seniorů opravdu otevřelo všem. Aby tady lidé chodili, byli tady veselí, smáli se, aby prostě žili, protože naše heslo je „Život je včil“. Takže buďme veselí, scházejme se, radujme se."
Petr Korč, primátor Frýdku-Místku/NMFM/: "Centrum aktivních seniorů je místo, které má sloužit opravdu všem. A tak jako jsme před časem s kolegou Juričkem umožnili v Centru aktivních seniorů činnost rodin s autistickými dětmi, a myslím si, že ta interakce dětí a seniorů je velmi přínosná, osvědčená i ve světě. Tak i nyní dostávají prostor další aktivity."
Dagmar Kaňoková, předsedkyně ASEČ F-M: "Frýdek-Místek má kolem 56 tisíc obyvatel. A jedna čtvrtina z toho jsou senioři. Tak já si myslím, že to je docela velká skupina lidí. To je nějakých 15 tisíc lidí, kteří nyní dostanou možnost, mají-li samozřejmě zájem, se sdružovat, kamarádit se, poznat nové lidi."

Nové Centrum aktivních seniorů otevřel Frýdek-Místek v září roku 2019. Město tehdy vyšlo na 52 milionů korun.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000029611/centrum-aktivnich-senioru-ve-frydkumistku-rozsiri-nabidku-aktivit-pomuze-druha-seniorska-organizace