Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Aquapark Olešná provedl údržbu a opět funguje, bojí se ale nárůstu cen energií

Frýdek-Místek |

Aquapark Olešná má za sebou pravidelnou měsíční odstávku. Během ní provedl důležitou údržbu a nyní je opět v plném provozu. Aktuálně ale vůbec neví, jak to bude s jeho fungováním v dalším roce. Zatím se ho totiž netýká zastropování cen energií. Bojí se proto vysokých nákladů za energie.

Aquapark Olešná provedl během září každoroční pravidelnou generální odstávku. Zahrnovala velký úklid, čištění, opravy a veškerou údržbu.

Jan Damek, jednatel Sportplex F-M: "Opravili jsme jímku, lokální dlažby, které byly poškozeny. Vymalovali jsme teďka nově. Takže si lidé mohou všimnou té hlavní změny, že jsme přešli ze žluté na takovou béžovou. Opravili jsme také saunový svět, kde došlo k opravě lavic, tak ať to je pro klienty příjemnější a jinak všechno běží. Běží divoká řeka, běží tobogán. Tobogán běží nepřetržitě, divoká řeka běží jednou za půl hodiny."

Po otevření je opět vyhledávaným cílem mnoha návštěvníků, od rodičů s dětmi, až po seniory.

Anketa: 1.) Jak často chodíte do Aquparku, jak si to tady užíváte? – "Dvakrát do týdne." 2.) "Snažíme se chodit co nejčastěji. A je to kvůli zdraví hlavně, protože mám problémy s páteří a strašně mi to pomáhá. Vždycky ty peníze obětujeme, protože je to kvůli zdraví. A tady jsou i ty masáže, takže to hodně pomáhá. 3.) "Spíš jako Relax, manželka to tady miluje, takže já taky." 4.) "Já jsem tu dneska poprvé, protože máme bazén doma. A je sychravé počasí, tak jsme si říkali, že zkusím to využít, že by se mohla dcera zabavit, protože miluje vodu." 5.) "Snažíme se každý měsíc, ale máme i bratříčka, takže teď to bude, jak nám babička pohlídá. Tak uvidíme, ale jinak tady pána baví strašně tobogán, takže většinou tam jsme. A jinak tady se mu líbí brouzdaliště, protože tady má hračky."

Provoz aquaparku musí splňovat řadu hygienických norem a nařízení. Jako je například kvalita a teplota vody. Ta se ohřívá pomocí plynu. Po novém roce se ale očekává vysoký nárůst cen energií a aquaparku se zatím netýká zastropování cen.

Jan Damek, jednatel Sportplex F-M: "Provoz teďka běží standardním způsobem. Tím standardním způsobem běží do konce roku a od nového roku bojujeme s naší asociací bazénů a saun a bojujeme také s asociací ledních stadionů o to, aby se nás týkalo zastropování energií a týkalo se co nejméně našich klientů, kteří k nám pravidelně chodí."
Anketa: 2.) "Dojíždíme až z Ostravy a kdyby to tady zavřeli, tak nemáme už jinde kde možnost jezdit do Aquaparku."

Úspory se snaží aquapark dělat dlouhodobě a stále hledá nové možnosti.

Jan Damek, jednatel Sportplex F-M: "My už je děláme nějakých 5 let, kdy už jsou veškeré zářivky vyměněné za nízkoenergetické. Šetříme vodu. Teďka rozbíháme nový projekt, který by nám mohla schválit krajská hygienická stanice ohledně šetření vody a energií. Tak věříme, že to dopadne a že to projde i platnou legislativou, která je v České republice poměrně neúprosná u bazénů."

Legislativa například zatím neumožňuje filtrovat vodu z bazénu a vracet ji zpět do oběhu.

Nahlásit chybu


K tématu

Aquapark i resort Olešná je v létě tradičně plný návštěvníků

Sezona na Olešné je v plném proudu. Návštěvníci hojně vyhledávají letní aquapark a v případě nepřízně počasí i krytý bazén. Stejně tak je velký zájem o městský kemp v resortu Olešná, kde se doporučuje kvůli vysoké obsazenosti dopředu požádat o rezervaci.

Ve Frýdku-Místku už začaly provizorní opravy výtluků na cestách

Technické služby ve Frýdku-Místku už začaly s prvními provizorními opravami výtluků na městských silnicích. Oprava probíhá pomocí studené obalované asfaltové směsi. Obalovny s teplým asfaltem se totiž rozjedou až na jaře. Až poté pak přijdou na řadu velké celoplošné opravy komunikací.

Do oprav vodárenské infrastruktury dají SmVaK v roce 2024 přes miliardu korun

26. listopadu 2023 17:12 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Severomoravské vodovody a kanalizace chystají na rok 2024 rozsáhlé investice do vodárenské infrastruktury. Téměř 462 milionů korun poputuje do oblasti kanalizací a čistíren odpadních vod. Více než 303 milionů do vodovodních sítí a 243 milionů do páteřního výrobního a distribučního systému pro dodávky pitné vody v regionu – Ostravského oblastního vodovodu.


Mladí tanečníci soutěžili ve Frýdlantě nad Ostravicí na Antonio cupu

Ve velkém sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal další ročník taneční soutěže Antonio cup pro mladé tanečníky z Česka, Polska a Slovenska.

Popravený polský student má v Opavě opravený hrob a novou pamětní desku

25. října 2024 20:56 | Opava | Jiří Cileček

V Opavě byl odhalený pomník na hrobu Frantiszka Kubici. Studenta teologie, občana Polské republiky, který byl v Opavě zatčený, mučený a následně popravený v Oticích fašisty za II. světové války.

Z hořícího auta po nárazu do domu lidé vytáhli posádku a dva mladé pasažéry oživovali

Včera 22:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Do velmi náročné záchranné akce se v Chlebovicích na Frýdecko-Místecku okamžitě po nárazu osobního vozidla do rodinného domu zapojili svědci, včetně dvou policistů mimo službu. Auto okamžitě začalo hořet. Dva pasažéry museli oživovat.

Obce v Moravskoslezském kraji dostanou podporu na stavbu nájemního bydlení

25. října 2024 10:35 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Regionální zprávy POLAR

Moravskoslezskému kraji se nabízejí možnosti podpory výstavby nových bytů pro nájemní bydlení. O možných investicích v této oblasti se jednalo na odborném fóru na krajském úřadě.

Den stromů v opavských sadech Svobody se nenechaly ujít stovky lidí

Včera 16:01 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Přesně na den, kdy stromy slaví svůj svátek, se okolí Ptačího vrchu proměnilo v pestrou oslavu. Díky slunečnému počasí si ji nenechaly ujít stovky lidí.

V ostravské zoo se narodila mláďata kriticky ohrožených prasat z Filipín

25. října 2024 18:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ve výběhu prasat visajánských v Zoo Ostrava mohou trpěliví návštěvníci zahlédnout kromě čtyř dospělých jedinců i dvě mláďata. Selata tohoto vzácného filipínského druhu přišla na svět 13. října. Jejich pohlaví zatím není známo, ale obě se mají čile k světu a jejich matka o ně příkladně pečuje.

Zimní verze opavského festivalu Slunovrat nabídne pestrý program i novinky

Včera 16:06 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Zimní verze oblíbeného festivalu Slunovrat už klepe na dveře. Uskuteční se od 7. do 9. listopadu v kulisách historických budov Opavy a nabídne pestrý program a také novinky.

Maratonský závod omezí i uzavře páteřní dopravní tepny a ulice v Ostravě

24. října 2024 21:09 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava zažije v sobotu 26. října první ročník Zlatého maratonu Emila Zátopka. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava. Poběží se na certifikovaném městském okruhu, který povede napříč nejrušnějšími ulicemi a dopravními tepnami. Řidiči proto musí počítat s řadou uzavírek i dopravních omezení.

Při nehodě u Starých Heřminov zemřel řidič osobního auta

25. října 2024 15:11 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V Katastru Starých Heřminov na Bruntálsku se v pátek dopoledne stala tragická dopravní nehoda. O život přišel řidič, jeho spolujezdkyně byla převezena do nemocnice.

Vrátní

Frýdek-Místek Nástup: od 1. listopadu 2024 od 116 Kč/hod.

Mladí tanečníci soutěžili ve Frýdlantě nad Ostravicí na Antonio cupu

Ve velkém sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal další ročník taneční soutěže Antonio cup pro mladé tanečníky z Česka, Polska a Slovenska.

Začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi

Po dlouhých letech příprav začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi. Ta povede od Olešné a hotová má být do léta příštího roku. Náklady ve výši pod 16 milionů korun budou poměrově hradit obě obce. Velkou část pokryje také dotace.

Ve Frýdku-Místku bude popovodňová benefiční akce Beskydy pro Jeseníky

Frýdek-Místek podpoří Jesenicko, které se vzpamatovává ze zářijových povodní. V Národním domě byla naplánována unikátní benefice. Organizátoři připravili atmosféru jesenických trhů s tamními prodejci, zajímavé hudební kapely i folklorní scénu s cimbálovou muzikou a dobrým vínem.

Frýdek-Místek získal ocenění za projekt Stravenka F-M i zapojení do akce Ukliďme Česko

Frýdek-Místek slaví úspěch v celostátní ekologické soutěži díky dvěma osvětovým akcím. Kolektivní systém Nevajgluj, který se snaží omezit odhazování nedopalků a odpadků ve veřejném prostoru, ocenil projekt Stravenka F-M a zapojení veřejnosti do akce Ukliďme Česko.

Projekt Connect with creativity na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku byl úspěšně dokončen

23. října 2024 8:05 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Největší frýdecko-místecká střední škola je velmi aktivní v projektech - národních i mezinárodních. Poslední úspěšný projekt na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku nesl název Connect with creativity.

Vyřazené parkovací automaty poslouží ve Frýdku-Místku jako knihobudky

Technické služby Frýdek-Místek přišly s ekologickým nápadem. Vyřazený parkovací automat neskončil ve starém železe, ale stala se z něj knihobudka. První kus prototypu už slouží pacientům i návštěvníkům v areálu nemocnice. Navíc v prostorách terapeutické zahrádky.

Aquapark Olešná provedl údržbu a opět funguje, bojí se ale nárůstu cen energií
Vydáno 13. října 2022 15:35, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Aquapark Olešná má za sebou pravidelnou měsíční odstávku. Během ní provedl důležitou údržbu a nyní je opět v plném provozu. Aktuálně ale vůbec neví, jak to bude s jeho fungováním v dalším roce. Zatím se ho totiž netýká zastropování cen energií. Bojí se proto vysokých nákladů za energie.

Aquapark Olešná provedl během září každoroční pravidelnou generální odstávku. Zahrnovala velký úklid, čištění, opravy a veškerou údržbu.

Jan Damek, jednatel Sportplex F-M: "Opravili jsme jímku, lokální dlažby, které byly poškozeny. Vymalovali jsme teďka nově. Takže si lidé mohou všimnou té hlavní změny, že jsme přešli ze žluté na takovou béžovou. Opravili jsme také saunový svět, kde došlo k opravě lavic, tak ať to je pro klienty příjemnější a jinak všechno běží. Běží divoká řeka, běží tobogán. Tobogán běží nepřetržitě, divoká řeka běží jednou za půl hodiny."

Po otevření je opět vyhledávaným cílem mnoha návštěvníků, od rodičů s dětmi, až po seniory.

Anketa: 1.) Jak často chodíte do Aquparku, jak si to tady užíváte? – "Dvakrát do týdne." 2.) "Snažíme se chodit co nejčastěji. A je to kvůli zdraví hlavně, protože mám problémy s páteří a strašně mi to pomáhá. Vždycky ty peníze obětujeme, protože je to kvůli zdraví. A tady jsou i ty masáže, takže to hodně pomáhá. 3.) "Spíš jako Relax, manželka to tady miluje, takže já taky." 4.) "Já jsem tu dneska poprvé, protože máme bazén doma. A je sychravé počasí, tak jsme si říkali, že zkusím to využít, že by se mohla dcera zabavit, protože miluje vodu." 5.) "Snažíme se každý měsíc, ale máme i bratříčka, takže teď to bude, jak nám babička pohlídá. Tak uvidíme, ale jinak tady pána baví strašně tobogán, takže většinou tam jsme. A jinak tady se mu líbí brouzdaliště, protože tady má hračky."

Provoz aquaparku musí splňovat řadu hygienických norem a nařízení. Jako je například kvalita a teplota vody. Ta se ohřívá pomocí plynu. Po novém roce se ale očekává vysoký nárůst cen energií a aquaparku se zatím netýká zastropování cen.

Jan Damek, jednatel Sportplex F-M: "Provoz teďka běží standardním způsobem. Tím standardním způsobem běží do konce roku a od nového roku bojujeme s naší asociací bazénů a saun a bojujeme také s asociací ledních stadionů o to, aby se nás týkalo zastropování energií a týkalo se co nejméně našich klientů, kteří k nám pravidelně chodí."
Anketa: 2.) "Dojíždíme až z Ostravy a kdyby to tady zavřeli, tak nemáme už jinde kde možnost jezdit do Aquaparku."

Úspory se snaží aquapark dělat dlouhodobě a stále hledá nové možnosti.

Jan Damek, jednatel Sportplex F-M: "My už je děláme nějakých 5 let, kdy už jsou veškeré zářivky vyměněné za nízkoenergetické. Šetříme vodu. Teďka rozbíháme nový projekt, který by nám mohla schválit krajská hygienická stanice ohledně šetření vody a energií. Tak věříme, že to dopadne a že to projde i platnou legislativou, která je v České republice poměrně neúprosná u bazénů."

Legislativa například zatím neumožňuje filtrovat vodu z bazénu a vracet ji zpět do oběhu.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000033820/aquapark-olesna-provedl-udrzbu-a-opet-funguje-boji-se-ale-narustu-cen-energii