Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Frýdek-Místek zajistí osobní hygienu potřebným

Frýdek-Místek |

Tělesně postižení a senioři mohou využít nové Středisko osobní hygieny ve Frýdku-Místku. Vedení města rozšířilo činnost sociálních služeb ve městě a ve čtvrtek slavnostně otevřelo nové prostory v domě s pečovatelskou službou v Místku.

Nahlásit chybu


Elektrárna Třebovice obnovila svůj provoz v rekordním čase

Zaměstnancům společnosti Veolia Energie se po 11 dnech po povodni podařilo zprovoznit Elektrárnu Třebovice v Ostravě, která byla odstavena od 15. září. A už také obnovuje dodávky i pro průmysl.

Další oběť podvodu na sítích, žena z Bruntálska poslala falešnému vojenskému lékaři téměř milion korun

Dnes 9:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kriminalisté z Bruntálska vyšetřují další případ podvodu přes sociální sítě, kdy byla poškozená žena středního věku připravena o téměř 900 tisíc korun. Podvodník se vydával za vojenského lékaře působícího v Iránu a pod záminkou zaslání balíčku vylákal z oběti několik plateb.

Do Hlučína přijeli mladí malíři - natěrači z celé republiky

Už podvanácté se sešli mladí malíři a natěrači z celé České republiky na Mírovém náměstí na akci Hlučín, město s řemeslnou tradicí. Cílem je propagace řemeslných oborů na místním Odborném učilišti a Praktické škole.

Krnov bojuje s následky povodně, odpady i chodem života ve školách a firmách

V Krnově už funguje pitná voda a elektřina. Město se aktuálně potýká s množstvím odpadu a snaží se normalizovat život ve školách a školkách. Všude probíhají úklidy a některé boční ulice by mohly dělat kulisu v poválečných filmech. Situace se ale mění k lepšímu přímo před očima.

ŘSD plně obnovuje provoz na dálnici mezi Ostravou a Polskem

Včera 14:14 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dálnice D1 mezi Ostravou a Polskem bude dnes odpoledne opět průjezdná standardně dvěma pruhy pro každý směr. Ředitelství silnic a dálnic dokončilo v úterý 1. října úklid a opravy po povodních.

Ranní nehoda dvou nákladních aut v Ostravě zastavila dopravu, řidiče museli vyprostit hasiči

Dnes 10:25 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ve středu ráno se v Ostravě na ulici Plzeňská srazila dvě nákladní vozidla. Nehoda zcela zastavila provoz. Hasiči museli vyprošťovat jednoho z řidičů pomocí hydraulického zařízení. Po vyproštění byl zraněný řidič předán do péče záchranářů.

Park u Zámku v Zábřeh láká k relaxaci i sportu. Revitalizace mu velmi prospěla

Ostrava patří k nejzelenějším městům v zemi a rozhodně nespí na vavřínech. Novou podobu nyní získal Park u Zámku Zábřeh. Nabízí spoustu místa pro relaxaci, ale i sport nebo pořádání menších akcí. Park ozdobil také nový mobiliář a umělecké plastiky.

Studenti vysazovali nový park v Ostravě-Třebovicích v rámci soutěže Lipová ratolest

Studenti desítky zahradnických škol z celého Česka vysadili v Třebovicích nový park v rámci soutěže Lipová ratolest. Své zastoupení měla i Ostrava v podobě družstva ze zdejší Střední zahradnické školy.

Palkovice vybojovaly v soutěži Vesnice roku 2. místo

V letošním národním finále soutěže Vesnice roku měl Moravskoslezský kraj jako svého finalistu obec Palkovice. Ta nakonec v silné konkurenci obsadila 2. místo.

Ostrava se snaží vyřešit čištění odpadních vod. Ústřední čističku voda značně poničila

Jedním z největších problémů Ostravy po povodních je vodohospodářská infrastruktura a hlavně zničená čistírna odpadních vod, která byla zcela pod vodou. Byla proto svolána mimořádná rada města, kde byly schváleny první finance na opravy.


Nová družina v Čeladné je plná školáků, přidají se i senioři

Školáci v Čeladné už naplno užívají nové oddělení družiny, které bylo vybudováno během prázdnin a v září bylo otevřeno pod názvem Tygříci. Za nový prostor pro aktivity dětí zaplatila obec přes dva miliony korun, z toho 1,6 milionu pokryla dotace.

Frýdlantský tenisový klub oslavil 100 let od založení

Tenisový klub ve Frýdlantě nad Ostravicí si připomněl 100 let své existence. Oslava se konala v areálu klubu, kdy nechyběla exhibiční utkání ani ocenění a poděkování.

Frýdek-Místek prodal budovy po městské policii v licitaci za 22,5 milionu

Frýdek-Místek prodal soubor budov, kde v minulosti sídlila městská policie. Prodej proběhl formou licitace, která má být nejtransparentnější formou prodeje městského majetku. Nový majitel za nemovitosti zaplatil 22,5 milionu korun.

Frýdek-Místek obnovil Pochod pro seniory. Šlo se z Lískovce do Sedlišť

Frýdek-Místek obnovil oblíbenou akci Pochod pro seniory. Začalo se podzimním výšlapem z Lískovce do Sedlišť, kterého se účastnilo několik desítek aktivních seniorů. Cílem akce je motivovat seniory k pohybu a také jim nabídnout možnosti setkávání.

Rodinné centrum Lumpíkov Frýdek-Místek zve na konferenci Úspěšná žena v každém věku

Rodinné a vzdělávací centrum Lumpíkov ve Frýdku-Místku připravilo první velkou konferenci s názvem Úspěšná žena v každém věku. Pět inspirativních žen bude sdílet své příběhy o tom, jak se dostaly k podnikání nebo jak si vybudovaly různé posty ve firmě.

Nošovice se proměnily v Pohádkový les, děti čekala stezka plná soutěží i zasloužená odměna

27. září 2024 16:00 | Nošovice | Michal Slonina | Nošovický miniexpres

Nošovice se poslední prázdninový den znovu proměnily v Pohádkový les plný zábavných úkolů. Jejich cílem bylo jako každý rok zabavit místní děti, a zároveň propagovat klasické pohádky.

Frýdek-Místek zajistí osobní hygienu potřebným
Vydáno 7. dubna 2014 16:39, Frýdek-Místek, Eva Bednářová
Tělesně postižení a senioři mohou využít nové Středisko osobní hygieny ve Frýdku-Místku. Vedení města rozšířilo činnost sociálních služeb ve městě a ve čtvrtek slavnostně otevřelo nové prostory v domě s pečovatelskou službou v Místku.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/27655/frydekmistek-zajisti-osobni-hygienu-potrebnym