Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Příští rok se bude hodně investovat a lidé si užijí i zábavu. Havířov 2020 z pohledu vedení radnice

Havířov |

V roce 2020 čeká Havířov mnoho významných investičních akcí, ale i spousta zábavy. Vedení radnice přeje do Nového roku občanům jen to nejlepší.

“My jsme si těch cílů vytyčili v rámci programového prohlášení Rady města poměrně dost. Jsem moc rád, že se nám je daří průběžně plnit. Občané vidí, že finišuje rekonstrukce zdravotních středisek, což byla významná investice, která probíhala celý letošní rok a jejichž závěr a finále bude na začátku příštího roku a jestli se nepletu, tak v březnu, bychom měl mít hotovo. To byly investice v řádu sta milionů korun. Budeme velmi intenzivně dále pokračovat v rekonstrukci městského bytového fondu. Nejenom průběžné rekonstrukce domů a bytů, ale i rekonstrukce elektroinstalací a samozřejmě výtahy. Což je věc, která momentálně startuje. Dále jsou to investice v podobě kanalizací, dalšího pokračování rekonstrukce základních škol a mateřských škol, investic do sportovní infrastruktury. Bohužel nejsme schopni opravit vše najednou, ale myslím, že každý občan vidí, že se investuje do všech těchto oblastí. Máme pro havířovské občany připravené takové překvapení do Nového roku. Já doufám, že to teď nezakřiknu, ale měli bychom být ve finále s přednádražním prostorem. Myslím, že zprávy budou pozitivní hned na začátek roku. Dámy a pánové, vážení havířovští spoluobčané dovolte mi, abych vám z celého srdce popřál šťastný a úspěšný rok 2020,” řekl primátor města Josef Bělica (ANO).

“Pro občany města Havířova bych si velmi přál, aby pokračoval velice úspěšný projekt bikesharingu a jeho návaznosti. Rádi bychom začali půjčovat i elektrokola. To je taková novinka, kterou bychom rádi v příštím roce zavedli. Dále bych byl rád, aby dobře dopadl projekt vybudování přednádražního prostoru a s tím související haly. Vše je na dobré cestě a snad to dobře dopadne. Dále před námi stojí ještě jeden poměrně velký úkol, který se týká odpadového hospodářství. Na toto konto jsme založili projekt CEVYKO, který by měl tyto nové požadavky EU, které jsou na města kladeny realizovat a tak dosáhnout úspěšných cílů. To znamená více třídění, méně skládkování. Já bych popřál spoluobyvatelům, přátelům a kamarádům především hodně zdraví, štěstí, více optimismu, úsměvu a nadhledu,” popřál lidem náměstek pro ekonomiku a správu majetku Ondřej Baránek (ANO).

“Já bych zdůraznil kanalizaci Na Důlňáku, která je ve fázi připravenosti, kde žádáme o dotaci a věříme, že se nám to podaří. Dále plánujeme řešit lokalitu na ulici Mánesova. Také je to podmíněno dotačním titulem, ale také na tom intenzivně pracujeme. Samozřejmě budeme v příštím roce budovat nová parkovací místa. Na ulici Družstevnická, na ulici Majakovského a také se v příštím roce začne realizovat přednádražní prostor, kde také vznikne asi 150 míst. Poslední věc, kterou bych možná zmínil je, pasport jak komunikací, tak kontejnerových stanovišť. Chtěli bychom do budoucna vystavět kontejnerová hnízda, aby byla hezká a také připravujeme projekt chytré a bezpečné křižovatky. Příští rok máme hodně plánů. Investičních akcí je opravdu dost a jsou to věci, které se dynamicky vyvíjí. Věřím, že se nám povedou realizovat a nám všem bych chtěl do Nového roku popřát hlavně hodně štěstí, zdraví, pohody, klidu, abychom se dokázali i zastavit, podívat za sebe, vyhodnotit věci a aby se nám společně tady v Havířově dobře žilo,” řekl náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec (KDU-ČSL).

“My jsme na těch splněných přáních pracovali po dobu celého roku 2019 a mohu za sebe slíbit, že se nám podařilo registrovat sociální službu tzv. odlehčovací službu pro osoby s mentálním postižením, nebo kombinovaným zdravotním postižením a to už od věku patnácti let. Tuto službu bude poskytovat Santé - Centrum ambulantních a pobytových služeb. Další novou sociální službou, která na území Havířova vznikne, je služba sociální rehabilitace, která bude určena pro osoby s chronicky duševním zdravotním postižením. Spolupracujeme v tomto směru se Slezskou diakonii a dále s psychiatrickým oddělením nemocnice. Služba také bude poskytována od 1.1.2020. Velmi důležitý je pro nás příslib, že v roce 2020 začne rekonstrukce budovy na ulici U Jeslí v Havířově Šumbarku, která bude rekonstruována na denní stacionář a služby bude provozovat rovněž Santé. Do Nového roku bych všem lidem popřála hlavně zdraví, protože to je velmi důležité. Také trochu štěstí, pohodu, ale i pokoru, ale občas i zamyšlení, protože si musíme uvědomit, že vždy na proti sobě máme člověka,” vyjádřila náměstkyně pro sociální oblast Stanislava Gorecká (ANO).

“Určitě bych si přála z oblasti školství splnit to, co jsme si už předsevzali loni, že každý rok opravíme nějakou školu, školku. Já si myslím, že na řadě by mohla být Mateřská školka Moravská, která potřebuje komplexní revitalizaci a přijde na řadu určitě Mateřská škola na ulici Okružní. A samozřejmě z oblasti kultury bych chtěla lidem nabídnout opět celý rok plný zábavy, společenského vyžití v našich kulturních zařízeních. Začínáme plesovou sezonou a budou tam další akce. Chystáme Havířov v pohybu, kde budou prezentovány veřejnosti veškeré sportovní kroužky a kluby, které se představí se svou činností. Bude to na hele Slavii. A nová akce pro děti, kterou jsme vymysleli, bude festival barev. To tady ještě nebylo a bude to pro děti v rámci Mezinárodního dne dětí k jejich svátku a spoustu dalších akcí, na které jsou občané zvyklí a na které čekají. Já bych chtěla touto cestou popřát mým kolegům z mého rezortu všechno nejlepší do Nového roku. Hodně elánu, energie a hodně zdraví, protože si to zaslouží. Jsou v jednom zápřahu a nyní končíme Vánoční městečko a všichni byli nasazení na náměstí Republiky,” řekla náměstkyně pro školství a kulturu Jana Feberová (ČSSD).

“Já chci za prvé poděkovat všem zastupitelům, že se povedl schválit akční plán rozvoje sportu na nejbližší dva roky. Pro nás je teď hlavní úkol přetavit plán ve skutky a v roce 2020 si myslím, že se lidé budou nejvíce radovat na letním koupališti z nového nerezového bazénu. V areálu vystavíme turnikety a také vyroste beachvolejbalový areál. Dále bude určitě dokončena výstavba Centra reprezentace stolního tenisu. Takže sportovní areál na Šumbarku opět získá větší rozměr. V rámci programového prohlášení Rady města se staráme o školní hřiště. V nejbližším školním roce nejpočetnější základní škola 1. Máje dostane zrekonstruované v tuto dobu nepoužívané hřiště. Kromě investičních akcí v Havířově podporujeme sport dlouhodobě. Funguje na našem území hodně sportovních celků. I letos je ve schváleném rozpočtu vyčleněno na dotace přes 33 milionů korun, které právě půjdou na činnost těchto sportovních organizací. Do Nového roku bych rád popřál všem občanům města nejen za sebe, ale za celé Hnutí pro Havířov hlavně zdraví, potřebnou dávku štěstí a přeji všem, aby žili tak, aby se mohli radovat z každého nového dne,” vyjádřil svá přání radní pro sport Daniel Vachtarčík (HpH).

Nahlásit chybu


K tématu

Ostrava podpoří vznik nových bytů v opuštěných nemovitostech

5. ledna 2024 14:38 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava znovu nabídne možnost financování vzniku bytů v obnovených, dlouhodobě opuštěných nebytových prostorách ve městě a pomůže tak rozšířit nabídku nájemního a dostupného bydlení. Program podporuje obnovu a znovuoživení dlouhodobě prokazatelně opuštěných budov či jednotek ve městě a rozšíří portfolio bytů s dostupnou cenou nájmu. Na rok 2024 vyčlenilo město pro tento dotační program 10 milionů korun.

Moravskoslezský kraj investuje v létě stamiliony do oprav škol

4. srpna 2024 21:11 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Letní období je pro opravy a rekonstrukce školských budov nejvhodnější. I v tomto roce se v Moravskoslezském kraji realizují desítky investic. Aktuálně se pracuje na 55 projektech s celkovými náklady 790 milionů korun. Dokončena byla například rozsáhlá rekonstrukce krajské Základní školy na Praskově ulici v Opavě za 221 milionů korun nebo opravy třineckého gymnázia, které kraj vyšly na 42 milionů.


Tragický únik oxidu uhelnatého v Krnově, podařilo se zachránit jednu osobu, druhá bohužel zemřela

Včera 10:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pátek 4. října 2024 složky IZS u úniku oxidu uhelnatého v jednom z bytů. Na místě byly nalezeny dvě osoby v bezvědomí. Zatímco jednu osobu se podařilo zachránit, druhá bohužel zemřela. Oxid uhelnatý je smrtelně nebezpečný plyn, který vzniká při nedokonalém hoření a hasiči apelují na používání detektorů.

Hnutí ANO bude v Moravskoslezském kraji vládnout s koalicí SPD, Trikolory a strany PRO

Dlouho očekávaný povolební okamžik je tady. Kdo bude vládnout MS regionu oznámilo vítězné ANO v pátek odpoledne.

Dobrá zpráva pro bikery. Síť stezek v karvinském Černém lese je konečně legální

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

Ostravský magistrát je opět nejpřívětivější v MS kraji. V anketě zvítězil už pošesté

4. října 2024 10:26 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostravský magistrát se stal opět vítězem ankety o nejpřívětivější úřad v Moravskoslezském kraji. Soutěž každoročně vyhlašuje Ministerstvo vnitra České republiky. Podle primátora města Jana Dohnala mají na ocenění velkou zásluhu zaměstnanci, kteří svou práci odvádějí nadstandardně.

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji jde do opozice, s vítězným hnutím ANO se neshodla

4. října 2024 14:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji po jednáních s hnutím ANO míří do opozice. Podle lídra Radka Kani jsou podmínky, které si ANO stanovilo, v rozporu s hodnotami a programem koalice. SPOLU se stane kritickou, ale konstruktivní opozicí nové krajské vlády.

Do Opavy po povodních stále nejezdí vlaky. Trať z Ostravy do Opavy by měla být obnovena v půlce října

4. října 2024 12:12 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Do Opavy stále nejezdí vlaky. Povodeň poničila železniční trať z Opavy ve směru na Ostravu i na Krnov a také z Opavy do Malých Hoštic a dále do Kravař. Místo vlaků tak cestující přepravují autobusy.

Poruba pracuje na novém strategickém plánu. Podílet se na něm budou odborníci i široká veřejnost

V Ostravě-Porubě teď pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030 s přesahem do roku 2040. Zapojit se do něj může i široká veřejnost a jeho cíle by měl obvod plnit nehledě na tom, kdo bude v jeho vedení.

Škody na majetku Ostravy-Přívozu za 130 milionů. Jedna škola je stále bez tepla

Nefunkční topení na základní škole i omezení v domě s pečovatelskou službou. Centrální ostravský obvod řeší postupně škody, které napáchala povodeň v části Přívoz. Bojuje se hlavně s časem, aby bylo všechno uklizeno, vysušeno a opraveno, než začne zima.

Slezská bude mít velkokapacitní kulturní dům, stavět by se mohlo začít na jaře

Slezská Ostrava bude mít vlastní velkokapacitní kulturní dům a ani větší akce už se tak nebudou muset konat mimo obvod. Stavba Multifunkčního domu v Muglinově sice momentálně stojí kvůli neshodám se zhotovitelem, už na jaře by se ale mělo znovu pokračovat v práci.

Studénka pokračuje v opravách starého zámku, střechu znovu pokrývá břidlice

Starý zámek ve Studénce město obnovuje postupnými kroky už několik let. Prioritou je oprava střechy. Na rekonstrukci památkově chráněného objektu se daří získávat dotace z Ministerstva kultury.


LiStOVáNí v Karviné - Scénické čtení děti motivuje ke čtení knížek

V rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání realizovaného statutárním městem Karviná připravila regionální knihovna pro 3. třídy LiStOVáNí. Scénické čtení má děti motivovat ke čtení knížek.

Město po záplavách obnoví písečnou pláž na Karvinském moři

Hladina Karvinského moře se v době záplav zvedla natolik, že zaplavila i část písečné pláže, mobiliář i nová mola.

Zahradní slavnost stacionáře Galaxie centrum pomoci doprovázel déšť, náladu to nezkazilo

Na závěr ještě navštívíme denní stacionář Galaxie centrum pomoci, který pro své klienty i veřejnost připravil tradiční zahradní slavnost. I když akci nepřálo počasí, dobrá nálada návštěvníkům zůstala.

Herci svým scénickým čtením knížek motivují karvinské děti ke čtení

4. října 2024 17:34 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

V rámci místního akčního plánu rozvoje vzdělávání připravila karvinská regionální knihovna pro děti základních škol LiStOVáNí. Jde o scénické čtení, které má děti motivovat ke čtení knížek.

Déšť nepřekazil program zahradní slavnosti karvinského stacionáře

4. října 2024 15:51 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Karvinský denní stacionář Galaxie centrum pomoci pro své klienty i veřejnost připravil tradiční zahradní slavnost. I když akci nepřálo počasí, dobrá nálada návštěvníkům zůstala.

Hendikepovaní sportovci se utkali ve stolním tenise

4. října 2024 11:21 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Mladí lidé s hendikepem se setkali v Havířově na turnaji ve stolním tenise. Jednalo se už o desátý ročník, do kterého se letos poprvé zapojili i sportovci ze Slovenska.

Příští rok se bude hodně investovat a lidé si užijí i zábavu. Havířov 2020 z pohledu vedení radnice
Vydáno 31. prosince 2019 10:10, Havířov, Bára Kelnerová
V roce 2020 čeká Havířov mnoho významných investičních akcí, ale i spousta zábavy. Vedení radnice přeje do Nového roku občanům jen to nejlepší.

“My jsme si těch cílů vytyčili v rámci programového prohlášení Rady města poměrně dost. Jsem moc rád, že se nám je daří průběžně plnit. Občané vidí, že finišuje rekonstrukce zdravotních středisek, což byla významná investice, která probíhala celý letošní rok a jejichž závěr a finále bude na začátku příštího roku a jestli se nepletu, tak v březnu, bychom měl mít hotovo. To byly investice v řádu sta milionů korun. Budeme velmi intenzivně dále pokračovat v rekonstrukci městského bytového fondu. Nejenom průběžné rekonstrukce domů a bytů, ale i rekonstrukce elektroinstalací a samozřejmě výtahy. Což je věc, která momentálně startuje. Dále jsou to investice v podobě kanalizací, dalšího pokračování rekonstrukce základních škol a mateřských škol, investic do sportovní infrastruktury. Bohužel nejsme schopni opravit vše najednou, ale myslím, že každý občan vidí, že se investuje do všech těchto oblastí. Máme pro havířovské občany připravené takové překvapení do Nového roku. Já doufám, že to teď nezakřiknu, ale měli bychom být ve finále s přednádražním prostorem. Myslím, že zprávy budou pozitivní hned na začátek roku. Dámy a pánové, vážení havířovští spoluobčané dovolte mi, abych vám z celého srdce popřál šťastný a úspěšný rok 2020,” řekl primátor města Josef Bělica (ANO).

“Pro občany města Havířova bych si velmi přál, aby pokračoval velice úspěšný projekt bikesharingu a jeho návaznosti. Rádi bychom začali půjčovat i elektrokola. To je taková novinka, kterou bychom rádi v příštím roce zavedli. Dále bych byl rád, aby dobře dopadl projekt vybudování přednádražního prostoru a s tím související haly. Vše je na dobré cestě a snad to dobře dopadne. Dále před námi stojí ještě jeden poměrně velký úkol, který se týká odpadového hospodářství. Na toto konto jsme založili projekt CEVYKO, který by měl tyto nové požadavky EU, které jsou na města kladeny realizovat a tak dosáhnout úspěšných cílů. To znamená více třídění, méně skládkování. Já bych popřál spoluobyvatelům, přátelům a kamarádům především hodně zdraví, štěstí, více optimismu, úsměvu a nadhledu,” popřál lidem náměstek pro ekonomiku a správu majetku Ondřej Baránek (ANO).

“Já bych zdůraznil kanalizaci Na Důlňáku, která je ve fázi připravenosti, kde žádáme o dotaci a věříme, že se nám to podaří. Dále plánujeme řešit lokalitu na ulici Mánesova. Také je to podmíněno dotačním titulem, ale také na tom intenzivně pracujeme. Samozřejmě budeme v příštím roce budovat nová parkovací místa. Na ulici Družstevnická, na ulici Majakovského a také se v příštím roce začne realizovat přednádražní prostor, kde také vznikne asi 150 míst. Poslední věc, kterou bych možná zmínil je, pasport jak komunikací, tak kontejnerových stanovišť. Chtěli bychom do budoucna vystavět kontejnerová hnízda, aby byla hezká a také připravujeme projekt chytré a bezpečné křižovatky. Příští rok máme hodně plánů. Investičních akcí je opravdu dost a jsou to věci, které se dynamicky vyvíjí. Věřím, že se nám povedou realizovat a nám všem bych chtěl do Nového roku popřát hlavně hodně štěstí, zdraví, pohody, klidu, abychom se dokázali i zastavit, podívat za sebe, vyhodnotit věci a aby se nám společně tady v Havířově dobře žilo,” řekl náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec (KDU-ČSL).

“My jsme na těch splněných přáních pracovali po dobu celého roku 2019 a mohu za sebe slíbit, že se nám podařilo registrovat sociální službu tzv. odlehčovací službu pro osoby s mentálním postižením, nebo kombinovaným zdravotním postižením a to už od věku patnácti let. Tuto službu bude poskytovat Santé - Centrum ambulantních a pobytových služeb. Další novou sociální službou, která na území Havířova vznikne, je služba sociální rehabilitace, která bude určena pro osoby s chronicky duševním zdravotním postižením. Spolupracujeme v tomto směru se Slezskou diakonii a dále s psychiatrickým oddělením nemocnice. Služba také bude poskytována od 1.1.2020. Velmi důležitý je pro nás příslib, že v roce 2020 začne rekonstrukce budovy na ulici U Jeslí v Havířově Šumbarku, která bude rekonstruována na denní stacionář a služby bude provozovat rovněž Santé. Do Nového roku bych všem lidem popřála hlavně zdraví, protože to je velmi důležité. Také trochu štěstí, pohodu, ale i pokoru, ale občas i zamyšlení, protože si musíme uvědomit, že vždy na proti sobě máme člověka,” vyjádřila náměstkyně pro sociální oblast Stanislava Gorecká (ANO).

“Určitě bych si přála z oblasti školství splnit to, co jsme si už předsevzali loni, že každý rok opravíme nějakou školu, školku. Já si myslím, že na řadě by mohla být Mateřská školka Moravská, která potřebuje komplexní revitalizaci a přijde na řadu určitě Mateřská škola na ulici Okružní. A samozřejmě z oblasti kultury bych chtěla lidem nabídnout opět celý rok plný zábavy, společenského vyžití v našich kulturních zařízeních. Začínáme plesovou sezonou a budou tam další akce. Chystáme Havířov v pohybu, kde budou prezentovány veřejnosti veškeré sportovní kroužky a kluby, které se představí se svou činností. Bude to na hele Slavii. A nová akce pro děti, kterou jsme vymysleli, bude festival barev. To tady ještě nebylo a bude to pro děti v rámci Mezinárodního dne dětí k jejich svátku a spoustu dalších akcí, na které jsou občané zvyklí a na které čekají. Já bych chtěla touto cestou popřát mým kolegům z mého rezortu všechno nejlepší do Nového roku. Hodně elánu, energie a hodně zdraví, protože si to zaslouží. Jsou v jednom zápřahu a nyní končíme Vánoční městečko a všichni byli nasazení na náměstí Republiky,” řekla náměstkyně pro školství a kulturu Jana Feberová (ČSSD).

“Já chci za prvé poděkovat všem zastupitelům, že se povedl schválit akční plán rozvoje sportu na nejbližší dva roky. Pro nás je teď hlavní úkol přetavit plán ve skutky a v roce 2020 si myslím, že se lidé budou nejvíce radovat na letním koupališti z nového nerezového bazénu. V areálu vystavíme turnikety a také vyroste beachvolejbalový areál. Dále bude určitě dokončena výstavba Centra reprezentace stolního tenisu. Takže sportovní areál na Šumbarku opět získá větší rozměr. V rámci programového prohlášení Rady města se staráme o školní hřiště. V nejbližším školním roce nejpočetnější základní škola 1. Máje dostane zrekonstruované v tuto dobu nepoužívané hřiště. Kromě investičních akcí v Havířově podporujeme sport dlouhodobě. Funguje na našem území hodně sportovních celků. I letos je ve schváleném rozpočtu vyčleněno na dotace přes 33 milionů korun, které právě půjdou na činnost těchto sportovních organizací. Do Nového roku bych rád popřál všem občanům města nejen za sebe, ale za celé Hnutí pro Havířov hlavně zdraví, potřebnou dávku štěstí a přeji všem, aby žili tak, aby se mohli radovat z každého nového dne,” vyjádřil svá přání radní pro sport Daniel Vachtarčík (HpH).

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/karvinsko/havirov/11000018654/pristi-rok-se-bude-hodne-investovat-a-lide-si-uziji-i-zabavu-havirov-2020--z-pohledu-vedeni-radnice