Vynikající hamburgery, hot dogy, různé guláše anebo například i suši, či Karvinské gofry. Areál Lodiček V Karviné provonělo v sobotu odpoledne mnoho druhů jídel.
Anketa: 1.) "Dala jsem si zapečenou bramboru z pece, se sýrem roztaveným. Co říkám na akci? No luxus, jsem tady poprvé. A další otázka byla jaká? – Jak vám to chutná? – No výborné, super." 2.) "Dali jsme si burger tady hned u prvního stánku s trhaným hovězím. Za mě byl výborný." 3.) "Dal jsem si tvarůžkový tatarák a je super."
Na historicky prvním Karvinském food festivalu se představilo 15 prodejců dobrého jídla a pití.
Ondřej Czubaj, Kino Centrum Café: "Máme výborný hot dog, sekanou, která je úplně perfektní na kváskovém chlebu."
Radim Vejo, Karvinský pivovar: "Jsme si připravili, co se týče jídla, naši specialitu žebírka, gulášek pivovarský a dále tam máme krkovičku a klobásku."
Lukáš Heczko, organizátor festivalu Smacznego: "Letos se jedná spíš o takový nultý ročník. My jsme už loni chtěli tento festival udělat, je pojmenovaný Smacznego a měla to být taková česko-polská spolupráce tady těch firem a restaurací, které jsou v příhraničí."
Pandemie ale všechno změnila, a tak se letos rozhodli organizátoři pozvat alespoň lokální prodejce. Akci doprovázely dvě živé kapely a hezké počasí přilákalo velké množství lidí. Organizátoři věží, že příští ročník by mohl být větší a doplní ho už i prodejci z Polska.