Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Roman Nevrla, trenér boxerů TJ Baník Karviná, získal ocenění MS kraje

Karviná |

Moravskoslezský kraj ocenil nejúspěšnější sportovce, sportovní družstva, trenéry a cvičitele. Tradiční slavnostní předání ocenění se uskutečnilo v Ostravě za účasti hejtmana MS kraje. Mezi oceněnými byl i Roman Nevrla, trenér boxerů TJ Baník Karviná.

Trenér karvinských boxerů Roman Nevrla se tomuto sportu věnuje bezmála třicet let. Za svou obětavou práci a celoživotní přínos v oblasti sportu byl oceněn spolu s dalšími sportovci a trenéry hejtmanem kraje. Za posledních 12 let vychoval 60 mistrů a vícemistrů republiky. Jeho svěřenci startovali na monoha světových evropských soutěžích, Mistrovství světa, Mistrovství Evropy juniorů či kadetů. K titulu mistr republiky v mužích přivedl například Jana Sojku, Vojtu Baloga či Patrika Velkého

Roman Nevrla, trenér TJ Baník Karviná: "Samozřejmě to potěší, ale už jsme si zvykli, že já to beru jako standard, že udělají mistra republiky a pokračují v reprezentaci. Tady kdo je v Baníku Karviná, tak je do roka, do roka a půl v reprezentaci ČR. Těch úspěchů máme strašně moc, například zhruba před pěti šesti lety v Havířově na Mistrovství republiky kadetů jsme vzali 4 tituly. Z jedenácti hmotnostních kategorií."

Nejčerstvější zlatou medailí se může pochlubit patnáctiletý Robin Ďatko. Zlato přivezl v únoru z Rakovníka, kde se konalo Mistrovství ČR kadetů. Loni byl bronzový.

Robin Ďatko, boxer: "Měl jsem finále z Agatelianem, to byl těžký soupeř, ten je dobrý. Byl jsem rád, že jsem si vzal zpátky titul, byl to příjemný pocit."

Roman Nevrla, trenér TJ Baník Karviná: "Já tvrdím, že to je tím krajem, my trenéři na tom máme také svůj podíl, ale netvrdím, že ho mám největší. Tady je Tonda Gašpar, Pěťa Miterko, spolu trénujeme, to jsou kluci, které jsme vychovali a pořád jedeme dál a pořád tu káru před sebou tlačíme."

Petr Miterko, trenér: "Snažíme se, aby to tak nějak šlapalo, vlastně jsem jeho svěřenec, takže trénuju zhruba jak pan Nevrla."

Na začátku každého tréninku dostávají kluci na rozehřátí zabrat společnou ragby košíkovou.

Roman Nevrla, trenér TJ Baník Karviná: "Pak už začíná klasika. Nácviky, sparingy, pytle a to, co v moderním boxu dnes převažuje."

Jeho tréninky se zdají na první pohled velmi tvrdé, přísné a nekompromisní.

Roman Nevrla, trenér: "Pokud bych nebyl, tak by z nich nic nebylo, ale to všechno vede k jedinému cíli, aby byli dobří. Kluci jsou tvrdě vedeni, a proto dosahují úspěchů, jakých dosahují. Většinou jsou pro soupeře hrozbou."

Anketa, boxeři: "Přišel jsem do boxu, protože se mi líbí bitky." "Boxuju 3x týdně a k boxu jsem se dostal že už mám nějaké bojové umění za sebou." "Tréninky jsou dobré, protože máme dobrého trenéra." "Na kondičku to je hrozné a hlavně musí mít člověk trochu psychiku, že dokáže přijmout i nějaký úder." "Začal jsem boxovat, protože se mi líbí legendy boxerské."

Boxeři jsou tady rozděleni do čtyř kategorií - přípravka, kadeti, junioři a senioři.

Roman Nevrla, trenér TJ Baník Karviná: "Přípravka boxuje 3x 1 minutu, kadeti 3x 2 minuty, junioři a muži 3x 3 minuty."

Složit trénink tak, aby časově všem vyhovoval a odpovídal pravidlům EABA nejde, takže i nováčci se musí připravovat tak, aby zvládli tříminutová kola dospělých. Všichni se zdokonalují v kruhovém tréninku.

Roman Nevrla, trenér TJ Baník Karviná: "To je komplexní kruhový trénink, od hlavy až k patě. Pokud vezmu v úvahu, kolik má člověk svalů, tak tady není sval, který by si odpočinul."

Na uštědřené rány od soupeře si boxeři při trénincích zvykají.

Roman Nevrla, trenér TJ Baník Karviná: "Kluci jsou připraveni, dokážou uhýbat a třeba s úhybem úder ztlumí až o 90%. rukavice jsou dnes kvalitní."

Rostislav Odehnal, boxer: "Ze začátku to bolelo víc, ale člověk si potom na to zvykne."

A na co se karvinští boxeři nyní připravují?

Roman Nevrla, trenér TJ Baník Karviná: "V nejbližší době máme před sebou zhruba za měsíc Mistrovství ČR v boxu juniorů, které se bude konat ve Svitavách. Žádný sport nikde na světě se neobejde bez přítomnosti peněz, já si nedokážu představit, že bych neměl kamarády a za zády podporu města."

Další velká událost v boxu se uskuteční 4. - 6. listopadu v hale Kovony Karviná, kde se bude konat Mistrovství České republiky v boxů seniorů a žen. Je tedy pravděpodobné, že se zásluhou oceněného trenéra Romana Nevrly připíší na konto karvinských boxerů další medaile.

 

Nahlásit chybu


Alzheimer centrum, Domovinka, LDN i bydlení. Ve Frýdku-Místku se připravuje nová zástavba

Frýdek-Místek pokračuje v přípravách na vznik nové zástavby v lokalitě Berlín 2. K plánovanému Alzheimer centru a Domovince zde přibyl ještě další investor, který chce postavit i léčebnu dlouhodobě nemocných. V budoucnu mají být v lokalitě také nové byty.

Při střetu s autem utrpěl starší muž smrtelná zranění

Dnes 9:47 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Tragické následky měla nehoda, která se stala v úterý dopoledne na silnici u Paskova na Frýdecko-Místecku. Přes poskytnutou první pomoc starší muž způsobeným zraněním podlehl.

Zdravotničtí záchranáři trénovali zásahy v horách s pomocí vrtulníku

Dnes 7:51 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V Beskydech a Olomouci se konal výcvik ostravských leteckých záchranářů, který byl zaměřený na trénink speciálních činností, tedy například na použití palubního jeřábu a vysazení posádky v šikmém terénu, kde vrtulník nemůže přistát.

Šesti řidičům při kontrole koloval v těle alkohol, dalším dvěma drogy

Dnes 7:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Policisté Moravskoslezského kraje mají za sebou několik hodin trvající kontrolní akci, při které se zaměřili primárně na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči.

Ministr v Ostravě představil výzvu pro povodní poničené vodovody a kanalizaci

Do Ostravy přijel ministr životního prostředí Petr Hladík, aby představil novou výzvu Státního fondu životního prostředí na obnovu vodovodů a kanalizací po povodních. Největší problém má přímo krajské město, kde je velmi poškozena ústřední čistička odpadních vod. Ministerstvo prozatím vyčlenilo 2 miliardy korun.

Prodejem levných cigaret měla parta připravit státní kasu o 20 milionů

Dnes 7:31 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Moravskoslezská kriminálka odhalila pětici mužů z Frýdecko-Místecka, která se živila obstaráváním a následným prodejem cigaret, ze kterých neměla česká státní kasa ani korunu. Daňový únik je odhadován na 20 milionů korun.

Frýdek-Místek řeší možnosti úprav na průtahu městem

Frýdek-Místek postupně připravuje úpravy na průtahu. Uvažuje se o napojení některých ulic přímo na ulici Hlavní i o vybudování nových autobusových zastávek. O změnách jedná město s krajem, který je doposud vlastníkem průtahu.

Senioři slavili na nádvoří zámku mezinárodní den, déšť je neodradil

Na nádvoří Žerotínského zámku se konala oslava Mezinárodního dne seniorů. Pořádal ji spolek Být spolu aktivní. Ten funguje asi rok a sdružuje lidi, kteří už nejsou pracovně aktivní, ale mají plno energie a chtějí se bavit.

Na Krajský úřad MSK si přišli pro dokumentaci kriminalisté, případ dozoruje evropský žalobce

Včera 14:23 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Bez bližších informací probíhá vyšetřování, během něhož si pro příslušnou dokumentaci přišli na Krajský úřad MSK kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu.

V havířovské nemocnici se konal charitativní swap na podporu Kavárny života Jany Feberové

Nemocnice v Havířově získala v září cenu hejtmana kraje za společenskou odpovědnost. A to i za projekty, které mají charitativní podtext. Nyní se v nemocnici uskutečnil první výměnný obchod oblečení na podporu kavárny na hematoonkologickém oddělení.

V Rychvaldě se konaly tradiční Rybí slavnosti

Ani vytrvalý déšť neodradil Rychvalďany a také lidi z okolí od návštěvy Rybích slavností. Celodenní program byl připraven pro děti i dospělé.

Ještě o něm uslyšíte. Lukáš Uchytil z Karviné se našel ve skoku o tyči

Teď vás seznámíme s talentovaným sportovcem Lukášem Uchytilem. Žije v Karviné a je čerstvým mistrem České republiky ve skoku o tyči. A nejen to. Před pár dny zvítězil i na závodech v Chorvatsku.

LiStOVáNí v Karviné - Scénické čtení děti motivuje ke čtení knížek

5. října 2024 18:34 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

V rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání realizovaného statutárním městem Karviná připravila regionální knihovna pro 3. třídy LiStOVáNí. Scénické čtení má děti motivovat ke čtení knížek.

Město po záplavách obnoví písečnou pláž na Karvinském moři

5. října 2024 16:48 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Hladina Karvinského moře se v době záplav zvedla natolik, že zaplavila i část písečné pláže, mobiliář i nová mola.

Zahradní slavnost stacionáře Galaxie centrum pomoci doprovázel déšť, náladu to nezkazilo

5. října 2024 14:51 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Na závěr ještě navštívíme denní stacionář Galaxie centrum pomoci, který pro své klienty i veřejnost připravil tradiční zahradní slavnost. I když akci nepřálo počasí, dobrá nálada návštěvníkům zůstala.

Dobrá zpráva pro bikery. Síť stezek v karvinském Černém lese je konečně legální

5. října 2024 8:39 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

Roman Nevrla, trenér boxerů TJ Baník Karviná, získal ocenění MS kraje
Vydáno 29. března 2011 0:00, Karviná, Monika Danková
Moravskoslezský kraj ocenil nejúspěšnější sportovce, sportovní družstva, trenéry a cvičitele. Tradiční slavnostní předání ocenění se uskutečnilo v Ostravě za účasti hejtmana MS kraje. Mezi oceněnými byl i Roman Nevrla, trenér boxerů TJ Baník Karviná.

Trenér karvinských boxerů Roman Nevrla se tomuto sportu věnuje bezmála třicet let. Za svou obětavou práci a celoživotní přínos v oblasti sportu byl oceněn spolu s dalšími sportovci a trenéry hejtmanem kraje. Za posledních 12 let vychoval 60 mistrů a vícemistrů republiky. Jeho svěřenci startovali na monoha světových evropských soutěžích, Mistrovství světa, Mistrovství Evropy juniorů či kadetů. K titulu mistr republiky v mužích přivedl například Jana Sojku, Vojtu Baloga či Patrika Velkého

Roman Nevrla, trenér TJ Baník Karviná: "Samozřejmě to potěší, ale už jsme si zvykli, že já to beru jako standard, že udělají mistra republiky a pokračují v reprezentaci. Tady kdo je v Baníku Karviná, tak je do roka, do roka a půl v reprezentaci ČR. Těch úspěchů máme strašně moc, například zhruba před pěti šesti lety v Havířově na Mistrovství republiky kadetů jsme vzali 4 tituly. Z jedenácti hmotnostních kategorií."

Nejčerstvější zlatou medailí se může pochlubit patnáctiletý Robin Ďatko. Zlato přivezl v únoru z Rakovníka, kde se konalo Mistrovství ČR kadetů. Loni byl bronzový.

Robin Ďatko, boxer: "Měl jsem finále z Agatelianem, to byl těžký soupeř, ten je dobrý. Byl jsem rád, že jsem si vzal zpátky titul, byl to příjemný pocit."

Roman Nevrla, trenér TJ Baník Karviná: "Já tvrdím, že to je tím krajem, my trenéři na tom máme také svůj podíl, ale netvrdím, že ho mám největší. Tady je Tonda Gašpar, Pěťa Miterko, spolu trénujeme, to jsou kluci, které jsme vychovali a pořád jedeme dál a pořád tu káru před sebou tlačíme."

Petr Miterko, trenér: "Snažíme se, aby to tak nějak šlapalo, vlastně jsem jeho svěřenec, takže trénuju zhruba jak pan Nevrla."

Na začátku každého tréninku dostávají kluci na rozehřátí zabrat společnou ragby košíkovou.

Roman Nevrla, trenér TJ Baník Karviná: "Pak už začíná klasika. Nácviky, sparingy, pytle a to, co v moderním boxu dnes převažuje."

Jeho tréninky se zdají na první pohled velmi tvrdé, přísné a nekompromisní.

Roman Nevrla, trenér: "Pokud bych nebyl, tak by z nich nic nebylo, ale to všechno vede k jedinému cíli, aby byli dobří. Kluci jsou tvrdě vedeni, a proto dosahují úspěchů, jakých dosahují. Většinou jsou pro soupeře hrozbou."

Anketa, boxeři: "Přišel jsem do boxu, protože se mi líbí bitky." "Boxuju 3x týdně a k boxu jsem se dostal že už mám nějaké bojové umění za sebou." "Tréninky jsou dobré, protože máme dobrého trenéra." "Na kondičku to je hrozné a hlavně musí mít člověk trochu psychiku, že dokáže přijmout i nějaký úder." "Začal jsem boxovat, protože se mi líbí legendy boxerské."

Boxeři jsou tady rozděleni do čtyř kategorií - přípravka, kadeti, junioři a senioři.

Roman Nevrla, trenér TJ Baník Karviná: "Přípravka boxuje 3x 1 minutu, kadeti 3x 2 minuty, junioři a muži 3x 3 minuty."

Složit trénink tak, aby časově všem vyhovoval a odpovídal pravidlům EABA nejde, takže i nováčci se musí připravovat tak, aby zvládli tříminutová kola dospělých. Všichni se zdokonalují v kruhovém tréninku.

Roman Nevrla, trenér TJ Baník Karviná: "To je komplexní kruhový trénink, od hlavy až k patě. Pokud vezmu v úvahu, kolik má člověk svalů, tak tady není sval, který by si odpočinul."

Na uštědřené rány od soupeře si boxeři při trénincích zvykají.

Roman Nevrla, trenér TJ Baník Karviná: "Kluci jsou připraveni, dokážou uhýbat a třeba s úhybem úder ztlumí až o 90%. rukavice jsou dnes kvalitní."

Rostislav Odehnal, boxer: "Ze začátku to bolelo víc, ale člověk si potom na to zvykne."

A na co se karvinští boxeři nyní připravují?

Roman Nevrla, trenér TJ Baník Karviná: "V nejbližší době máme před sebou zhruba za měsíc Mistrovství ČR v boxu juniorů, které se bude konat ve Svitavách. Žádný sport nikde na světě se neobejde bez přítomnosti peněz, já si nedokážu představit, že bych neměl kamarády a za zády podporu města."

Další velká událost v boxu se uskuteční 4. - 6. listopadu v hale Kovony Karviná, kde se bude konat Mistrovství České republiky v boxů seniorů a žen. Je tedy pravděpodobné, že se zásluhou oceněného trenéra Romana Nevrly připíší na konto karvinských boxerů další medaile.

 

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/karvinsko/karvina/6646/roman-nevrla-trener-boxeru-tj-banik-karvina-ziskal-oceneni-ms-kraje