Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Orlové trénuje Baník Ostrava, proběhne i přípravný zápas

Orlová |

Fotbalový klub Slavia Orlová má již několik let silného partnera v týmu FC Baník Ostrava. Výsledkem spolupráce nejsou jen orlovští hráči v juniorských týmech Baníku nebo hostování hráčů Ostravy v orlovském drese. Baník Ostrava také využívá kvalitních orlovských podmínek k zimní přípravě. Sobota 15. ledna je pak dnem vzájemného přípravného utkání obou celků.

My jsme navštívili jeden z tréninků, za kterým tým z Bazalů v rámci zimní přípravy do Orlové zajíždí. Trenérovi Baníku Karolu Markovi se v Orlové trénuje výborně.

Karol Marko, trenér FC Baník Ostrava: „Já to hodnotím velice kladně. Je tady výborná umělá tráva, pořád máme vytvořené výborné podmínky, je tady posilovna a další věci. A domácí funkcionáři nám vycházejí maximálně vstříc. Takže ty podmínky tady jsou výborné."

Spolupráce s Baníkem je ovšem velký přínos i pro domácí klub.

Radislav Mojžíšek, předseda FK Slavia Orlová: „Pro nás jako klub to má několik významů, já bych zdůraznil tři základní. Ten první je, že můžeme využívat hráčů, kteří se nevlezou do základní soupisky Baníku. Dále je to velká motivace pro naše mladé hráče, protože pokud budou dosahovat dobrých výsledků, mohou se dostat do žákovských a dorosteneckých mužstev Baníku a zahrát si nejvyšší soutěže v těchto kategoriích. A v neposlední řadě je to přínos pro naše trenéry a členy realizačních týmů, protože mohou v praxi vidět, jak vypadá příprava takového klubu."

Josef Jadrný, trenér: „Určitě. Já už jsem tady chodil, když tady trénovali loni a chodím i letos. Rád se na to dívám a je to velká škola, protože oni přijdou pokaždé s něčím novým, takže je to pro mne velká škola."

Zkrátka. Spolupráce probíhá ke spokojenosti obou stran.

Josef Štěpánek, tajemník klubu: „Ta spolupráce s Baníkem už trvá asi 5-6 let a má výborné výsledky. Mnozí naši hráči prošli mládežnickými celky Baníku, takových hráčů tady teď máme osm. V současné době máme v Baníku další dva mládežníky. A když se ohlédneme zpátky, tak například Marek Čech je právě takový příklad. Je to náš odchovanec, který se pak přes Baník dostal až do reprezentace a nyní působí v CSKA Moskva."

A od svých kolegů z Baníku se chodí přiučit i současní hráči orlovského A týmu.

Aleš Věčorek, fotbalista: „Je to zase něco nového. Vidím tady jinou úroveň, než trénujeme my. Můžeme to porovnat a něco se i naučit."

Hostování Baníku Ostrava v Orlové přinese i bonus pro orlovské fotbalové fanoušky. V sobotu 15. ledna v 15 hodin se zde odehraje přípravné utkání mezi celky Slavia Orlová a Baník Ostrava. Ostravský tým by v něm měl předvést celý svůj kádr.

Karol Marko, trenér FC Baník Ostrava: „Budou hrát všichni naši hráči a je to pro nás velmi dobrý test se soupeřem, který je pro nás v této fázi přípravy vhodný."

Nezbývá tedy než pozvat všechny fanoušky na orlovský fotbalový stadion. Nejprve dejme slovo hostům.

Karol Marko, trenér FC Baník Ostrava: „Já budu velmi rád, pokud naši fanoušci přijdou. Naši chlapci mají velmi vřelý vztah k fanouškům Baníku a já také věřím, že v Orlové je fanoušků Baníku hodně. A jde i o to, aby fanoušci viděli, jak hráči pracují, a je dobré, aby fanoušci se svým manšaftem byli už i v takovém tom hluchém období, kdy nejsou mistrovské zápasy, ale hrají se zápasy přípravné."

A co říkají domácí?

Aleš Věčorek, fotbalista: „Přijďte se podívat, snad nezklameme a zkusíme je potrápit."

Nahlásit chybu


Maratonský závod omezí i uzavře páteřní dopravní tepy i ulice v Ostravě

Včera 21:09 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava zažije v sobotu 26. října první ročník Zlatého maratonu Emila Zátopka. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava. Poběží se na certifikovaném městském okruhu, který poveden napříč nejrušnějšími ulicemi a dopravními tepnami. Řidiči proto musí počítat s řadou uzavírek i dopravních omezení.

Ostravské hřbitovy prodlužují provozní dobu. Nezapomeňte si pohlídat své věci

Blíží se památka zesnulých, kdy většina z nás směřuje na hřbitovy, abychom vzpomenuli na své předky. Na toto období se připravují také strážníci, kteří v okolí hřbitovů zesilují hlídky, aby dohlédli na bezpečnost návštěvníků, ale i na dopravu. Lidem pak vzkazují, aby byli opatrní na sebe i své věci. Na území města se nachází celkem 22 veřejných hřbitovů.

Hraniční přechod Závada- Golkowice bude na několik dní kvůli opravě silnice uzavřen

V Petrovicích u Karviné se momentálně opravuje silnice, ze které se řidiči dostanou na spojnici s hraničím přechodem do Polska Závada-Golkowice. Kvůli plánovanému asfaltování po celé šířce komunikace bude muset být na několik dní tento hraniční přechod uzavřen.

Hasiči v Ostravě zachránili mládě jestřába lesního z ochranné sítě

Včera 19:17 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Profesionální hasiči z ostravské stanice Přívoz zasahovali ve čtvrtek dopoledne u záchrany mladého dravce v městské části Michálkovice. Jestřáb lesní se zamotal do ochranné sítě na kurníku pro drůbež. Hasiči dravce zachránili.

Ve Frýdku-Místku bude popovodňová benefiční akce Beskydy pro Jeseníky

Frýdek-Místek podpoří Jesenicko, které se vzpamatovává ze zářijových povodní. V Národním domě byla naplánována unikátní benefice. Organizátoři připravili atmosféru jesenických trhů s tamními prodejci, zajímavé hudební kapely i folklorní scénu s cimbálovou muzikou a dobrým vínem.

Letiště Leoše Janáčka Ostrava letos zaznamenalo historicky nejúspěšnější sezónu

Včera 13:05 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

450 tisíc odbavených cestujících za prvních 9 měsíců roku 2024. Pro ostravské letiště jde o rekord. V porovnání se stejným obdobím loňského roku se jedná o 45% nárůst. V letošní sezóně nabídlo letiště 31 destinací, z nichž 13 bylo nových, a už od začátku sezóny o ně byl velký zájem. Mezi nejpopulárnější novinky patřila Malaga ve Španělsku, egyptská Marsa Matrouh, tuniská Enfidha, Chania na řeckém ostrově Kréta, Dalamán v Tureku a albánská Tirana.

Začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi

Po dlouhých letech příprav začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi. Ta povede od Olešné a hotová má být do léta příštího roku. Náklady ve výši pod 16 milionů korun budou poměrově hradit obě obce. Velkou část pokryje také dotace.

Zdravotnice z havířovské nemocnice prošly kurzem sebeobrany, nakládačku od nich dostal i ředitel

23. října 2024 16:16 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Hned dva kurzy sebeobrany zaplnily zdravotnice z havířovské nemocnice. Strážníci je učili, jak reagovat na nejrůznější krizové situace. A že to ženy pochopily správně, pocítil na vlastní kůži i ředitel nemocnice.

Slezskoostravské ZŠ se zapojily do projektu proti menstruační chudobě, Škrobálkova je v první řadě

Základní škola Škrobálkova ve Slezské Ostravě je jednou ze čtyř pilotních škol v rámci projektu zaměřeného na menstruační chudobu. Jako jedna z prvních ostravských škol vstoupila do jeho druhé části, která žákyním zprostředkuje volný odběr menstruačních pomůcek.

Nemocnice v Havířově uspořádala již 11. ročník Dne zdraví

Havířovská nemocnice se dlouhodobě věnuje prevenci. Během roku pořádá mnoho různě zaměřených akcí. Tou největší a nejkomplexnější je Den zdraví.


V kině Centrum se konala předpremiéra filmu Tajemství smrti

V kině Centrum se konala předpremiéra dokumentárního filmu Tajemství smrti. Diváci měli možnost si na toto téma popovídat s režisérem filmu Viliamem Poltikovičem i hereckým průvodcem filmu Jaroslavem Duškem.

Město ocenilo pracovníky v sociálních službách i dárce krve

23. října 2024 19:01 | Orlová | Monika Ociepková | Orlovský miniexpres

V polovině října proběhlo na radnici ve Staré Orlové slavnostní oceňování pracovníků v sociálních službách v rámci Týdne sociálních služeb České republiky. U této příležitosti bylo oceněno i 38 dárců krve.

Polská scéna TD zve na „Dziady“, hrát se bude v kostele

23. října 2024 13:40 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Herci Polské scény Těšínského divadla opět přijedou do Stonavy. Tentokrát ale nevystoupí v sále domu PZKO. Představení „Dziady“ se odehraje ve stonavském římskokatolickém kostele.

Děti společně s rodiči a hasiči pouštěly draky

23. října 2024 13:39 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Děti z mateřské školy na Hořanech zažily nezapomenutelné podzimní odpoledne. Společně se svými staršími sourozenci, rodiči a stonavskými dobrovolnými hasiči se sešly u hasičárny na Novém Světě, aby si užily odpoledne plné zábavy.

Stonavský dorost v roli domácích i hostů

23. října 2024 13:38 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Velmi zajímavé fotbalové utkání má za sebou stonavský dorost. Sportovní klub Stonava má totiž hned dvě družstva, dorost A a dorost B. Obě hrají stejnou soutěž. Na stonavský trávník nastoupila proti sobě.

Scena Bajka na wyjazdach

23. října 2024 13:37 | Stonava | Otýlie Tobolová | Stonavský expres

Przedstawienia Sceny Bajka są dla najmłodszych widzów wielkim przeżyciem. I to się w ciągu dziesięcioleci nie zmienia. Tyle że teraz to nie widz przychodzi do teatru, a teatrzyk przyjeżdża do widza, z powodu trwającego remontu budynku teatru.

V Orlové trénuje Baník Ostrava, proběhne i přípravný zápas
Vydáno 15. ledna 2011 10:36, Orlová, Richard Kutěj
Fotbalový klub Slavia Orlová má již několik let silného partnera v týmu FC Baník Ostrava. Výsledkem spolupráce nejsou jen orlovští hráči v juniorských týmech Baníku nebo hostování hráčů Ostravy v orlovském drese. Baník Ostrava také využívá kvalitních orlovských podmínek k zimní přípravě. Sobota 15. ledna je pak dnem vzájemného přípravného utkání obou celků.

My jsme navštívili jeden z tréninků, za kterým tým z Bazalů v rámci zimní přípravy do Orlové zajíždí. Trenérovi Baníku Karolu Markovi se v Orlové trénuje výborně.

Karol Marko, trenér FC Baník Ostrava: „Já to hodnotím velice kladně. Je tady výborná umělá tráva, pořád máme vytvořené výborné podmínky, je tady posilovna a další věci. A domácí funkcionáři nám vycházejí maximálně vstříc. Takže ty podmínky tady jsou výborné."

Spolupráce s Baníkem je ovšem velký přínos i pro domácí klub.

Radislav Mojžíšek, předseda FK Slavia Orlová: „Pro nás jako klub to má několik významů, já bych zdůraznil tři základní. Ten první je, že můžeme využívat hráčů, kteří se nevlezou do základní soupisky Baníku. Dále je to velká motivace pro naše mladé hráče, protože pokud budou dosahovat dobrých výsledků, mohou se dostat do žákovských a dorosteneckých mužstev Baníku a zahrát si nejvyšší soutěže v těchto kategoriích. A v neposlední řadě je to přínos pro naše trenéry a členy realizačních týmů, protože mohou v praxi vidět, jak vypadá příprava takového klubu."

Josef Jadrný, trenér: „Určitě. Já už jsem tady chodil, když tady trénovali loni a chodím i letos. Rád se na to dívám a je to velká škola, protože oni přijdou pokaždé s něčím novým, takže je to pro mne velká škola."

Zkrátka. Spolupráce probíhá ke spokojenosti obou stran.

Josef Štěpánek, tajemník klubu: „Ta spolupráce s Baníkem už trvá asi 5-6 let a má výborné výsledky. Mnozí naši hráči prošli mládežnickými celky Baníku, takových hráčů tady teď máme osm. V současné době máme v Baníku další dva mládežníky. A když se ohlédneme zpátky, tak například Marek Čech je právě takový příklad. Je to náš odchovanec, který se pak přes Baník dostal až do reprezentace a nyní působí v CSKA Moskva."

A od svých kolegů z Baníku se chodí přiučit i současní hráči orlovského A týmu.

Aleš Věčorek, fotbalista: „Je to zase něco nového. Vidím tady jinou úroveň, než trénujeme my. Můžeme to porovnat a něco se i naučit."

Hostování Baníku Ostrava v Orlové přinese i bonus pro orlovské fotbalové fanoušky. V sobotu 15. ledna v 15 hodin se zde odehraje přípravné utkání mezi celky Slavia Orlová a Baník Ostrava. Ostravský tým by v něm měl předvést celý svůj kádr.

Karol Marko, trenér FC Baník Ostrava: „Budou hrát všichni naši hráči a je to pro nás velmi dobrý test se soupeřem, který je pro nás v této fázi přípravy vhodný."

Nezbývá tedy než pozvat všechny fanoušky na orlovský fotbalový stadion. Nejprve dejme slovo hostům.

Karol Marko, trenér FC Baník Ostrava: „Já budu velmi rád, pokud naši fanoušci přijdou. Naši chlapci mají velmi vřelý vztah k fanouškům Baníku a já také věřím, že v Orlové je fanoušků Baníku hodně. A jde i o to, aby fanoušci viděli, jak hráči pracují, a je dobré, aby fanoušci se svým manšaftem byli už i v takovém tom hluchém období, kdy nejsou mistrovské zápasy, ale hrají se zápasy přípravné."

A co říkají domácí?

Aleš Věčorek, fotbalista: „Přijďte se podívat, snad nezklameme a zkusíme je potrápit."

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/karvinsko/orlova/6025/v-orlove-trenuje-banik-ostrava-probehne-i-pripravny-zapas