Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Požáry na Opavsku a Karvinsku: 1 mrtvý člověk, 6 zraněných

Celý MS kraj |

Hasiči v Moravskoslezském kraji mají od počátku víkendu plné ruce práce. Při požáru rodinného domu v Píšti na Opavsku našli osobu bez známek života. V noci na sobotu pak dvanáct jednotek zasahovalo v obci Těrlicko při požáru hotelu Fridrich. Zranilo se šest lidí, z toho dva zasahující hasiči.

"Jedna osoba zemřela při pátečním požáru rodinného domu v obci Píšť na Opavsku. Na místě zasahovaly čtyři hasičské jednotky. Událost byla na operační středisko ohlášena v pátek 16. prosince 2016 deset minut před půl třetí odpoledne. K požáru ihned vyjeli hasiči ze stanice HZS MSK v Hlučíně a dobrovolné jednotky z obcí Píšť, Vřesina u Opavy a Bohuslavice. Hasiči krátce po zahájení průzkumu a hasebních prací nalezli uvnitř objektu osobu bez známek života," uvedl k nehodě mluvčí HZS MSK Jakub Kozák.
Hasiči dohašovali požár téměř dvě hodiny. Ačkoliv materiální škoda byla jen 20 tisíc korun, bilance je tragická. Jedna osoba byla nalezena bez známek života. 


V noci z pátku na sobotu hasiče zaměstnal požár hotelu Fridrich u vodní nádrže Těrlicko. "Hasiči zachránili z hořícího objektu 3 osoby, z toho jednoho menšího chlapce. Předběžná škoda byla odhadnuta na 12 milionů korun," uvedl k nehodě mluvčí HZS MSK Petr Kůdela. 

"Na místo, do obce Těrlicko, byla neprodleně vyslána posádka rychlé lékařské pomoci z Havířova. Záchranáři však po svém příjezdu zjistili, že při požáru došlo ke zranění ještě dalších osob. Na pomoc musely být proto přivolány ještě další tři týmy rychlé zdravotnické pomoci, a to z Nošovic a Havířova. Ošetřeno bylo celkem šest osob – dvě ženy a tři muži ve věkovém rozpětí šestadvaceti až čtyřiapadesáti let a čtyřletý chlapec. Všichni pacienti byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Obě ženy, dvaačtyřicetiletý muž a dítě se nadýchali zplodin hoření. Po ošetření na místě události je posádky ZZS transportovaly do havířovské nemocnice na oddělení centrálního příjmu. Další dva muži utrpěli zranění – jeden byl popálen v oblasti horní končetiny, druhý si přivodil poranění zad při pádu z výšky," napsal k náročnému zásahu mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. 

U požáru hotelu zasahovalo pět profesionálních a sedm dobrovolných jednotek hasičů. Požár zachvátil střechu celého hotel, 20 pokojů i interiér. Jedenácti ubytovaným a třem zaměstnancům se podařilo včas evakuovat, další tři osoby museli hasiči zachránit z pokojů díky žebříkům. 

"Zraněno bylo celkem 6 osob, z toho 2 hasiči. Několik osob využilo služeb hasičského evakuačního autobusu ze stanice HZS MSK Ostrava-Zábřeh. Čtyři osoby byly ubytovány na hasičské zbrojnici dobrovolných hasičů z Těrlicka," dodal Petr Kůdela. 

Hašení požáru trvalo tři hodiny, dohašování se skrytými ohnisky zabralo další desítky minut. Příčina požáru je v šetření hasičů a policistů.

Foto: HZS MSK

Nahlásit chybu


K tématu

Rodina z Opavska přišla kvůli požáru domu o všechno, škoda je 10 milionů

13. října 2023 17:07 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Obrovský požár zachvátil ve čtvrtek rekonstruovaný rodinný dům, přilehlé garáže i hospodářská stavení ve Lhotce u Litultovic na Opavsku. Na místě zasahovalo 12 hasičských jednotek a velitel vyhlásil 2. stupeň požárního poplachu. Před příjezdem hasičů budovu opustilo celkem devět osob, z toho tři děti. Soused a dva hasiči se lehce zranili. Škoda je 10 milionů korun. Oheň rodině všechno zničil. Obec pro ni chce vyhlásit veřejnou sbírku.

Požár v Zahradnictví Poruba zničil prodejnu i výrobnu krouhaného zelí

25. listopadu 2023 16:31 | Ostrava-Poruba | Jiří Cileček

Zahradnictví Poruba v Ostravě doslova kompletně zničil velký požár. Majitelé nyní odklízejí následky škod a doufají, že příští rok opět otevřou.

Technické služby a hasiči v Havířově měli školení zaměřené na požár, nebo nehodu popelářských vozů

31. října 2023 11:01 | Havířov | Bára Kelnerová

Technické služby mají specifická vozidla. Jak postupovat při jejich zahoření či havárii si mohli v areálu průmyslové zóny Dukla vyzkoušet profesionální hasiči i zaměstnanci společnosti.


V kauze zakázek jsou mezi obviněnými exnáměstek hejtmana a jedna krajská firma

Dnes 14:23 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) zadrželi v pondělí v Moravskoslezském kraji osm osob v souvislosti s manipulacemi veřejných zakázek malého rozsahu zadávaných Moravskoslezským energetickým centrem. Pět fyzických a jedna právnická osoba byly následně obviněny z korupčních trestných činů, přičemž bývalému náměstkovi hejtmana hrozí až 10 let odnětí svobody.

Karviná má svého mistra České republiky ve skoku o tyči. Je žákem ZŠ Borovského

Teď vás seznámíme s talentovaným sportovcem Lukášem Uchytilem. Žije v Karviné a je čerstvým mistrem České republiky ve skoku o tyči. A nejen to. Před pár dny zvítězil i na závodech v Chorvatsku.

Mládež si užila v knihovně knižní festival Book!Con

K-Klub havířovské pobočky knihovny v Šrámkově ulici se zaměřuje na mládež. Velmi oblíbenou se stala dvoudenní akce Book!Con. A program byl opět hodně pestrý.

Manželé zprvu hledali houby, pak se hledali navzájem, než je v lese našel policejní pes

Dnes 10:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Starší muž volal v pátek po poledni na linku 158 o pomoc při pátrání po své manželce, která se mu ztratila při sběru hub v lese nedaleko Jakubčovic u Hradce nad Moravicí.

Alzheimer centrum, Domovinka, LDN i bydlení. Ve Frýdku-Místku se připravuje nová zástavba

Frýdek-Místek pokračuje v přípravách na vznik nové zástavby v lokalitě Berlín 2. K plánovanému Alzheimer centru a Domovince zde přibyl ještě další investor, který chce postavit i léčebnu dlouhodobě nemocných. V budoucnu mají být v lokalitě také nové byty.

Při střetu s autem utrpěl starší muž smrtelná zranění

Dnes 9:47 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Tragické následky měla nehoda, která se stala v úterý dopoledne na silnici u Paskova na Frýdecko-Místecku. Přes poskytnutou první pomoc starší muž způsobeným zraněním podlehl.

Zdravotničtí záchranáři trénovali zásahy v horách s pomocí vrtulníku

Dnes 7:51 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V Beskydech a Olomouci se konal výcvik ostravských leteckých záchranářů, který byl zaměřený na trénink speciálních činností, tedy například na použití palubního jeřábu a vysazení posádky v šikmém terénu, kde vrtulník nemůže přistát.

Šesti řidičům při kontrole koloval v těle alkohol, dalším dvěma drogy

Dnes 7:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Policisté Moravskoslezského kraje mají za sebou několik hodin trvající kontrolní akci, při které se zaměřili primárně na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči.

Ministr v Ostravě představil výzvu pro povodní poničené vodovody a kanalizaci

Do Ostravy přijel ministr životního prostředí Petr Hladík, aby představil novou výzvu Státního fondu životního prostředí na obnovu vodovodů a kanalizací po povodních. Největší problém má přímo krajské město, kde je velmi poškozena ústřední čistička odpadních vod. Ministerstvo prozatím vyčlenilo 2 miliardy korun.

Prodejem levných cigaret měla parta připravit státní kasu o 20 milionů

Dnes 7:31 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Moravskoslezská kriminálka odhalila pětici mužů z Frýdecko-Místecka, která se živila obstaráváním a následným prodejem cigaret, ze kterých neměla česká státní kasa ani korunu. Daňový únik je odhadován na 20 milionů korun.

Velkou vodou poškozené oblasti v kraji si prohlédl ministr zemědělství Marek Výborný

Dnes 13:33 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ministr zemědělství Marek Výborný navštívil v úterý Moravskoslezský kraj, kde si prošel místa postižená nedávnou povodní. Jednal například o harmonogramu realizace protipovodňových opatření na řece Opavě nebo přípravě stavby Vodního díla Nové Heřminovy.

Ekologická havárie v Ostravě nehrozí. Splašky z kanalizace prý nejsou toxické

Ekologická havárie kvůli nefunkční čistírně odpadních vod v Ostravě prý nehrozí. Splašky z kanalizace nejsou podle ředitele Ostravských vodáren a kanalizací toxické a navíc jsou díky silnému průtoku řeky Odry velmi významně ředěny.

Slavné osobnosti lákají lidi k investování. Je to podvod

Ostravští policisté vyšetřují další případ kyberkriminality. Jde o podvod, ke kterému pachatelé zneužívají fotky slavných osobností, které je lákají k snadnému zbohatnutí. Investované peníze ale zmizeli neznámých účtech a oběti přišly o statisíce.

Na Krajský úřad MSK si přišli pro dokumentaci kriminalisté, případ dozoruje evropský žalobce

Včera 14:23 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Bez bližších informací probíhá vyšetřování, během něhož si pro příslušnou dokumentaci přišli na Krajský úřad MSK kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu.

Záchranáři projížděli náhodou kolem vážné nehody, uhasili hořícího řidiče

Včera 22:15, vydáno včera 7:11 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Velké dopravní komplikace způsobila nehoda na obchvatu Třince v lokalitě u obce Hrádek, kde se časně ráno srazilo několik vozidel. Po dobu hašení, likvidace havarovaných vozů a vyšetřování bylo nutné dopravu z vytíženého tahu odklonit na objízdnou trasu.

Katarzyna Kozyra představuje v ostravském Domě umění výstavu plnou metafor a multimédií

6. října 2024 20:20 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Kulturní okénko

Unikátní výstavou, na které je možno trávit dlouhý čas poslechem, prohlídkou i pozorováním je výstava polské umělkyně Katarzyny Kozyra. Je průřezem její tvorby za poslední 3 roky a ve třech částech představuje všechny oblasti výtvarného spektra umělkyně.

Požáry na Opavsku a Karvinsku: 1 mrtvý člověk, 6 zraněných
Vydáno 17. prosince 2016 9:54, Celý MS kraj, Lukáš Zavadil
Hasiči v Moravskoslezském kraji mají od počátku víkendu plné ruce práce. Při požáru rodinného domu v Píšti na Opavsku našli osobu bez známek života. V noci na sobotu pak dvanáct jednotek zasahovalo v obci Těrlicko při požáru hotelu Fridrich. Zranilo se šest lidí, z toho dva zasahující hasiči.

"Jedna osoba zemřela při pátečním požáru rodinného domu v obci Píšť na Opavsku. Na místě zasahovaly čtyři hasičské jednotky. Událost byla na operační středisko ohlášena v pátek 16. prosince 2016 deset minut před půl třetí odpoledne. K požáru ihned vyjeli hasiči ze stanice HZS MSK v Hlučíně a dobrovolné jednotky z obcí Píšť, Vřesina u Opavy a Bohuslavice. Hasiči krátce po zahájení průzkumu a hasebních prací nalezli uvnitř objektu osobu bez známek života," uvedl k nehodě mluvčí HZS MSK Jakub Kozák.
Hasiči dohašovali požár téměř dvě hodiny. Ačkoliv materiální škoda byla jen 20 tisíc korun, bilance je tragická. Jedna osoba byla nalezena bez známek života. 


V noci z pátku na sobotu hasiče zaměstnal požár hotelu Fridrich u vodní nádrže Těrlicko. "Hasiči zachránili z hořícího objektu 3 osoby, z toho jednoho menšího chlapce. Předběžná škoda byla odhadnuta na 12 milionů korun," uvedl k nehodě mluvčí HZS MSK Petr Kůdela. 

"Na místo, do obce Těrlicko, byla neprodleně vyslána posádka rychlé lékařské pomoci z Havířova. Záchranáři však po svém příjezdu zjistili, že při požáru došlo ke zranění ještě dalších osob. Na pomoc musely být proto přivolány ještě další tři týmy rychlé zdravotnické pomoci, a to z Nošovic a Havířova. Ošetřeno bylo celkem šest osob – dvě ženy a tři muži ve věkovém rozpětí šestadvaceti až čtyřiapadesáti let a čtyřletý chlapec. Všichni pacienti byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Obě ženy, dvaačtyřicetiletý muž a dítě se nadýchali zplodin hoření. Po ošetření na místě události je posádky ZZS transportovaly do havířovské nemocnice na oddělení centrálního příjmu. Další dva muži utrpěli zranění – jeden byl popálen v oblasti horní končetiny, druhý si přivodil poranění zad při pádu z výšky," napsal k náročnému zásahu mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. 

U požáru hotelu zasahovalo pět profesionálních a sedm dobrovolných jednotek hasičů. Požár zachvátil střechu celého hotel, 20 pokojů i interiér. Jedenácti ubytovaným a třem zaměstnancům se podařilo včas evakuovat, další tři osoby museli hasiči zachránit z pokojů díky žebříkům. 

"Zraněno bylo celkem 6 osob, z toho 2 hasiči. Několik osob využilo služeb hasičského evakuačního autobusu ze stanice HZS MSK Ostrava-Zábřeh. Čtyři osoby byly ubytovány na hasičské zbrojnici dobrovolných hasičů z Těrlicka," dodal Petr Kůdela. 

Hašení požáru trvalo tři hodiny, dohašování se skrytými ohnisky zabralo další desítky minut. Příčina požáru je v šetření hasičů a policistů.

Foto: HZS MSK

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000006718/pozary-na-opavsku-a-karvinsku-1-mrtvy-clovek-6-zranenych