Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Seniora na kole srazilo auto, ani přes okamžitou pomoc svědka nehodu nepřežil, řidič od nehody ujel

Celý MS kraj |

Záchranáři i hasiči museli v úterý 23. února vyjet na pomoc sedmašedesátiletému cyklistovi, který se srazil s autem. Nehoda se stala v obci Mosty u Jablunkova. Operační středisko na místo vyslalo posádku rychlé lékařské pomoci z Třince a také jednotku místních dobrovolných hasičů.

Pomoc muži začal ihned po nehodě poskytovat svědek události. Následně mu po příjezdu pomohli hasiči. 

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Záchranáři pokračovali ve snaze o záchranu rozšířenou resuscitací. Nepřímou srdeční masáží za podpory léků, řízenou plicní ventilací a dalšími opatřeními se pokoušeli obnovit krevní oběh. Přes tři čtvrtě hodiny trvající snahu se nepodařilo postiženému pomoci a zasahující lékař nakonec musel konstatovat jeho smrt. Pacient na místě podlehl mnohočetným poraněním, která utrpěl."

René Černohorský, mluvčí PČR: "Pětadvacet minut po desáté hodině dopolední 23. února 2021 došlo v katastru obce Mosty u Jablunkova k smrtelné dopravní nehodě cyklisty. Jak bylo následně zjištěno, tak 67letý muž z Frýdku-Místku jel ve výše uvedené době na svém jízdním kole po silnici II. třídy číslo 474, přičemž u jednoho ze zdejších rodinných domů byl sražen řidičem osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Fabia. Po nárazu a pádu na zem utrpěl cyklista poranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl. Řidič automobilu po dopravní nehodě nezastavil, neposkytl sraženému muži první pomoc a odejel ve směru k hraničnímu přechodu se Slovenskem. Po oznámení daného případu se na místo dostavili nejen policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky ve Frýdku-Místku, ale také i frýdeckomístečtí kriminalisté. Po chvíli byl předmětný automobil, který měl účast na smrtelné dopravní nehodě, vypátrán službu konající autohlídkou z Obvodního oddělení v Jablunkově, a to v obci Mosty u Jablunkova. Ve vozidle ani v bezprostředním okolí nálezu automobilu se nezdržovala ani nepohybovala žádná osoba a po řidiči vozu bylo okamžitě vyhlášeno pátrání. Chvíli před osmnáctou hodinou podvečerní 23. února tohoto roku byl na základě prověřování celé tragické události zadržen 28letý muž z Frýdeckomístecka, se kterým byly následně prováděny nutné procesní úkony, po kterých byl v pozdních večerních hodinách téhož dne umístěn do policejní cely v budově třineckých policistů. Celá záležitost je nadále intenzivně prošetřována a prověřována ze strany frýdeckomísteckých policistů a kriminalistů pro důvodně podezření z naplnění skutkových podstat přečinů usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku."

Nahlásit chybu


K tématu

88letý řidič osobního auta se srazil u Příbora s dodávkou. Chvíli předtím naboural jiný vůz

30. října 2023 16:35 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Nejprve najel do špatného směru, pak naboural vůz u kruhového objezdu. Později přejel 88letý řidič u Příbora z ničeho nic do protisměru a srazil se s dodávkou, kterou řídil další 81letý senior. Dodávka skončila na střeše a řidiče osobního vozu museli vyprostit hasiči.

Řidič Tesly srazil v Opavě cyklistku bez přilby. Policie hledá svědky nehody

31. října 2023 22:39 | Opava | Jiří Cileček

V pondělí odpoledne srazil 52letý řidič vozu Tesla v Opavě 61letou cyklistku. Ta bohužel neměla helmu a po pádu na zem se vážně zranila. Řidič vyjížděl z vedlejší ulice. Policii by pomohli případní svědci, kteří by mohli upřesnit průběh nehodového děje.

Auto srazilo ženu na přechodu ve Frýdku-Místku. V ohrožení života skončila v nemocnici

24. ledna 2024 15:59 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Devětadvacetiletá žena přecházela přechod přes frekventovanou ulici ve Frýdku-Místku a srazilo ji auto. Záchranáři ji s vážnými zraněnými a v ohrožení života přepravili do nemocnice.


Pohřešovanou ženu našli policisté v bezvědomí v křoví u řeky z paluby vrtulníku

Dnes 11:25 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Život pohřešované ženy z Třince se podařilo zachránit policistům, kteří v úterý z paluby vrtulníku prohledávali místa, kde by se mohla nacházet. Z výšky zahlédli bezvládné tělo a vyslali k němu pozemní hlídku.

Nemocnice ve Frýdku-Místku rekonstruuje JIP neoperačních sálů

Jednotka intenzivní péče Nemocnice ve Frýdku-Místku prochází zásadní rekonstrukcí. Ta přinese rozšíření kapacity lůžek a modernizaci oddělení po více než dvaceti letech. Projekt, na kterém se podíleli i zaměstnanci, by měl být dokončen na přelomu roku.

Dopravě v Opavě uleví provizorní most. Vznikne nad vodou poničeným mostem v Ratibořské ulici

Včera 19:45 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě začala stavba provizorního mostu v Ratibořské ulici. Ten současný poničila nedávná povodeň natolik, že půjde k zemi. Plně ho nahradí nový most, s jehož stavbou se počítá příští rok.

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se dočkala renovace, kamenný kříž dostal i nového Krista

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se po letech dočkala restaurování. Kamenný kříž byl po záchranných pracích v minulém týdnu opět ustaven na původní podstavec ve středu hřbitova a doplnil ho taky nový litinový Kristus.

Opava ocenila významné osobnosti města. Díky 800. výročí města udělila mnohem více cen než obvykle

Včera 19:48 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opavské Slezské divadlo se stalo místem oceňování významných osobností města. Slavnostní galavečer byl vyvrcholením oslav 800 let od první písemné zmínky o Opavě.

Výtěžek z koncertu podpoří přístavbu domova v Heřmanicích, přibude osm bezbariérových pokojů

Na tři sta návštěvníků podpořilo svou účastí na benefičním koncertu přístavbu a rekonstrukci charitního domu v Heřmanicích. Domov se rozšíří o osm bezbariérových pokojů a doplní jej chybějící evakuační výtah. Stavět by se mělo začít ještě v tomto měsíci.

Od návrhu po realizaci. Studenti SŠPU v Opavě oživili vstupní prostor soc. rehabilitace Animy Vivy

Včera 20:03 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Centrum sociální rehabilitace Anima Opava v Kylešovicích zkvalitňuje své služby. Lidem s mentálním postižením poskytuje mimo jiné rehabilitace metodou snoezelen, kterou před pár lety zavedla jako první v Opavě díky spolupráci se Slezskou univerzitou.

Rehabilitace MNO disponuje moderní technikou i bazénem

Profesionální péči, moderní přístrojové vybavení, pomůcky a bazén - to vše mají k dispozici pacienti oddělení Rehabilitační a fyzikální medicíny Městské nemocnice Ostrava. Rehabilitace spolupracuje také s dalšími odděleními nemocnice a zabývá se tak širokým spektrem diagnóz - akutními i chronickými.

Čistička odpadních vod bude dlouho mimo provoz. Město žádá občany Ostravy o ohleduplnost.

ČOV bude mimo provoz ještě několik měsíců. Společnost OVAK ve spolupráci s městem proto vyzývají občany k důslednému respektování kanalizačního řádu.

Lékařská fakulta OU hostila zdravotnický veletrh KAM PAK

Workshopy, stánky zdravotnických zařízení a tombola s kvalitní kávou, vitamíny či fonendoskopy – to byl KAM PAK 2024. Veletrh pracovních příležitostí pro studenty a absolventy lékařských i nelékařských zdravotnických oborů se letos uskutečnil na Lékařské fakultě Ostravské univerzity už pošesté.

Žáci Gymnázia Havířov pořádali sportovní hry

Včera 19:39 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Co pět let pořádá Gymnázium Havířov sportovní den, letos pod názvem Gymnaziální kolosální kreativní kratochvilné hry. A jednotlivé disciplíny vymýšleli samotní studenti.

Žáci SŠ technické a dopravní dostali nový automobil

Včera 19:21 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Žáci SŠ technické a dopravní v Ostravě – Vítkovicích se budou učit na zbrusu novém osobním voze, který škola získala od svého sponzora. Jde o vůz BMW, podívejte se na reportáž.

O Trh uplatnění a vzdělávání byl v Třinci velký zájem

Včera 19:13 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Trh uplatnění a vzdělávání 2024 cestuje po celém MS kraji, tentokrát si dal dostaveníčko v třinecké hale Stars. V Třinci se konal už po dvacáté sedmé.

V MNO funguje od října Kardiologický stacionář

Na oddělení Kardiologie v Městské nemocnici Ostrava nově funguje Kardiologický stacionář. Slouží pouze plánovaným pacientům se srdečním onemocněním, u kterých není nutná delší hospitalizace.

Seniora na kole srazilo auto, ani přes okamžitou pomoc svědka nehodu nepřežil, řidič od nehody ujel
Vydáno 24. února 2021 10:48, Celý MS kraj, Lukáš Zavadil
Záchranáři i hasiči museli v úterý 23. února vyjet na pomoc sedmašedesátiletému cyklistovi, který se srazil s autem. Nehoda se stala v obci Mosty u Jablunkova. Operační středisko na místo vyslalo posádku rychlé lékařské pomoci z Třince a také jednotku místních dobrovolných hasičů.

ilustrační foto: HZS MSK

Pomoc muži začal ihned po nehodě poskytovat svědek události. Následně mu po příjezdu pomohli hasiči. 

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Záchranáři pokračovali ve snaze o záchranu rozšířenou resuscitací. Nepřímou srdeční masáží za podpory léků, řízenou plicní ventilací a dalšími opatřeními se pokoušeli obnovit krevní oběh. Přes tři čtvrtě hodiny trvající snahu se nepodařilo postiženému pomoci a zasahující lékař nakonec musel konstatovat jeho smrt. Pacient na místě podlehl mnohočetným poraněním, která utrpěl."

René Černohorský, mluvčí PČR: "Pětadvacet minut po desáté hodině dopolední 23. února 2021 došlo v katastru obce Mosty u Jablunkova k smrtelné dopravní nehodě cyklisty. Jak bylo následně zjištěno, tak 67letý muž z Frýdku-Místku jel ve výše uvedené době na svém jízdním kole po silnici II. třídy číslo 474, přičemž u jednoho ze zdejších rodinných domů byl sražen řidičem osobního motorového vozidla tovární značky Škoda Fabia. Po nárazu a pádu na zem utrpěl cyklista poranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl. Řidič automobilu po dopravní nehodě nezastavil, neposkytl sraženému muži první pomoc a odejel ve směru k hraničnímu přechodu se Slovenskem. Po oznámení daného případu se na místo dostavili nejen policisté ze Skupiny dopravních nehod Dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky ve Frýdku-Místku, ale také i frýdeckomístečtí kriminalisté. Po chvíli byl předmětný automobil, který měl účast na smrtelné dopravní nehodě, vypátrán službu konající autohlídkou z Obvodního oddělení v Jablunkově, a to v obci Mosty u Jablunkova. Ve vozidle ani v bezprostředním okolí nálezu automobilu se nezdržovala ani nepohybovala žádná osoba a po řidiči vozu bylo okamžitě vyhlášeno pátrání. Chvíli před osmnáctou hodinou podvečerní 23. února tohoto roku byl na základě prověřování celé tragické události zadržen 28letý muž z Frýdeckomístecka, se kterým byly následně prováděny nutné procesní úkony, po kterých byl v pozdních večerních hodinách téhož dne umístěn do policejní cely v budově třineckých policistů. Celá záležitost je nadále intenzivně prošetřována a prověřována ze strany frýdeckomísteckých policistů a kriminalistů pro důvodně podezření z naplnění skutkových podstat přečinů usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku."

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000024236/seniora-na-kole-srazilo-auto-ani-pres-okamzitou-pomoc-svedka-nehodu-neprezil-ridic-od-nehody-ujel