Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Čtyři odhalené varny pervitinu v Ostravě jen za duben, tři z nich policii lidé nahlásili anonymně

Celý MS kraj |

Policie zveřejnila čtyři případy odhalených varen v Ostravě, tři z nich spojuje oznámení na tísňovou linku 158 od občanů, kteří měli strach. Vést je k tomu mohl i nedávný výbuch varny v Ostravě-Jihu, který zdemoloval část panelového domu. Policie za "odhalení varen" lidem děkuje.

Pět osob jen od začátku dubna ostravští kriminalisté obvinili ze spáchání přečinu a zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Čtyři obviněni jsou ve vazbě. Podle policejní mluvčí jsou první tři případy velmi podobné. 

Eva Michalíková, mluvčí PČR: "Operační důstojník na tísňové lince přijal anonymní oznámení o možné nelegální výrobě drog napříč Ostravou. Policejní hlídky prověřily oznámení a všechny tři se zakládaly na pravdě. Při vstupu do společných prostor domů ve většině případu už byl cítit silný zápach chemikálií. V jednom případě muži zákona zadrželi podezřelé přímo při výrobě drog, přičemž jeden z mužů zrovna přeléval chemikálie z kanystrů. V ostatních případech kriminalisté odhalili i velké množství pervitinu bezprostředně po jeho výrobě. Po provedených domovních prohlídkách byly v bytech zajištěny kompletní laboratoře, chemikálie a prekurzory k nelegální výrobě metamfetaminu, drogy samotné, střelné zbraně a finanční hotovost ve výši bezmála 200.000,- Kč. Po vyhodnocení důkazů komisaři kriminální policie MŘ Ostrava zahájili jejich trestní stíhání." 
V prvním případě 37letý muž obviněný z přečinu nedovolené výroby a distribuce drog, měl v pronajatém bytě v Ostravě – Zábřehu, minimálně od měsíce února letošního roku, do doby svého zadržení, minimálně ve třech případech neoprávněně vyrobit blíže nezjištěné množství psychotropní látky pervitin, který částečně užil pro svou vlastní potřebu a z části tuto měl poskytnout dalším osobám k užívání. Trestní stíhání je vedeno na svobodě, v případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody v délce trvání až pěti let. 
V druhém případě byli obviněni dva muži z přečinu a zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a distribuce drog. Ti měli v pronajatém bytě v Ostravě – Přívoze, minimálně od měsíce února letošního roku, do doby svého zadržení, minimálně ve dvou případech vyrobit blíže nezjištěné množství psychotropní látky pervitin, který následně užili pro svou vlastní potřebu a z části tuto měli poskytnout k užívání dalším osobám. Oba jsou trestně stíháni vazebně, v případě odsouzení hrozí 34letému muži trest odnětí svobody v délce trvání až pěti let, mladšímu, 29letému muži, který již byl za trestnou činnost výroby a distribuce drog v minulosti pravomocně odsouzen, jako recidivistovi hrozí trest odnětí svobody v délce trvání od dvou do desíti let. 
Ve třetím případě byla obviněna 36letá žena ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a distribuce drog. Ta měla v pronajatém domě své matky v Ostravě – Hrušově vyrobit pervitin, který údajně chtěla použít pro svou vlastní potřebu. Bezprostředně po jeho výrobě však byla na místě policisty zadržena. Důvodně obviněná žena je trestně stíhaná vazebně a v případě odsouzení jí jako recidivistce, která již byla za trestnou činnost výroby a distribuce drog v minulosti pravomocně odsouzena, hrozí trest odnětí svobody v délce trvání od dvou do desíti let. 
Ve čtvrtém případě ostravští kriminalisté odhalili „dalšího dealera drog“, tím je 26letý muž z Ostravy. Minimálně od dubna loňského roku do doby svého zadržení, na území Moravskoslezského kraje měl distribuovat pervitin a prostředky a prekurzory k jeho nelegální výrobě. V průběhu domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor bylo mimo jiné zajištěno zhruba 0,6 kg pervitinu v hodnotě okolo půl miliónu korun, extáze a finanční hotovost kolem 50.000,- Kč. Muž je obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Trestní stíhání je vedeno vazebně, v případě odsouzení hrozí muži, jako recidivistovi trest odnětí svobody v délce trvání od dvou do desíti let.
Nahlásit chybu


V Ostravě-Porubě pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030

V Ostravě-Porubě teď pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030 s přesahem do roku 2040. Zapojit se do něj může i široká veřejnost a jeho cíle by měl obvod plnit nehledě na tom, kdo bude v jeho vedení.

Bývalý slavný fotbalista Tomáš Ujfaluši pomohl klubu 1. FC Poruba s náborem dětí

Fotbalový klub 1. FC Poruba hledá nové kluky a holky. Uspořádal proto nábory nových fotbalových hvězdiček. Přijít mohl každý, kdo má chuť sportovat.

Havířov bojuje s potkany, ti si ve velkém pochutnávali i v hypermarketu

Potkani představují pro města noční můru. Neustále s nimi bojují i v Havířově, kde musí opět přistoupit k plošné deratizaci. Hlodavci velké škody napáchali i v jednom hypermarketu.

Senior v nazouvácích se ztratil na procházce, policie ho našla několik kilometrů od domova

Včera 10:01 | Studénka | Lukáš Zavadil

Úterní pátrání po téměř 80letém seniorovi na Novojičínsku mělo šťastný konec. Muž, který se vydal na procházku bez mobilního telefonu a v nazouvácích, byl nalezen několik kilometrů od domova díky rychlému zásahu policie a spolupráci s veřejností. Senior byl převezen do nemocnice, kde se potvrdilo, že je v dobrém zdravotním stavu.

Začala podzimní výzva 10 000 kroků, zapojit se může úplně každý

Od října začala další pravidelná výzva 10 tisíc kroků. Kdo se do ní zapojí, zlepší si kondici a přispěje k lepšímu zdraví a životnímu stylu. Ti nejlepší budou navíc odměněni. Zapojit se mohou jednotlivci i týmy všech věkových kategorií. A soutěží se také v rámci jednotlivých měst.

Beskydský endoskopický workshop se věnoval miniinvazivním zákrokům

Nemocnice ve Frýdku-Místku pořádala další Beskydský endoskopický workshop. Lékaři a sestry, převážně z kraje, ale i Česka a Slovenska, si vyměňovali zkušenosti v oblasti gastroenterologie. Letos se řešily miniinvazivní zákroky u onemocnění, kde bylo dříve potřeba operace.

Technické služby fungují pod odborem údržby majetku, na zimu jsou připraveny

Studénka připravuje založení vlastních technických služeb. Zatím fungují jako oddělení v rámci odboru údržby majetku. Rozhodli o tom zastupitelé na poslední schůzi. Město pokračuje i v nákupu nové techniky.

Povodně zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny

Povodně zcela zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny. Magistrát musí nyní najít řešení, jaký zvolit povrch při následné rekonstrukci. Opravy začnou zřejmě až v příštím roce.

Starostka Ostravy-Poruby poděkovala všem lidem, kteří pomáhali s následky povodně

Zářijová ničivá povodeň opět ukázala, že lidé mají velká srdce. Vytopeným Porubanům pomáhaly stovky lidí, hasiči, řada firem i zaměstnanci radnice. Patří jim za to velký dík.

Je to tu! Síť stezek pro bikery v karvinském Černém lese je konečně legální

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

Beskydský endoskopický workshop se věnoval miniinvazivním zákrokům

Nemocnice ve Frýdku-Místku pořádala další Beskydský endoskopický workshop. Lékaři a sestry, převážně z kraje, ale i Česka a Slovenska, si vyměňovali zkušenosti v oblasti gastroenterologie. Letos se řešily miniinvazivní zákroky u onemocnění, kde bylo dříve potřeba operace.

Největší akcí roku v Rýmařově byly Dřevařské, lesnické a myslivecké dny

2. října 2024 17:45 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Vždy každé dva roky se v Rýmařově koná největší akce ve městě, jakou jsou Dřevařské, lesnické a myslivecké dny. Park ve Flemmichově zahradě vždy zaplní tisíce návštěvníků, aby si užili umění dřevařů, lesnickou techniku, myslivecké expozice i kulturní programy. Nejinak tomu bylo i letos.

Senioři po povodních neuspěli s žádostí o mimořádnou pomoc

Úřad práce v souvislosti s povodněmi, které mnoha lidem zničily domovy a majetek, nabídl mimořádnou okamžitou pomoc. Bohužel, podle našich zjištění, odcházejí někteří lidé s nepořízenou. Zklamání z jednání jedné z referentek úřadu práce zažili i senioři z Českého Těšína.

Jaké formy pomoci nyní potřebují lidé postižení povodněmi

Dobrovolnická, materiální, finanční a psychosociální - to jsou druhy pomocí, které jsou nyní potřebné v oblastech zasažených povodněmi. Jejich rozdělení obstarávají nevládní organizace, ale mohou se zapojit i lidé, zejména prostřednictvím sbírek.

Čtyři odhalené varny pervitinu v Ostravě jen za duben, tři z nich policii lidé nahlásili anonymně
Vydáno 22. dubna 2021 9:37, Celý MS kraj, Lukáš Zavadil
Policie zveřejnila čtyři případy odhalených varen v Ostravě, tři z nich spojuje oznámení na tísňovou linku 158 od občanů, kteří měli strach. Vést je k tomu mohl i nedávný výbuch varny v Ostravě-Jihu, který zdemoloval část panelového domu. Policie za "odhalení varen" lidem děkuje.

foto: PČR

Pět osob jen od začátku dubna ostravští kriminalisté obvinili ze spáchání přečinu a zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Čtyři obviněni jsou ve vazbě. Podle policejní mluvčí jsou první tři případy velmi podobné. 

Eva Michalíková, mluvčí PČR: "Operační důstojník na tísňové lince přijal anonymní oznámení o možné nelegální výrobě drog napříč Ostravou. Policejní hlídky prověřily oznámení a všechny tři se zakládaly na pravdě. Při vstupu do společných prostor domů ve většině případu už byl cítit silný zápach chemikálií. V jednom případě muži zákona zadrželi podezřelé přímo při výrobě drog, přičemž jeden z mužů zrovna přeléval chemikálie z kanystrů. V ostatních případech kriminalisté odhalili i velké množství pervitinu bezprostředně po jeho výrobě. Po provedených domovních prohlídkách byly v bytech zajištěny kompletní laboratoře, chemikálie a prekurzory k nelegální výrobě metamfetaminu, drogy samotné, střelné zbraně a finanční hotovost ve výši bezmála 200.000,- Kč. Po vyhodnocení důkazů komisaři kriminální policie MŘ Ostrava zahájili jejich trestní stíhání." 
V prvním případě 37letý muž obviněný z přečinu nedovolené výroby a distribuce drog, měl v pronajatém bytě v Ostravě – Zábřehu, minimálně od měsíce února letošního roku, do doby svého zadržení, minimálně ve třech případech neoprávněně vyrobit blíže nezjištěné množství psychotropní látky pervitin, který částečně užil pro svou vlastní potřebu a z části tuto měl poskytnout dalším osobám k užívání. Trestní stíhání je vedeno na svobodě, v případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody v délce trvání až pěti let. 
V druhém případě byli obviněni dva muži z přečinu a zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a distribuce drog. Ti měli v pronajatém bytě v Ostravě – Přívoze, minimálně od měsíce února letošního roku, do doby svého zadržení, minimálně ve dvou případech vyrobit blíže nezjištěné množství psychotropní látky pervitin, který následně užili pro svou vlastní potřebu a z části tuto měli poskytnout k užívání dalším osobám. Oba jsou trestně stíháni vazebně, v případě odsouzení hrozí 34letému muži trest odnětí svobody v délce trvání až pěti let, mladšímu, 29letému muži, který již byl za trestnou činnost výroby a distribuce drog v minulosti pravomocně odsouzen, jako recidivistovi hrozí trest odnětí svobody v délce trvání od dvou do desíti let. 
Ve třetím případě byla obviněna 36letá žena ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a distribuce drog. Ta měla v pronajatém domě své matky v Ostravě – Hrušově vyrobit pervitin, který údajně chtěla použít pro svou vlastní potřebu. Bezprostředně po jeho výrobě však byla na místě policisty zadržena. Důvodně obviněná žena je trestně stíhaná vazebně a v případě odsouzení jí jako recidivistce, která již byla za trestnou činnost výroby a distribuce drog v minulosti pravomocně odsouzena, hrozí trest odnětí svobody v délce trvání od dvou do desíti let. 
Ve čtvrtém případě ostravští kriminalisté odhalili „dalšího dealera drog“, tím je 26letý muž z Ostravy. Minimálně od dubna loňského roku do doby svého zadržení, na území Moravskoslezského kraje měl distribuovat pervitin a prostředky a prekurzory k jeho nelegální výrobě. V průběhu domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor bylo mimo jiné zajištěno zhruba 0,6 kg pervitinu v hodnotě okolo půl miliónu korun, extáze a finanční hotovost kolem 50.000,- Kč. Muž je obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Trestní stíhání je vedeno vazebně, v případě odsouzení hrozí muži, jako recidivistovi trest odnětí svobody v délce trvání od dvou do desíti let.
Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000025114/ctyri-odhalene-varny-pervitinu-v-ostrave-jen-za-duben-tri-z-nich-policii-lide-nahlasili-anonymne