Výlov rybníka je hodnocením celoroční péče rybářů. Na krnovském Petrově rybníce dopadl na jedničku.
Ivo Jedlička vedoucí rybného hospodářství Povodí Odry: „Ryby máme narostlé pěkně letos, měli jsme poměrně velkou násadu už na jaře, takže přes relativní nepřízeň počasí, kdy bylo studené jaro i chladnější léto, tak nám ryby narostly do tržní velikosti."
Šárka Vlčková, mluvčí Povodí Odry: „V loňském roce to bylo 60 tun, vypadá to, že by letošní rok mohl být lepší."
Kromě kaprů bude vánoční nabídka obsahovat množství dalších druhů chutných ryb.
Ivo Jedlička vedoucí rybného hospodářství Povodí Odry: „Amura, tolstolobika, lína a částečně i dravé druhy ryb, jako je štika, candát, bolen."
Šárka Vlčková, mluvčí Povodí Odry: „V letošní nabídce budeme mít také tzv. kružberského pstruha, je to lososovitá ryba, která má výjimečné maso.“
Výlov je náročnou prací i rybářskou slavností. Na Petrově rybníce pracovalo na pět desítek rybářů.
Anketa, rybáři: „Tolstolobici. Krásná ryba.“
„Třídí teďka. Podle velikosti.“
Kuchař: „Dneska mají segedínský guláš, prdelačkovou polévku. A pečou se ryby.“
Anketa, návštěvníci: „Kupujeme si kapra, připravujeme ho klasicky jako řízek.“
„Mám rád kapra na řízek.“
„Já mám rád rybí polívku.“
„Kapra si většinou chytím a připravujeme ho klasicky, smaženého.“
Vlivem růstu cen energií, pohonných hmot i krmiv bude letos i cena ryb nepatrně vyšší, maximálně však o 4 koruny.