Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Při požáru bytu v Paskově zemřelo dítě, matka a sourozenec jsou v nemocnici

Celý MS kraj |

Tragédie postihla ve středu odpoledne rodinu z Paskova. Při požáru bytu jedno z dětí zemřelo, další je společně s matkou v ostravské nemocnici.

Video: HZS MSK

Hořet začalo kolem 14. hodiny v jednom z bytových domů. Na místo okamžitě vyjeli hasiči, policisté a záchranná služba. Přes rychlý zásah čtyřletý chlapec zemřel. Zachránit se podařilo jeho matce a mladšímu bratrovi. 

René Černohorský, mluvčí Policie ČR MSK: "Frýdeckomístečtí kriminalisté v této chvíli intenzivně prověřují všechny okolnosti, které vedly k odpolednímu tragickému zahoření pokoje v jednom z bytů na ulici Bělské v obci Paskov. Při tomto požáru zemřelo 4leté dítě, 36letá matka a další 2leté dítě bylo transportováno do ostravského nemocničního zařízení k lékařskému vyšetření a ošetření. Z předmětného bytového domu bylo v době hasících a záchranářských prací evakuováno celkem 6 osob. Tato evakuace osob - obyvatel již byla ukončena a na místě se stále nacházejí policejní hlídky i vyšetřovatelé a nadále se provádějí prvotní nutné procesní úkony."
Jakub Kozák, mluvčí HSZ MSK: "Událost byla na tísňovou linku ohlášena necelou čtvrthodinu po půl třetí, na místo operační středisko vyslalo profesionální hasiče ze stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ve Frýdku-Místku a spolu s nimi dobrovolné jednotky obcí Paskov a Vratimov. Hasiči po příjezdu k zásahu v dýchací technice s termokamerou a vodním proudem násilně vnikli do zakouřeného bytu, kde po krátkém průzkumu nalezli tři osoby - ženu a dvě děti. Ženu vyvedli z domu po schodech, obě děti vynesli ven v náručí. U jednoho z nich ihned zahájili nepřímou srdeční masáž, využili i automatizovaný externí defibrilátor. Na resuscitaci následně spolupracovali se zdravotníky, lékař však po dlouhé snaze o záchranu konstatoval smrt. První pomoc u události záchranáři poskytovali i zachráněné ženě a druhému dítěti. To bylo do nemocnice přepraveno letecky, ženu odvezla sanitka. Požár byl lokalizován přibližně za půl hodiny, hasiči zkontrolovali z automobilového žebříku i střechu objektu, aby vyloučili možné rozšíření požáru do její konstrukce. Na místě pracují vyšetřovatelé z řad hasičů i policie, zjišťují přesnou příčinu vzniku požáru. Škoda byla odhadnuta na 600 tisíc korun."
Lukáš Humpl, mluvčí HZS MSK: "Záchranáři resuscitovali čtyřletého chlapce, který po vynesení z hořícího bytu nejevil známky života. Utrpěl rozsáhlé popáleniny na většině částí těla. Týmy ZZS zajistily vstup do kostní dřeně a zahájily podávání léků, pokračovaly v započaté nepřímé srdeční masáži. Zasahující lékař provedl intubaci dýchacích cest a připojení k přístrojem řízené ventilaci. Ani několik desítek minut probíhající snaha o záchranu nevedla k úspěchu a lékař musel konstatovat smrt dítěte. Dvouletý chlapec byl intoxikován zplodinami hoření. Záchranáři jej uvedli do umělého spánku, provedli intubaci a převedli pacienta na umělou plicní ventilaci. Po provedení dalších nezbytných opatření byl vrtulníkem přepraven na urgentní příjem FN Ostrava. Šestatřicetiletá žena jevila známky nadýchání se zplodin hoření, její stav nebyl život ohrožující. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče ji pozemní posádka transportovala do ostravské Fakultní nemocnice. "
Nahlásit chybu


K tématu

VIDEO: Záznam nehody a požáru policejního BMW koluje internetem, reakce policistů po srážce byla blesková

27. února 2024 18:48 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kamera u čerpací stanice zaznamenala průběh vážné dopravní nehody, která se v úterý těsně před polednem odehrála v Paskově na Frýdecko-Místecku. Video se v odpoledních hodinách dostalo na internet. Policisté ve služebním BMW v civilním provedení v této lokalitě pronásledovali ujíždějícího motorkáře. Do cesty se jim ale dostalo další vozidlo a následovala srážka po které policejní vůz ihned začal hořet.

Sousedské sázení přineslo Paskovu přes sto keřů a stromů

25. března 2024 18:28 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Celkem 15 dlouhověkých stromů a 126 keřů přibylo v obci Paskov na Frýdecko-Místecku. Smyslem Sousedského sázení byla nejen samotná výsadba, ale také představení krajského projektu LIFE Coala a neziskové organizace Sázíme stromy, která sázení s Moravskoslezským krajem spolupořádala.

Ostravice se z břehů nevylila, obcím kolem škodil hlavně příval deště

20. září 2024 12:56 | Celý MS kraj | Jiří Cileček | Regionální zprávy POLAR

Obce podél řeky Ostravice nápor velké vody ustály. Řeka se z břehů nevylila a nezpůsobila katastrofu. Škodila hlavně voda, která se valila z kopců a polí. Obrovský příval zatopil několik sklepů a zahrad.


Na Krajský úřad MSK si přišli pro dokumentaci kriminalisté, případ dozoruje evropský žalobce

Dnes 14:23 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Bez bližších informací probíhá vyšetřování, během něhož si pro příslušnou dokumentaci přišli na Krajský úřad MSK kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu.

Starý zámek postupně zakrývá nová střecha z břidlice

Starý zámek ve Studénce město obnovuje postupnými kroky už několik let. Prioritou je oprava střechy. Na rekonstrukci památkově chráněného objektu se daří získávat dotace z Ministerstva kultury.

Na pomoc postiženým obcím přispívají také pořadatelé kulturních akcí v Bruntále

Do pomoci povodní postiženým obcím se zapojili také pořadatelé nejrůznějších kulturních akcí. Vybrané finance pak poskytli adresně vytipovaným institucím, většinou školám či školkám. Město Bruntál využilo k dobrovolné sbírce pomoci také Svatováclavský sváteční koncert.

Na obchvatu Třince po nehodě několika vozů hořelo osobní auto a převrátila se cisterna

Dnes 8:38, vydáno dnes 7:11 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Velké dopravní komplikace způsobila nehoda na obchvatu Třince v lokalitě u obce Hrádek, kde se časně ráno srazilo několik vozidel. Po dobu hašení, likvidace havarovaných vozů a vyšetřování bylo nutné dopravu z vytíženého tahu odklonit na objízdnou trasu.

Katarzyna Kozyra představuje v ostravském Domě umění výstavu plnou metafor a multimédií

Unikátní výstavou, na které je možno trávit dlouhý čas poslechem, prohlídkou i pozorováním je výstava polské umělkyně Katarzyny Kozyra. Je průřezem její tvorby za poslední 3 roky a ve třech částech představuje všechny oblasti výtvarného spektra umělkyně.

Požár v panelovém domě v Opavě, záchranáři bojovali o život popáleného muže

Včera 18:14 | Opava | Lukáš Zavadil

V neděli 6. října dopoledne zasahovaly složky integrovaného záchranného systému u požáru v panelovém bytě v Opavě. Třicetiletý muž se nadýchal horkých zplodin a utrpěl popáleniny, byl převezen do popáleninového centra FN Ostrava. Další osoby utrpěly lehčí zranění.

Růže pro hraběnku byly největší slavností v roce na zámku Kunín

Největší letošní akcí na zámku v Kuníně byly Růže pro hraběnku. Slavnost, která vzdávala hold nejznámější majitelce zámku, hraběnce Marii Walburze, zaplnila prostory zámku květinami a jejich vazbami. Mezi nimi samozřejmě dominovaly hraběnčiny milované růže.

Široká Niva akutně potřebuje most nebo alespoň lávku pro pěší přes řeku Opavu

Zcela nové zásadní problémy teď řeší obce na Bruntálsku. Záchrana lidí po povodni byla pouze prvním krokem. Bourají se domy a zachraňují ty, co mohou přežít zimu. K tomu je ale potřeba zajistit další život v obcích především obnovou cest, silnic a mostů přes povodní rozvodněné řeky.

Do Opavy po povodních stále nejezdí vlaky. Trať z Ostravy do Opavy by měla být obnovena v půlce října

4. října 2024 12:12 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Do Opavy stále nejezdí vlaky. Povodeň poničila železniční trať z Opavy ve směru na Ostravu i na Krnov a také z Opavy do Malých Hoštic a dále do Kravař. Místo vlaků tak cestující přepravují autobusy.

Město po záplavách obnoví písečnou pláž na Karvinském moři

5. října 2024 16:48 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Hladina Karvinského moře se v době záplav zvedla natolik, že zaplavila i část písečné pláže, mobiliář i nová mola.

Tragický únik oxidu uhelnatého v Krnově, podařilo se zachránit jednu osobu, druhá bohužel zemřela

5. října 2024 10:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pátek 4. října 2024 složky IZS u úniku oxidu uhelnatého v jednom z bytů. Na místě byly nalezeny dvě osoby v bezvědomí. Zatímco jednu osobu se podařilo zachránit, druhá bohužel zemřela. Oxid uhelnatý je smrtelně nebezpečný plyn, který vzniká při nedokonalém hoření a hasiči apelují na používání detektorů.

Hnutí ANO bude v Moravskoslezském kraji vládnout s koalicí SPD, Trikolory a strany PRO

Dlouho očekávaný povolební okamžik je tady. Kdo bude vládnout MS regionu oznámilo vítězné ANO v pátek odpoledne.

Moravskoslezský kraj bude mít nové vedení: ANO bude vládnout v koalici s SPD + Trikilora + PRO

4. října 2024 16:41 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Po jednáních o nové koalici v Moravskoslezském kraji představil budoucí hejtman Josef Bělica (ANO) finální složení krajské rady. SPD získalo dvě pozice radních, zatímco SPOLU míří do opozice. Počet radních zůstane stejný. Ustavující zastupitelstvo proběhne pravděpodobně 21. října 2024.

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji jde do opozice, s vítězným hnutím ANO se neshodla

4. října 2024 14:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji po jednáních s hnutím ANO míří do opozice. Podle lídra Radka Kani jsou podmínky, které si ANO stanovilo, v rozporu s hodnotami a programem koalice. SPOLU se stane kritickou, ale konstruktivní opozicí nové krajské vlády.

Beskydský endoskopický workshop se věnoval miniinvazivním zákrokům

Nemocnice ve Frýdku-Místku pořádala další Beskydský endoskopický workshop. Lékaři a sestry, převážně z kraje, ale i Česka a Slovenska, si vyměňovali zkušenosti v oblasti gastroenterologie. Letos se řešily miniinvazivní zákroky u onemocnění, kde bylo dříve potřeba operace.

Při požáru bytu v Paskově zemřelo dítě, matka a sourozenec jsou v nemocnici
Vydáno 22. února 2023 18:23, Celý MS kraj, Libor Běčák
Tragédie postihla ve středu odpoledne rodinu z Paskova. Při požáru bytu jedno z dětí zemřelo, další je společně s matkou v ostravské nemocnici.

Video: HZS MSK

Hořet začalo kolem 14. hodiny v jednom z bytových domů. Na místo okamžitě vyjeli hasiči, policisté a záchranná služba. Přes rychlý zásah čtyřletý chlapec zemřel. Zachránit se podařilo jeho matce a mladšímu bratrovi. 

René Černohorský, mluvčí Policie ČR MSK: "Frýdeckomístečtí kriminalisté v této chvíli intenzivně prověřují všechny okolnosti, které vedly k odpolednímu tragickému zahoření pokoje v jednom z bytů na ulici Bělské v obci Paskov. Při tomto požáru zemřelo 4leté dítě, 36letá matka a další 2leté dítě bylo transportováno do ostravského nemocničního zařízení k lékařskému vyšetření a ošetření. Z předmětného bytového domu bylo v době hasících a záchranářských prací evakuováno celkem 6 osob. Tato evakuace osob - obyvatel již byla ukončena a na místě se stále nacházejí policejní hlídky i vyšetřovatelé a nadále se provádějí prvotní nutné procesní úkony."
Jakub Kozák, mluvčí HSZ MSK: "Událost byla na tísňovou linku ohlášena necelou čtvrthodinu po půl třetí, na místo operační středisko vyslalo profesionální hasiče ze stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ve Frýdku-Místku a spolu s nimi dobrovolné jednotky obcí Paskov a Vratimov. Hasiči po příjezdu k zásahu v dýchací technice s termokamerou a vodním proudem násilně vnikli do zakouřeného bytu, kde po krátkém průzkumu nalezli tři osoby - ženu a dvě děti. Ženu vyvedli z domu po schodech, obě děti vynesli ven v náručí. U jednoho z nich ihned zahájili nepřímou srdeční masáž, využili i automatizovaný externí defibrilátor. Na resuscitaci následně spolupracovali se zdravotníky, lékař však po dlouhé snaze o záchranu konstatoval smrt. První pomoc u události záchranáři poskytovali i zachráněné ženě a druhému dítěti. To bylo do nemocnice přepraveno letecky, ženu odvezla sanitka. Požár byl lokalizován přibližně za půl hodiny, hasiči zkontrolovali z automobilového žebříku i střechu objektu, aby vyloučili možné rozšíření požáru do její konstrukce. Na místě pracují vyšetřovatelé z řad hasičů i policie, zjišťují přesnou příčinu vzniku požáru. Škoda byla odhadnuta na 600 tisíc korun."
Lukáš Humpl, mluvčí HZS MSK: "Záchranáři resuscitovali čtyřletého chlapce, který po vynesení z hořícího bytu nejevil známky života. Utrpěl rozsáhlé popáleniny na většině částí těla. Týmy ZZS zajistily vstup do kostní dřeně a zahájily podávání léků, pokračovaly v započaté nepřímé srdeční masáži. Zasahující lékař provedl intubaci dýchacích cest a připojení k přístrojem řízené ventilaci. Ani několik desítek minut probíhající snaha o záchranu nevedla k úspěchu a lékař musel konstatovat smrt dítěte. Dvouletý chlapec byl intoxikován zplodinami hoření. Záchranáři jej uvedli do umělého spánku, provedli intubaci a převedli pacienta na umělou plicní ventilaci. Po provedení dalších nezbytných opatření byl vrtulníkem přepraven na urgentní příjem FN Ostrava. Šestatřicetiletá žena jevila známky nadýchání se zplodin hoření, její stav nebyl život ohrožující. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče ji pozemní posádka transportovala do ostravské Fakultní nemocnice. "
Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000035858/pri-pozaru-bytu-v-paskove-zemrelo-dite-matka-a-sourozenec-jsou-v-nemocnici