Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Národní pohár v karate Gojo Ryu proběhl v bruntálské sportovní hale za velké účasti závodníků

Tak trochu ve stínu masových sportovních akcí cyklistů, gymnastů či běžců, proběhly na Bruntálsku velké a významné akce v jiných sportech. Jednou z nich je například 3. kolo Národního poháru v karate Gojo Ryu, které proběhlo v bruntálské sportovní hale.

I pohár karatistů se těšil velké účasti sportovců.

David Dvořák, hlavní pořadatel: „Máme radost že přijelo spousta závodníků i přes špatné počasí a přes různé akce a jsem tak hrozně rád, že naši akci podpořilo město Bruntál a pan starosta a místostarosta. Závodníci přijeli z celé ČR, jsou tady zástupci dokonce i z ciziny, jsou tady i týmy ze Slovenska a je to posbírané opravdu celá republika, je tady město Třinec, Hodonín, Brno.“

Pořádání poháru v Bruntále není náhodné. Místní karatisté patří k nejúspěšnějším reprezentantům nejen v rámci České republiky.

Vít Žatka, hlavní rozhodčí: „U starších karatistů na podzim máme tam dva mistry Evropy, to byl Denis Vodička a Nela Matušková plus nějaké další medaile byly z toho mistrovství Evropy a v současné době se připravují na mistrovství světa, které bud v září v Rakousku.“

Závody probíhaly v kategoriích od nejmenších dětí až po dospělé.

David Dvořák, hlavní pořadatel: „Do 12 hodin probíhá kategorie menších dětí, to znamená do 10 let, jsou tam takové začínající disciplíny, taková agility překážková dráha a pak už takové různé sestavy v pohybu a po 12. hodině po nástupu už přichází blok, který je určený pro starší děti, ve kterém probíhá cvičení Kata, to znamená takové sestavy a pak cvičení Kumite, je to vlastně už takový souboj.“
Patrik Debly, závodník: „Já jsem přijel z Kyjova, asi v Kumite beginner.“
Dominik Čech, závodník: „Přijel jsem z Kyjova, závodím v Kumite beginner a Katě.“
Sienna Palkovič, závodnice (SK): „Já jsem přijela až ze Slovenska a závodila jsme v Kihon-ido, v Agility.“
Aneta Kupková, závodnice: „Já jsem z Bruntálu a závodila jsem v Kihon-idu, Kumite balloon a Agility. Dostala jsem teď první a druhou medaili.“
Soňa Brhelová, závodnice: „Já jsem z Bruntálu a závodím v Kihon-idu, Kumite balloon a Agility. Mám 3. místo.“
Matyáš Skuhnel, závodník: „Já jsem z Bruntálu a nejvíc mě baví Agility.“
Vojta Směták, závodník: „Já jsem z Bruntálu a moje nejoblíbenější disciplína je Agility.“
Daniel Navrátil, závodník: „Jsem z Bruntálu a moje nejoblíbenější disciplína je Kumite balloon.“

Velkou chloubou i nadějí bruntálského karate je především jeho obliba u nejmladší generace závodníků.

Vít Žatka, hlavní rozhodčí: „Máme spoustu mladých v současné době, jsou to děti začínající, dneska je možno vidět na závodech asi 30 závodníků, někteří jsou hodně šikovní, někteří méně ale myslím si, že spoustu medailí si odnesou z dnešních závodů.“
Radek Zatloukal (PROZMĚNU), místostarosta Bruntálu: „Já bych chtěl především poděkovat organizátorům této akce, klubu Karate Dó Bruntál. Kteří opět ukázali, že jsou v našem městě jedničkou v organizování těchto akcí a jsme moc rádi, že je tady máme a že jsme je mohli finančně podpořit.“
Nahlásit chybu


K tématu

Pokračuje rozsáhlá rekonstrukce zimního stadionu v Ostravě-Porubě

13. srpna 2023 11:48 | Ostrava-Poruba | Jiří Cileček

Porubský zimní stadion, situovaný v multifunkčním areálu, prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Jejím výsledkem bude významné zdokonalení prostor. Náklady na opravu přesahují 105 milionů korun.

Nový Jičín ví, jak by měla nová sportovní hala vypadat, cenu odhaduje na 270 milionů

7. července 2023 8:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město zveřejnilo vítěznou podobu budoucí víceúčelové sportovní haly. Ta vzešla z architektonické soutěže. Návrh zaujal nejen vnějším provedením, ale i ekonomičností provozu.

Horní Suchá využívá prázdnin k opravám a rekonstrukcím

11. srpna 2023 11:15 | Horní Suchá | Bára Kelnerová

Radnice v Horní Suché využívá letní prázdniny k opravám a rekonstrukcím. Z investic budou mít radost jak sportovci, tak i školáci. A lidé se mohou těšit i na nový chodník.


Mariánskohorská radnice dál opravuje silnice. Teď přišla na řadu ulice Karasova, která byla samá boule

Ulice Karasova v Ostravě-Mariánských Horách prochází kompletní rekonstrukcí. Potřebovala ji už dlouhou dobu, byla totiž tak zvlněná, že připomínala spíše přírodní tankodrom, po kterém se téměř nedalo jezdit.

Mladí lidé z několika zemí řešili digitální technologie, umělou inteligenci nebo fake news

Dnes 8:58 | Jablunkov | Libor Běčák

V rámci mezinárodního výměnného programu Erasmus+ se na Jablunkovsku opět setkaly skupiny studentů z několika evropských zemí, které tam řešily problematiku související s jejich studijními obory nebo zájmy.

Zastupitelé Ostravy schválili memorandum k Bazalům. Nový stadion pojme asi 17 tisíc lidí

Zastupitelstvo Ostravy se napříč politickým spektrem shodlo, že Baník potřebuje nový fotbalový stadion na Bazalech. Bylo schváleno memorandum, které deklaruje další konkrétní kroky k přípravě projektu. Stavba by měla být zahájena za 3 roky.

Děti ve Frýdku-Místku soutěžily na dopravním hřišti o Putovní pohár

Městská policie pořádala na dopravním hřišti ve Frýdku-Místku soutěž Putovní pohár. Žáci čtvrtých tříd mezi sebou poměřili znalosti z teorie i v praktickém simulovaném provozu. Ti nejlepší si odnesli pohár i věcné ceny.

Na rozvoj sociálních služeb přispěje Ostrava 6 mil. korun. Podpoří 29 žádostí

Ostrava podpoří celkem 29 projektů, které rozvíjejí sociální služby. Nejčastěji se jedná o podporu zlepšování životních podmínek pro seniory nebo osoby se zdravotním postižením.

Obecní pošta Partner v Ostravě-Hrabůvce slaví rok

Pošta Partner v Ostravě-Hrabůvce slaví jeden rok. Její existenci si tehdy vydobylo vedení sto-tisícového obvodu Ostrava-Jih, jelikož měla být zrušena po boku dalších 5ti poboček v obvodu. Celkově nyní na Jihu díky zásahu radnice fungují 4 pošty.

Rekonstrukce pobočky Domova pro seniory ve Frýdku-Místku je před dokončením

Rekonstrukce pobočky domova pro seniory ve Frýdku-Místku je před dokončením. Dodělávají se vnitřní stavební práce a v průběhu prázdnin by měl být objekt předán provozovateli, který ho následně začne vybavovat. V domově bude 27 lůžek s vysokým komfortem.

Nová radnice v Ostravě byla zapsána mezi národní kulturní památky

Dominanta Ostravy Nová radnice byla zapsána mezi národní kulturní památky. Město díky tomu oficiálně získává další velmi významný turistický cíl, kterému zápis dodává na prestiži. Dodnes jde o největší a nejvyšší radnici v celé zemi.

Porubská Galerie na schodech patří výstavě Nudlařů Na výlet

V Galerii na schodech porubské radnice můžete shlédnout výstavu Nudlařů s názvem Na výlet. Panoramatické fotografie vás tentokrát zavedou do přírody.

Stovky dětí sportovaly ve finále School Games v Ostravě-Zábřehu

Na zábřežském stadionu Svazácká proběhlo finále prvního ročníku projektu School Games, který pořádal městský obvod Ostrava-Jih. Finále soutěže, kterému předcházely tři kvalifikační dny, se zúčastnilo 17 základních škol a přes 800 finálových sportovců. Cílem akce bylo mimo jiné a vyhotovení studií týkající se školáků z Jihu.

Na jantarovém schodišti slávy Bolt Toweru přibyly 2 nové hvězdy. Poprvé obě in memoriam

2. července 2024 18:37 | Celý MS kraj | Andrea Holeszová

Dvě nové hvězdy byly odhaleny na Jantarovém schodišti slávy na Bolt Toweru v Dolních Vítkovicích. Nesou jména herce Norberta Lichého a sopranistky Patricii Burdy Janečkové. Úplně poprvé byla obě ocenění udělena in memoriam.

Domov Bílá Opava oslavil 120 let od svého vzniku. Z chudobince je moderní organizace s kvalitní péčí

2. července 2024 9:53 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Domov Bílá Opava slouží lidem už 120 let. Objekt domova na Rybářské ulici byl postaven v roce 1904 jako městský zaopatřovací dům, aktuálně nabízí sociální služby domova pro seniory a domova se zvláštním režimem.

Závody dračích lodí mládeže se konaly na Slezské Hartě úplně poprvé

2. července 2024 7:20 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Závody dračích lodí mládeže na Slezské Hartě měly být původně jen malou pozvánkou na velké závody dospělých v srpnu. Účast celkem 14 posádek základních i středních škol a atmosféra závodů si však za těmi velkými vůbec nezaostávala.

Bezúročné půjčky zaměstnancům Liberty, kraj jim vyplatil už skoro 14 milionů korun

1. července 2024 12:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Celkem 606 zaměstnanců Liberty si zažádalo o bezúročnou půjčku kvůli překlenutí období po krachu společnosti. Krajský úřad žádosti postupně zpracovává a dosud odeslal 13,85 milionu korun pro 554 žadatelů. Lidé mohou o půjčku stále žádat, ale nyní jen na podatelně krajského úřadu.

Bouřky opět zaměstnaly hasiče, vyjeli k desítkám událostí

30. června 2024 19:12 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči v Moravskoslezském kraji během neděle, od sedmé do osmnácté hodiny, museli vyjet celkem k 60 událostem spojených se silným větrem. Prozatím nejsou evidovány větší hmotné škody. Na projíždějící vozidlo ve Vrbně pod Pradědem ale dopoledne spadl vzrostlý strom, který vážně zranil cestující v projíždějícím osobním vozidle. Jeho řidička už nestihla zastavit. Jednoho člověka museli ve spolupráci se záchrannou službou na místě oživovat.

Národní pohár v karate Gojo Ryu proběhl v bruntálské sportovní hale za velké účasti závodníků
Vydáno 3. července 2024 9:50, Celý MS kraj, Karel Soukop
Tak trochu ve stínu masových sportovních akcí cyklistů, gymnastů či běžců, proběhly na Bruntálsku velké a významné akce v jiných sportech. Jednou z nich je například 3. kolo Národního poháru v karate Gojo Ryu, které proběhlo v bruntálské sportovní hale.

I pohár karatistů se těšil velké účasti sportovců.

David Dvořák, hlavní pořadatel: „Máme radost že přijelo spousta závodníků i přes špatné počasí a přes různé akce a jsem tak hrozně rád, že naši akci podpořilo město Bruntál a pan starosta a místostarosta. Závodníci přijeli z celé ČR, jsou tady zástupci dokonce i z ciziny, jsou tady i týmy ze Slovenska a je to posbírané opravdu celá republika, je tady město Třinec, Hodonín, Brno.“

Pořádání poháru v Bruntále není náhodné. Místní karatisté patří k nejúspěšnějším reprezentantům nejen v rámci České republiky.

Vít Žatka, hlavní rozhodčí: „U starších karatistů na podzim máme tam dva mistry Evropy, to byl Denis Vodička a Nela Matušková plus nějaké další medaile byly z toho mistrovství Evropy a v současné době se připravují na mistrovství světa, které bud v září v Rakousku.“

Závody probíhaly v kategoriích od nejmenších dětí až po dospělé.

David Dvořák, hlavní pořadatel: „Do 12 hodin probíhá kategorie menších dětí, to znamená do 10 let, jsou tam takové začínající disciplíny, taková agility překážková dráha a pak už takové různé sestavy v pohybu a po 12. hodině po nástupu už přichází blok, který je určený pro starší děti, ve kterém probíhá cvičení Kata, to znamená takové sestavy a pak cvičení Kumite, je to vlastně už takový souboj.“
Patrik Debly, závodník: „Já jsem přijel z Kyjova, asi v Kumite beginner.“
Dominik Čech, závodník: „Přijel jsem z Kyjova, závodím v Kumite beginner a Katě.“
Sienna Palkovič, závodnice (SK): „Já jsem přijela až ze Slovenska a závodila jsme v Kihon-ido, v Agility.“
Aneta Kupková, závodnice: „Já jsem z Bruntálu a závodila jsem v Kihon-idu, Kumite balloon a Agility. Dostala jsem teď první a druhou medaili.“
Soňa Brhelová, závodnice: „Já jsem z Bruntálu a závodím v Kihon-idu, Kumite balloon a Agility. Mám 3. místo.“
Matyáš Skuhnel, závodník: „Já jsem z Bruntálu a nejvíc mě baví Agility.“
Vojta Směták, závodník: „Já jsem z Bruntálu a moje nejoblíbenější disciplína je Agility.“
Daniel Navrátil, závodník: „Jsem z Bruntálu a moje nejoblíbenější disciplína je Kumite balloon.“

Velkou chloubou i nadějí bruntálského karate je především jeho obliba u nejmladší generace závodníků.

Vít Žatka, hlavní rozhodčí: „Máme spoustu mladých v současné době, jsou to děti začínající, dneska je možno vidět na závodech asi 30 závodníků, někteří jsou hodně šikovní, někteří méně ale myslím si, že spoustu medailí si odnesou z dnešních závodů.“
Radek Zatloukal (PROZMĚNU), místostarosta Bruntálu: „Já bych chtěl především poděkovat organizátorům této akce, klubu Karate Dó Bruntál. Kteří opět ukázali, že jsou v našem městě jedničkou v organizování těchto akcí a jsme moc rádi, že je tady máme a že jsme je mohli finančně podpořit.“
Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000043840/narodni-pohar-v-karate-gojo-ryu-probehl-v-bruntalske-sportovni-hale-za-velke-ucasti-zavodniku