Uniformu městské policie vyměnil za oblek šéfkuchaře. I v něm se ale Jiří Klein musel pěkně otáčet. Uvařit guláš pro 30 lidí není nic snadného.
Jiří Klein, ředitel MěP Nový Jičín: “V minulosti jsem vařil hodně na vojně. Mám rád vaření a nedělá mi to problém. Navíc si rád zopakuji něco dobrého v kvalitní kuchyni.”
Ludmila Koucourková, majitelka jídelny: “Jestli vaří lépe než naše kuchařky, tak možná budeme měnit.”
A je hotovo - vepřový gulášek putuje ve várnici do novojičínského azylového domu. Servíruje ho sám šéfkuchař a se svým jídlem sklízí jeden úspěch za druhým.
klienti azylového domu: “Vynikající, velice dobrý. Mně je to jedno, jestli je to šéf Městské policie. Hlavní je, že to chutná.”
“Jednička, souhlasím s tím,” takové hodnocení dostal ředitel od dalšího strávníka.
Marcel Brož, ředitel Charity Nový Jičín: “Takový dobrý guláš tady nevaříme, ale děkujeme za něj, protože jsem viděl, že klienti byli červení od ucha k uchu.”
Jiří Klein, ředitel MěP Nový Jičín: “Zbyly asi tři porce, ty jsou připraveny pro opozdilé, kteří přijdou na azylový dům ještě večer.”
Za odvedený kuchařský výkon sklidil ředitel strážníků i jednu osobní gratulaci. Fanoušci facebookové stránky novojičínské městské policie mají zatím spoustu času na vymyšlení dalšího úkolu. K podobnému kousku se totiž ředitel neoficiálně zavázal až jich bude pět tisíc.