Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Vánoční výstava v Libhošti

Nový Jičín |

Téma Vánoc dorazilo ve čtvrtek večer i do místní části Libhošť. V prostorách tamního Fojtství se až do pondělí otevřela tradiční Vánoční výstava. Zajímavostí expozice je například ukázka několika štědrovečerních stolů tak, jak je znala nejstarší generace.

Nahlásit chybu


Záchranáři ve Frýdku-Místku dostali klíče od domů s byty pro seniory

Záchranáři mají občas problémy dostat se do domů, kde bydlí senioři. Město jim proto nechalo vyrobit kopie klíčů od domů zvláštního určení. Ty budou mít k dispozici ve všech výjezdových vozech a tím pádem se snadno, například v noci, dostanou do bytových domů.

Senior, kterého pobodal roj vos na Krnovsku, poděkoval za záchranu života

Včera 15:02 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Účastnil se ekologické akce Hnutí Duha a zrovna pracoval v lese poblíž obce Hynčice na Krnovsku. 66letého seniora přitom najednou náhle pobodal roj vos. V těžko přístupném terénu se k němu musel k prvotnímu ošetření spustit lékař z vrtulníku. Pak ho převezli do nemocnice v Krnově. Nyní všem poděkoval za bleskovou záchranu života.

V Porubě slavnostně otevřeli dopravní hřiště s pumptrackem akcí Jak jezdit bezpečně

V Porubě se uskutečnila edukativní akce Jak jezdit bezpečně. Probíhala na novém dopravním hřišti s pumptrackem, které se tak zároveň slavnostně otevřelo všem milovníkům jízdních kol, koloběžek i odrážedel.

Radnice v Havířově se pustila do modernizace sociálního zařízení ve Společenském domě Reneta

Radnice v Havířově se pustila do modernizace sociálního zařízení ve Společenském domě Reneta. Budova je stará přes 40 let a chyběly zde i toalety pro imobilní občany.

Hasiči cvičili záchranu zraněných při autonehodě v Klimkovickém tunelu

Včera 9:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Pravidelnou prázdninovou údržbu dálničního tunelu v Klimkovicích využili hasiči k cvičnému zásahu u autonehody. V uzavřeném prostoru si vyzkoušeli vyproštění zraněných řidičů dvou havarovaných vozidel.

Začala úprava vstupní části novojičínského letního stadionu, stará brána půjde k zemi

Počátkem léta začala revitalizace prostoru vstupní části letního stadionu v Novém Jičíně. Vzniknou tu nová parkovací místa, chodník a úsek pro cyklisty. Součástí projektu je i úprava sousedící křižovatky.

Tragédie v Opavě: V jezeře se utopil nezletilý mladík. Hasiči cestou k záchraně bourali

10. července 2024 18:55 | Opava | Jiří Cileček

V Opavě na Stříbrném jezeře se stala ve středu odpoledne tragédie. Topil se tady nezletilý mladík. Po převozu do nemocnice následně zemřel. K události navíc spěchali hasiči s čluny, kteří nedostali v křižovatce přednost a srazili se s osobním autem.

Letní koupaliště ve Frýdlantě nabízí ochlazení v parnu, ale má i ohřívanou vodu

Letní koupaliště ve Frýdlantě nad Ostravicí je opět plně připraveno poskytnout osvěžení v parných dnech. Ve srovnání s ostatními koupališti v regionu je přístupné za lidové vstupné.

Nemocný muž odjel bez léků autem neznámo kam, policie vyhlásila pátrací akci

10. července 2024 13:12 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V úterý sedl do auta a odjel z Havířova neznámo kam. 68letý muž je nemocný a pravidelně potřebuje brát léky. Policie po něm na základě oznámení vyhlásila pátrání. Vůz byl přitom v úterý spatřen na dálnici D35 směrem na Mohelnici.

Peklo v Dělnickém domě už není pod vodou, může znovu ožít

Spodní voda dlouhodobě trápila suterénní prostory Dělnického domu. Takzvané Peklo se tak roky nedalo využívat. I díky informaci pamětníků se pracovníkům odboru údržby města podařilo závadu vyřešit.

Léto ve Studénce zpestří hledací hra o zámecký poklad

Organizace Sport a kultura ve Studénce připravila na letošní léto novinku - hru o zámecký poklad. Zahrát si ji může každý, potřeba je jen chytrý mobilní telefon a chuť projít se po zajímavých místech města.

Na rekonstrukci školní kuchyně přispěje Novému Jičínu životní prostředí

Druhým měsícem pokračuje rekonstrukce kuchyně v základní škole Dlouhá v Novém JIčíně. Vývařovna bude vybavena moderními spotřebiči, což povede k úspoře elektrické energie. Proto město na tento projekt získalo dotaci z Ministerstva životního prostředí.

Ve Studénce kvetou v záhonech i číslice letošního výročí města

Studénka v posledních letech více kvete. Postupně tu vznikají nové záhony, díky kterým je městská zeleň pestřejší a barevnější. Letos třeba přibyla nová výsadba před zámkem.

Venkovní padesátku rozvlnili závodní plavci

8. července 2024 10:55 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Novodobá tradice plaveckých závodů ve venkovním bazénu začala nultým ročníkem v roce 2021. Letos se tak Velká cena Nového Jičína konala oficiálně potřetí a přivítala více než 200 plavců.

Dům je sice prázdný, ale jeho upravené výlohy zlepšují vnímání veřejného prostoru

8. července 2024 9:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Nově naaranžované výlohy se obejvily v městském domě na ulicí 28. října, i když je tento dům několik let prázdný. K jejich úpravě došlo v rámci projektu „Atraktivní Nový Jičín”. Jeho cílem je zlepšit vnímání veřejného prostoru.

Vánoční výstava v Libhošti
Vydáno 30. listopadu 2007 0:00, Nový Jičín, Eva Bednářová
Téma Vánoc dorazilo ve čtvrtek večer i do místní části Libhošť. V prostorách tamního Fojtství se až do pondělí otevřela tradiční Vánoční výstava. Zajímavostí expozice je například ukázka několika štědrovečerních stolů tak, jak je znala nejstarší generace.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/22241/vanocni-vystava-v-libhosti