Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Neštěstí při demoličních pracích. V Ostravě se zřítila střecha objektu

Ostrava-město |

V areálu soukromé firmy v Ostravě-Vítkovicích se zřítila střecha demolovaného objektu. Událost má bohužel tragický konec. Jeden člověk zemřel, další byl vážně zraněn.

zdroj videa: Policie ČR
zdroj videa: TV Polar

Tragická událost se stala ve středu kolem 13. hodiny. Do areálu soukromé firmy v Ruské ulici v Ostravě-Vítkovicích se okamžitě sjely všechny záchranné složky. Hasiči intenzivně pracovali na prohledávání trosek zřícené budovy.

Eva Michalíková, mluvčí PČR MSK: "Ve staré průmyslové budově, kde se již delší dobu nic nevyrábělo, došlo při rozebírání haly bagrem ke zřícení střechy. V souvislosti s tím byly pod troskami materiálu nalezeny dvě osoby ve věku 40 let. Jeden z mužů již nejevil známky života, druhý z mužů byl předán zdravotníkům s vážným zraněním. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Kriminalisté se příčinami a okolnostmi této tragické události zabývají. "

Na místo vyjeli hasiči ze stanic Ostrava-Fifejdy a Ostrava-Zábřeh. Hasiči s sebou přivezli i speciální kontejnery určené pro vyhledávání a záchranu zavalených osob. Následně byli na místo povoláni i kynologové ze Záchranného útvaru HZS ČR.

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: "Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že na místě se nachází jeden muž, jehož zranění jsou neslučitelná se životem, druhý muž byl zaklíněn pod troskami budovy. Hasiči na záchranu muže nasadili vysokotlaké zvedací vaky a hydraulické vyprošťovací nářadí. Muže se hasičům podařilo vyprostit během necelých 30 minut. Při sesuvu budovy došlo i k požáru malého rozsahu, který hasiči během pár minut zlikvidovali současně s vyprošťováním osoby."
Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "K zásahu byly vyslány tým rendez-vous s lékařem a dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci. Záchranáři již nemohli pomoci muži, který při události utrpěl se životem neslučitelná poranění. Zasahující lékař u něj již mohl pouze konstatovat smrt. Posádky ZZS poskytovaly přednemocniční neodkladnou péči muži, jehož totožnost v době zásahu neznali. Byl zavalen a jeho stav se jevil jako život ohrožující. Utrpěl vícečetná poranění v oblasti trupu a po vyproštění jej záchranáři museli uvést do umělého spánku. Lékař zajistil jeho dýchací cesty a převedl na přístrojem řízenou ventilaci. Po podání léků, zajištění pánevním pásem a podtlakovou matrací byl pacient šetrně přepraven do ostravského traumatologického centra."

Zraněný byl v kritickém stavu převezen do nemocnice. Trosky dál prohledávala fenka Terezka se svým psovodem ze Záchranného útvaru v Hlučíně, kteří se zúčastnili záchranné mise v Turecku. 

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: "Po ukončení vyprošťování zraněného muže byli na místo události povolání kynologové ze Záchranného útvaru HZS ČR, kteří se svými psy, cvičenými na hledání osob v sutinách, provedli závěrečný průzkum trosek, který měl potvrdit, že se pod nimi nenachází další osoba. To se naštěstí potvrdilo, a tak se všichni vrátili zpět na své základny."
Tragédie se stala v areálu firmy Skatlop. Ve staré, původně průmyslové budově se už několik let nevyrábí a Společnosti Vítkovice ani Vítkovice Heavy Machinery už objekt nevlastní. Byl opakovaně prodáván a strojírenská produkce v něm před časem zcela zanikla.

Nahlásit chybu


K tématu

Smrtelná nehoda v Ostravě. BMW spadlo po kolizi s kamionem z mostu

4. listopadu 2023 15:59 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Záchranné složky zasahovaly v sobotu brzy ráno u tragické nehody v Ostravě na Mariánskohorské ulici. Vůz BMW, ve kterém seděli čtyři lidé, se dostal do kolize s nákladním autem. Po střetu následně osobní auto spadlo z mostu. Jedna osoba zemřela a další tři skončily s vážným zraněním v nemocnici. Policie nyní hledá svědky nehody.

Mladý řidič Octavie přejel u Starého Jičína do protisměru a srazil se s domíchávačem

8. července 2024 14:50 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Hasiči, záchranáři a policisté zasahovali v pondělí dopoledne u vážné nehody ve Starém Jičíně. Domíchávač se tam srazil s osobním autem. Devatenáctiletého řidiče osobního auta museli vyprostit a v ohrožení života byl přepraven do nemocnice.

Hasiči vyprošťovali tři muže po vážné nehodě na Frýdecko-Místecku

9. července 2024 22:05 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Vážná nehoda několika aut zastavila v úterý odpoledne provoz na hlavním tahu z Třince na Jablunkov. Jedno z aut tam vjelo do protisměru a následně nabouralo do několika dalších vozů. Tři muže museli hasiči vyprostit a s vážnými zraněními byli převezeni do nemocnic.


Havířov bojuje s potkany, ti si ve velkém pochutnávali i v hypermarketu

Potkani představují pro města noční můru. Neustále s nimi bojují i v Havířově, kde musí opět přistoupit k plošné deratizaci. Hlodavci velké škody napáchali i v jednom hypermarketu.

Začala podzimní výzva 10 000 kroků, zapojit se může úplně každý

Od října začala další pravidelná výzva 10 tisíc kroků. Kdo se do ní zapojí, zlepší si kondici a přispěje k lepšímu zdraví a životnímu stylu. Ti nejlepší budou navíc odměněni. Zapojit se mohou jednotlivci i týmy všech věkových kategorií. A soutěží se také v rámci jednotlivých měst.

Senior v nazouvácích se ztratil na procházce, policie ho našla několik kilometrů od domova

Dnes 10:01 | Studénka | Lukáš Zavadil

Úterní pátrání po téměř 80letém seniorovi na Novojičínsku mělo šťastný konec. Muž, který se vydal na procházku bez mobilního telefonu a v nazouvácích, byl nalezen několik kilometrů od domova díky rychlému zásahu policie a spolupráci s veřejností. Senior byl převezen do nemocnice, kde se potvrdilo, že je v dobrém zdravotním stavu.

TrikFilm představil animovaná díla mladých autorů, mezinárodní festival se konal už popáté

Poslední zářiový týden přivítala Ostrava už pátý ročník Mezinárodního festivalu dětské a studentské mediální tvorby TrikFilm. Ten letos představil více než dvě stě animovaných děl z více než třiceti zemí světa. Návštěvníkům zároveň festival nabídnul i množství doprovodných aktivit.

Je to tu! Síť stezek pro bikery v karvinském Černém lese je konečně legální

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

V Ostravě-Třebovicích vznikl nový park. Vysadili ho studenti v rámci soutěže Lipová ratolest

Studenti desítky zahradnických škol z celého Česka vysadili v Třebovicích nový park v rámci soutěže Lipová ratolest. Své zastoupení měla i Ostrava v podobě družstva ze zdejší Střední zahradnické školy.

Tradiční cyklistické závody pro děti se v Horní Suché těší velké oblibě, spolupracují na nich obě základní školy

V Horní Suché se uskutečnily tradiční cyklistické závody pro děti od mateřských škol až po mladé cyklisty pátých ročníků základních škol. Předstartovní nadšení účastníků bylo velké.

Technické služby fungují pod odborem údržby majetku, na zimu jsou připraveny

Studénka připravuje založení vlastních technických služeb. Zatím fungují jako oddělení v rámci odboru údržby majetku. Rozhodli o tom zastupitelé na poslední schůzi. Město pokračuje i v nákupu nové techniky.

Povodně zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny

Povodně zcela zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny. Magistrát musí nyní najít řešení, jaký zvolit povrch při následné rekonstrukci. Opravy začnou zřejmě až v příštím roce.

Do Hlučína přijeli mladí malíři - natěrači z celé republiky

Včera 12:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Už podvanácté se sešli mladí malíři a natěrači z celé České republiky na Mírovém náměstí na akci Hlučín, město s řemeslnou tradicí. Cílem je propagace řemeslných oborů na místním Odborném učilišti a Praktické škole.

Ve Studiu G si zahrají profesionálové i studenti

Studio G je jednou z nejmladších divadelních scén v Ostravě. Vzniklo teprve v roce 2019 na místě bývalého papírnictví, jehož prostory členové přebudovali na kavárnu a divadelní sál. Od té doby slouží kultuře.

Klub 1. FC Poruba uspořádal nábor fotbalových hvězdiček s Tomášem Ujfalušim. Přišly desítky dětí

Klub 1. FC Poruba hledá nové kluky a holky. Uspořádal proto nábory nových fotbalových hvězdiček. Přijít mohl každý, kdo má chuť sportovat.

Ranní nehoda dvou nákladních aut v Ostravě zastavila dopravu, řidiče museli vyprostit hasiči

Včera 10:25 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ve středu ráno se v Ostravě na ulici Plzeňská srazila dvě nákladní vozidla. Nehoda zcela zastavila provoz. Hasiči museli vyprošťovat jednoho z řidičů pomocí hydraulického zařízení. Po vyproštění byl zraněný řidič předán do péče záchranářů.

Park u Zámku Zábřeh láká k relaxaci i sportu. Revitalizace mu velmi prospěla

Ostrava patří k nejzelenějším městům v zemi a rozhodně nespí na vavřínech. Novou podobu nyní získal Park u Zámku Zábřeh. Nabízí spoustu místa pro relaxaci, ale i sport nebo pořádání menších akcí. Park ozdobil také nový mobiliář a umělecké plastiky.

Dobrovolníci hromadně pomáhali uklízet Novou Ves

1. října 2024 16:25 | Ostrava-město | Andrea Holeszová | Eko magazín

Desítky dobrovolníků se v pátek nahrnuli do ostravského obvodu Nová Ves, aby pomohli s úklidem po povodních v rámci tradiční podzimní celorepublikové akce Ukliďme Česko. Nová Ves patří k nejzasazenějším oblastem Ostravy a stále se zde ještě odčerpávala voda

Neštěstí při demoličních pracích. V Ostravě se zřítila střecha objektu
Vydáno 19. dubna 2023 14:55, Ostrava-město, Jiří Cileček
V areálu soukromé firmy v Ostravě-Vítkovicích se zřítila střecha demolovaného objektu. Událost má bohužel tragický konec. Jeden člověk zemřel, další byl vážně zraněn.

zdroj foto: HZS MSK

Tragická událost se stala ve středu kolem 13. hodiny. Do areálu soukromé firmy v Ruské ulici v Ostravě-Vítkovicích se okamžitě sjely všechny záchranné složky. Hasiči intenzivně pracovali na prohledávání trosek zřícené budovy.

Eva Michalíková, mluvčí PČR MSK: "Ve staré průmyslové budově, kde se již delší dobu nic nevyrábělo, došlo při rozebírání haly bagrem ke zřícení střechy. V souvislosti s tím byly pod troskami materiálu nalezeny dvě osoby ve věku 40 let. Jeden z mužů již nejevil známky života, druhý z mužů byl předán zdravotníkům s vážným zraněním. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Kriminalisté se příčinami a okolnostmi této tragické události zabývají. "

Na místo vyjeli hasiči ze stanic Ostrava-Fifejdy a Ostrava-Zábřeh. Hasiči s sebou přivezli i speciální kontejnery určené pro vyhledávání a záchranu zavalených osob. Následně byli na místo povoláni i kynologové ze Záchranného útvaru HZS ČR.

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: "Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že na místě se nachází jeden muž, jehož zranění jsou neslučitelná se životem, druhý muž byl zaklíněn pod troskami budovy. Hasiči na záchranu muže nasadili vysokotlaké zvedací vaky a hydraulické vyprošťovací nářadí. Muže se hasičům podařilo vyprostit během necelých 30 minut. Při sesuvu budovy došlo i k požáru malého rozsahu, který hasiči během pár minut zlikvidovali současně s vyprošťováním osoby."
Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "K zásahu byly vyslány tým rendez-vous s lékařem a dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci. Záchranáři již nemohli pomoci muži, který při události utrpěl se životem neslučitelná poranění. Zasahující lékař u něj již mohl pouze konstatovat smrt. Posádky ZZS poskytovaly přednemocniční neodkladnou péči muži, jehož totožnost v době zásahu neznali. Byl zavalen a jeho stav se jevil jako život ohrožující. Utrpěl vícečetná poranění v oblasti trupu a po vyproštění jej záchranáři museli uvést do umělého spánku. Lékař zajistil jeho dýchací cesty a převedl na přístrojem řízenou ventilaci. Po podání léků, zajištění pánevním pásem a podtlakovou matrací byl pacient šetrně přepraven do ostravského traumatologického centra."

Zraněný byl v kritickém stavu převezen do nemocnice. Trosky dál prohledávala fenka Terezka se svým psovodem ze Záchranného útvaru v Hlučíně, kteří se zúčastnili záchranné mise v Turecku. 

Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: "Po ukončení vyprošťování zraněného muže byli na místo události povolání kynologové ze Záchranného útvaru HZS ČR, kteří se svými psy, cvičenými na hledání osob v sutinách, provedli závěrečný průzkum trosek, který měl potvrdit, že se pod nimi nenachází další osoba. To se naštěstí potvrdilo, a tak se všichni vrátili zpět na své základny."
Tragédie se stala v areálu firmy Skatlop. Ve staré, původně průmyslové budově se už několik let nevyrábí a Společnosti Vítkovice ani Vítkovice Heavy Machinery už objekt nevlastní. Byl opakovaně prodáván a strojírenská produkce v něm před časem zcela zanikla.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000036779/nestesti-pri-demolicnich-pracich-v-ostrave-se-zritila-strecha-objektu