Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Vědma z Ostravy chce vrátit peníze za pomoc ženě v nouzi, dar věštit prý mají v rodině

Ostrava-město |

Vědma, která měla za své služby v Ostravě získat 100 tisíc korun a zlatý prsten se sama přihlásila policii. Dar věštit má prý v rodině a lidem takto pomáhá už dlouho. Někdo jí odbyde a někdo jí údajně děkuje. Peníze za služby, které vybrala od ženy už nemá, ale je ochotna je vrátit například ve splátkách. Policie hledá další svědky, kteří mohou mít s vědmou podobnou zkušenost.

V minulých měsících si vědma vyhlédla v centru Ostravy 48letou ženu ve špatném psychickém stavu. Přesvědčila ji, že ji zbaví jejich problémů a následně měla podle poškozené požadovat za cenné rady, čarodějné rituály a svěcenou vodu až 100 tisíc korun. Policie v úterý zveřejnila žádost o pomoc při pátrání po podezřelé. Kontaktovali ji její příbuzní, kteří viděli výzvu na facebooku Televize Polar. Sama pak přišla na policejní oddělení Ostrava-střed.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Policistům 47letá žena uvedla, že se opravdu s druhou ženou náhodně potkala na Masarykově náměstí v centru Ostravy. Zeptala se jí, kolik je hodin a za odpověď jí nabídla, že jí řekne budoucnost, protože umí věštit. Údajně ženě měla říct informace, které se zakládaly na pravdě, a proto poškozená měla trvat na tom, že jí za tyto služby chce zaplatit peníze."

To mělo být 10 tisíc korun. Vědma dále potvrdila, že se měly setkat ještě jednou, kde ji opět měla poškozená dát finanční hotovost 80 tisíc korun a zlatý prsten jako poděkování, že ji měla hodně pomoci. Poškozená ale tvrdí, že celkem ženě dala 100 tisíc a prsten, kdy jí vznikla škoda 105 tisíc korun.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Dále uvedla, že jí žádnou svěcenou vodu nenabízela ani nepředala, jen jí poskytla radu ohledně pramene vlasů, které má nosit u sebe pro štěstí."

Při  výslechu také policistům tvrdila, že občas lidem zkouší věštit, protože pozná, že mají problém. Dar věštit mají prý již po generace v rodině. Během nabízení své služby se setkala s lidmi, kteří jí odbydou, ale někteří ji mají i vyslechnout a za rady děkovat.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Žena policistovi sdělila, že peníze, které obdržela od druhé ženy, již utratila, ale prsten měla na sobě. Ten dobrovolně vydala. Svůj výslech ukončila slovy, že ji je to líto, necítí se být vina z toho, že by ženu uvedla v omyl, ale přesto navrhla, že je ochotna se případně omluvit a peníze vrátit ve splátkách."

Policie dál zjišťuje, zda nemohla žena takto připravit o vysoký finanční obnos více lidí.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Proto se znovu obracíme na veřejnost, která má podobnou zkušenost a mohla se tak s obdobným jednáním setkat, kdy žena mohla požadovat peníze za svou věštbu, aby se obrátila na nejbližší policejní služebnu, případně svou zkušenost oznámila na linku 158."

Případ je prověřován pro možné naplnění skutkové podstaty trestného činu podvodu.

Nahlásit chybu


K tématu

Podvodník chtěl přes důvěřivou ženu z Ostravy vyprat kradené peníze

23. ledna 2024 9:29 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Podvodník se snažil přes Facebook zmanipulovat 61letou ženu z Ostravy. Nejprve ji chtěl připravit o její úspory, to ale odmítla. Tak ji přesvědčil ať si založí účet, na který jí přijdou peníze od údajných investorů. Ty pak měla vybrat a vložit do bitcoinmatu. Doslova na poslední chvíli si žena uvědomila, že to asi nebude jen tak a peníze přímo od vkladomatu odnesla na policii.

Nenapravitelný zloděj ukradl ze skladu v Havířově alkohol za 100 tisíc korun

26. března 2024 13:44 | Havířov | Jiří Cileček

Zřejmě nenapravitelný 36letý recidivista vykrádal auta, byty, sklepy. Zaměřoval se také na různé prodejny v Havířově, kde bral vše na co přišel. Chytili ho už na začátku března a rozhodně si nedal říct. Nyní mu policisté prokázali další vloupání a krádeže. V jednom z havířovských skladů dokonce ukradl alkohol za 100 tisíc korun.

Skladník v Opavě vydal tajně za úplaty přes 21 tun mouky. Firmu připravil o statisíce korun

26. listopadu 2023 14:29 | Opava | Jiří Cileček

Opavští kriminalisté odhalili skladníka z Opavy, který kradl ve firmě mouku. Jako skladník tajně vydával různým zákazníkům padesátikilové pytle. Vždy za úplatky do kapsy a další výhody. Firmu tak připravil o 418 pytlů mouky a dohromady způsobil škodu přes 281 tisíc korun. Policie nakonec obvinila i dva jeho komplice.


Senior v nazouvácích se ztratil na procházce, policie ho našla několik kilometrů od domova

Dnes 10:01 | Studénka | Lukáš Zavadil

Úterní pátrání po téměř 80letém seniorovi na Novojičínsku mělo šťastný konec. Muž, který se vydal na procházku bez mobilního telefonu a v nazouvácích, byl nalezen několik kilometrů od domova díky rychlému zásahu policie a spolupráci s veřejností. Senior byl převezen do nemocnice, kde se potvrdilo, že je v dobrém zdravotním stavu.

V Ostravě-Třebovicích vznikl nový park. Vysadili ho studenti v rámci soutěže Lipová ratolest

Studenti desítky zahradnických škol z celého Česka vysadili v Třebovicích nový park v rámci soutěže Lipová ratolest. Své zastoupení měla i Ostrava v podobě družstva ze zdejší Střední zahradnické školy.

Do Hlučína přijeli mladí malíři - natěrači z celé republiky

Včera 12:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Už podvanácté se sešli mladí malíři a natěrači z celé České republiky na Mírovém náměstí na akci Hlučín, město s řemeslnou tradicí. Cílem je propagace řemeslných oborů na místním Odborném učilišti a Praktické škole.

Novojičínská vila byla domovem lékaře, 30 let je v ní mateřinka

Mateřská škola Beruška v Novém Jičíně otevřela historickou vilu, ve které sídlí 30 let, veřejnosti. Představila její příběh rodinného domu, který kdysi patřil významnému lékaři.

Elektrárna Třebovice obnovila svůj provoz v rekordním čase

Zaměstnancům společnosti Veolia Energie se po 11 dnech po povodni podařilo zprovoznit Elektrárnu Třebovice v Ostravě, která byla odstavena od 15. září. A už také obnovuje dodávky i pro průmysl.

Krnov bojuje s následky povodně, odpady i chodem života ve školách a firmách

1. října 2024 18:09 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

V Krnově už funguje pitná voda a elektřina. Město se aktuálně potýká s množstvím odpadu a snaží se normalizovat život ve školách a školkách. Všude probíhají úklidy a některé boční ulice by mohly dělat kulisu v poválečných filmech. Situace se ale mění k lepšímu přímo před očima.

Největší akcí roku v Rýmařově byly Dřevařské, lesnické a myslivecké dny

Včera 17:45 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Vždy každé dva roky se v Rýmařově koná největší akce ve městě, jakou jsou Dřevařské, lesnické a myslivecké dny. Park ve Flemmichově zahradě vždy zaplní tisíce návštěvníků, aby si užili umění dřevařů, lesnickou techniku, myslivecké expozice i kulturní programy. Nejinak tomu bylo i letos.

ŘSD plně obnovuje provoz na dálnici mezi Ostravou a Polskem

1. října 2024 14:14 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dálnice D1 mezi Ostravou a Polskem bude dnes odpoledne opět průjezdná standardně dvěma pruhy pro každý směr. Ředitelství silnic a dálnic dokončilo v úterý 1. října úklid a opravy po povodních.

Další oběť podvodu na sítích, žena z Bruntálska poslala falešnému vojenskému lékaři téměř milion korun

Včera 9:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kriminalisté z Bruntálska vyšetřují další případ podvodu přes sociální sítě, kdy byla poškozená žena středního věku připravena o téměř 900 tisíc korun. Podvodník se vydával za vojenského lékaře působícího v Iránu a pod záminkou zaslání balíčku vylákal z oběti několik plateb.

Klub 1. FC Poruba uspořádal nábor fotbalových hvězdiček s Tomášem Ujfalušim. Přišly desítky dětí

Klub 1. FC Poruba hledá nové kluky a holky. Uspořádal proto nábory nových fotbalových hvězdiček. Přijít mohl každý, kdo má chuť sportovat.

Ranní nehoda dvou nákladních aut v Ostravě zastavila dopravu, řidiče museli vyprostit hasiči

Včera 10:25 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ve středu ráno se v Ostravě na ulici Plzeňská srazila dvě nákladní vozidla. Nehoda zcela zastavila provoz. Hasiči museli vyprošťovat jednoho z řidičů pomocí hydraulického zařízení. Po vyproštění byl zraněný řidič předán do péče záchranářů.

Park u Zámku Zábřeh láká k relaxaci i sportu. Revitalizace mu velmi prospěla

Ostrava patří k nejzelenějším městům v zemi a rozhodně nespí na vavřínech. Novou podobu nyní získal Park u Zámku Zábřeh. Nabízí spoustu místa pro relaxaci, ale i sport nebo pořádání menších akcí. Park ozdobil také nový mobiliář a umělecké plastiky.

Dobrovolníci hromadně pomáhali uklízet Novou Ves

1. října 2024 16:25 | Ostrava-město | Andrea Holeszová | Eko magazín

Desítky dobrovolníků se v pátek nahrnuli do ostravského obvodu Nová Ves, aby pomohli s úklidem po povodních v rámci tradiční podzimní celorepublikové akce Ukliďme Česko. Nová Ves patří k nejzasazenějším oblastem Ostravy a stále se zde ještě odčerpávala voda

Studenti vysazovali nový park v Ostravě-Třebovicích v rámci soutěže Lipová ratolest

1. října 2024 16:19 | Ostrava-město | Andrea Holeszová | Eko magazín

Studenti desítky zahradnických škol z celého Česka vysadili v Třebovicích nový park v rámci soutěže Lipová ratolest. Své zastoupení měla i Ostrava v podobě družstva ze zdejší Střední zahradnické školy.

Vědma z Ostravy chce vrátit peníze za pomoc ženě v nouzi, dar věštit prý mají v rodině
Vydáno 17. května 2023 12:21, Ostrava-město, Jiří Cileček
Vědma, která měla za své služby v Ostravě získat 100 tisíc korun a zlatý prsten se sama přihlásila policii. Dar věštit má prý v rodině a lidem takto pomáhá už dlouho. Někdo jí odbyde a někdo jí údajně děkuje. Peníze za služby, které vybrala od ženy už nemá, ale je ochotna je vrátit například ve splátkách. Policie hledá další svědky, kteří mohou mít s vědmou podobnou zkušenost.

reprofoto: video Policie ČR

V minulých měsících si vědma vyhlédla v centru Ostravy 48letou ženu ve špatném psychickém stavu. Přesvědčila ji, že ji zbaví jejich problémů a následně měla podle poškozené požadovat za cenné rady, čarodějné rituály a svěcenou vodu až 100 tisíc korun. Policie v úterý zveřejnila žádost o pomoc při pátrání po podezřelé. Kontaktovali ji její příbuzní, kteří viděli výzvu na facebooku Televize Polar. Sama pak přišla na policejní oddělení Ostrava-střed.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Policistům 47letá žena uvedla, že se opravdu s druhou ženou náhodně potkala na Masarykově náměstí v centru Ostravy. Zeptala se jí, kolik je hodin a za odpověď jí nabídla, že jí řekne budoucnost, protože umí věštit. Údajně ženě měla říct informace, které se zakládaly na pravdě, a proto poškozená měla trvat na tom, že jí za tyto služby chce zaplatit peníze."

To mělo být 10 tisíc korun. Vědma dále potvrdila, že se měly setkat ještě jednou, kde ji opět měla poškozená dát finanční hotovost 80 tisíc korun a zlatý prsten jako poděkování, že ji měla hodně pomoci. Poškozená ale tvrdí, že celkem ženě dala 100 tisíc a prsten, kdy jí vznikla škoda 105 tisíc korun.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Dále uvedla, že jí žádnou svěcenou vodu nenabízela ani nepředala, jen jí poskytla radu ohledně pramene vlasů, které má nosit u sebe pro štěstí."

Při  výslechu také policistům tvrdila, že občas lidem zkouší věštit, protože pozná, že mají problém. Dar věštit mají prý již po generace v rodině. Během nabízení své služby se setkala s lidmi, kteří jí odbydou, ale někteří ji mají i vyslechnout a za rady děkovat.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Žena policistovi sdělila, že peníze, které obdržela od druhé ženy, již utratila, ale prsten měla na sobě. Ten dobrovolně vydala. Svůj výslech ukončila slovy, že ji je to líto, necítí se být vina z toho, že by ženu uvedla v omyl, ale přesto navrhla, že je ochotna se případně omluvit a peníze vrátit ve splátkách."

Policie dál zjišťuje, zda nemohla žena takto připravit o vysoký finanční obnos více lidí.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Proto se znovu obracíme na veřejnost, která má podobnou zkušenost a mohla se tak s obdobným jednáním setkat, kdy žena mohla požadovat peníze za svou věštbu, aby se obrátila na nejbližší policejní služebnu, případně svou zkušenost oznámila na linku 158."

Případ je prověřován pro možné naplnění skutkové podstaty trestného činu podvodu.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000037252/vedma-z-ostravy-chce-vratit-penize-za-pomoc-zene-v-nouzi-dar-vestit-pry-maji-v-rodine