Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Policisté zadrželi pět mladíků krátce po vloupání do stánku v Ostravě

Ostrava-město |

Pět mladíků od 15 do 21 let v noci vykrádalo stánek s rychlým občerstvením v Ostravě-Porubě. Všímavá svědkyně přivolala policii a partička se rozutekla. Policisté je vzápětí všechny pochytali, dva mladí lupiči se dokonce snažili schovat pod autem. Vloupání natočila kamera a mládeži teď hrozí od jednoho do tří let vězení.

video z vloupání do stánku v Ostravě-Porubě; zdroj: Policie ČR

Vše začalo nočním hovorem na tísňovou linku 158. Všímavá svědkyně totiž ohlásila, že do stánku s rychlým občerstvením v Ostravě-Porubě se právě vloupalo několik dětí. Poškodily okno nad dveřmi a snažily se protáhnout dovnitř.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Nejenom že svědkyně sdělila operačnímu důstojníkovi popis oblečení, ale také to, že se skupinka rozdělila a rozutekla."

Na správném místě ve správnou dobu byl právě projíždějící policejní důstojník, který ve vysílačce zaslechl relaci k vyhlášenému pátrání. I přesto že plnil jinou služební povinnost, okamžitě otočil auto a vyrazil na místo, byl totiž nejblíž.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Během chvíle zkřížil cestu dvěma podezřelým mladíkům, které zadržel. Netrvalo dlouho a na místo se sjelo několik policejních hlídek, jak z oddělení hlídkové služby, tak z obvodních oddělení. Začalo propátrávání blízkého okolí a únikové trasy, které trvalo několik desítek minut."

Dalšího podezřelého zadrželi policisté poblíž tramvajové zastávky a další dva lupiči se snažili ukrýt pod zaparkovaným autem. 

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Potvrdilo se, že skupinka celkem pěti zadržených osob ve věku 15, 16, 18, 19 a 21 let je podezřelá z vloupání do stánku s rychlým občerstvením. Všichni putovali k dalším procesním úkonům na policejní služebnu."

Podezřelé si do své gesce převzali kriminalisté. Mladá partička se nakonec ke všemu přiznala. 

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Všichni shodně uvedli, že se na vloupání do stánku měli domluvit. Nejdříve měli vytlačit skleněnou výplň okénka a následně jeden z nich vniknout do vnitřních prostor stánku. Po samotném prohledání měl odcizit finanční hotovost a cigarety, kdy si tento lup mezi sebe rozdělili."

Na stanici se navíc ukázalo, že se nejedná o jediný prohřešek, který mají mladíci na svědomí. Čtyři z nich se během vánočních trhů dokonce měli vloupat na Masarykově náměstí do dřevěného stánku, ze kterého ukradli pokladnu s penězi. Na útěku je ale zadrželi strážníci Městské policie Ostrava.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Komisař 4. oddělení obecné kriminality Ostrava obvinil trojici mladíků z trestného činu krádeže. Vzhledem k tomu, že nejstarší z nich již má za sebou trestní minulost, hrozí mu v případě odsouzení až tři roky vězení. Dvěma plnoletým hrozí dvouleté vězení. Mladistvým bylo sděleno provinění z krádeže, kdy v případě odsouzení jím hrozí jeden rok vězení."

Policisté proto znovu připomínají majitelům provozoven, aby si je dobře zabezpečili proti vloupání.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Ať již složitějšími zamykacími systémy, ochrannými mřížemi nebo například uzamykatelnými okenicemi. Dalším vhodným prvkem zabezpečení je kamerový sytém, který může přispět při odhalování trestné činnosti nebo jako důkazní prostředek. Jakmile své podniky či obydlí opouštíte, zavírejte i okna na ventilaci."

Opravdu stačí jen krátká chvilka a nezvaný host tohoto umí využít. Tak jak je vidět na videu, které zveřejnila policie.

Nahlásit chybu


K tématu

Svědek pomohl v noci chytit zloděje v Ostravě, kradené kolo vyčmuchal policejní pes

1. srpna 2024 20:29 | Ostrava-Jih | Jiří Cileček

Pohotová reakce svědka a bleskový zásah policie pomohl dopadnout dva muže, kteří se v noci vloupali do sklepních kójí domu v Ostravě. Jedno z kradených kol pak doslova vyčmuchal přivolaný policejní pes Falko.

Zloděj, který se vloupal do kanceláře v Ostravě stále uniká policii

20. září 2023 14:28 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Policisté stále pátrají po muži, který se na konci června vloupal do jednoho z podniků v centru Ostravy. Z kanceláře pak ukradl peněženku, doklady a peníze.

Policisté zadrželi muže, který v Karviné a Bohumíně kradl jízdní kola

21. září 2023 14:27 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Osobní a místní znalost policistů obvodního oddělení Bohumín a pohotová reakce svědků vedla k zadržení muže, který ukradl přímo u prodejny elektrické jízdní kolo. Policisté později zjistili, že 42letý muž má na kontě už několik krádeží kol. Napáchal škodu za 93 tisíc korun a nyní mu hrozí až tříleté vězení.


ON-LINE: Sledujeme ničivé povodně v Moravskoslezském kraji, voda stále sužuje region

Včera 18:09, vydáno 13. září 2024 12:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj čelí jedné z nejhorších povodní v historii. Silné deště způsobily katastrofu, která region sužuje naplno. Situace se každou hodinou mění. Aktuální dění a vývoj sledujeme podrobně v naší online reportáži.

U nemocných a seniorů v zaplaveném Přívoze zasahovalo 5 zdravotnických týmů

Včera 22:44 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Rozsáhlé evakuace lidí z oblasti zaplaveného Přívozu asistovaly posádky záchranné služby. Nasazeny byly čtyři posádky rychlé zdravotnické pomoci a tým speciálního vozidla Volvo.

Silné deště způsobily v Havířově sesuv půdy na hřbitově

V Havířově postupně zjišťují, kde silný déšť a povodně napáchaly škody. Radnice bude muset zabezpečit ujíždějící svah, na kterém se nachází jeden z městských hřbitovů.

Hejtman žádá armádu o pomoc s odklizením následků povodní, voda si vyžádala další dva lidské životy

Včera 17:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Moravskoslezském kraji nadále probíhá boj s povodněmi, voda stále neopadla. Krajský krizový štáb se proto rozhodl požádat Armádu České republiky o pomoc s odklízecími pracemi.

Řeka Opava v Opavě pomalu klesá. Stále probíhají záchranné a likvidační práce

Velká voda v Opavě ustupuje. Řeka Opava kulminovala včera okolo půl 10. večer a postupně odhaluje, co všechno napáchala. Mimo jiné poškodila most v Ratibořské ulici a zničila železniční trať z Opavy do Malých Hoštic, kam kvůli zatopeným silnicích nejezdí ani náhradní doprava.

Ulici Na Olšinách v Českém Těšíně voda zaplavila nejvíc, lidé zjišťují škody

I v Českém Těšíně čelili obyvatelé velké vodě. Několik stovek z nich muselo být evakuováno. Nejhorší situace byla v lokalitě kolem Těšínských jatek.

Hráz na Odře ve Slezské Ostravě vydržela a voda opadává, nejhorší je situace v Koblově a Antošovicích

Stejně jako většina Ostravy a Moravskoslezského kraje se ani Slezská Ostrava nevyhnula záplavám, souvisejícím s dlouhotrvajícími intenzivními dešti. Zasaženy byly hlavně části Koblov a Antošovice, které přímo sousedí s řekou Odrou. Lidé museli opustit své domovy a několik desítek nemovitostí skončilo pod vodou. Momentálně už hladina Odry ve Slezské Ostravě klesá.

Havířov připravuje zázemí a lůžka pro lidi z Ostravy, kteří by se museli evakuovat

Havířov připravuje lůžka pro obyvatele Ostravy, kteří by se museli kvůli protržení protipovodňové hráze případně evakuovat. Dočasný azyl bude připraven v tělocvičně na krytém bazénu.

Policie v Moravskoslezském kraji řeší první případy rabování evakuovaných objektů

Včera 12:25 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Tvrdé tresty žádá hejtman Moravskoslezského kraje pro všechny, kteří se pokusí parazitovat na povodňovém neštěstí.

Velká voda řádila i ve Frýdku-Místku, město řeší následky

Velká voda se převalila i přes Frýdek-Místek. Díky vodní nádrži Šance ale nebyly následky katastrofální. Město řeší hlavně odklízení povodňového odpadu z cyklostezky a zatopené kolektory. Evakuace obyvatel nutná nebyla.

V Ostravě se protrhla hráz Odry na soutoku s Opavou. Voda zaplavila Přívoz, Novou Ves a Mariánské Hory

Ostrava čelí extrémní povodni. V pondělí se protrhla hráz řeky Odry na soutoku s Opavou. Vznikla tak další mohutná řeka, která se valila přímo do Přívozu a části Mariánských Hor a zpětně i do Nové Vsi. Tisíce lidí musely být evakuovány. Hasiči se s vojáky pokusili průrvu uzavřít pomocí pytlů s pískem.

Porubka v Ostravě-Porubě pomalu klesá. Evakuovaní lidé ale domů zatím nemohou

V Ostravě-Porubě už velká voda pomalu opadává. Nejhorší situace tam nastala v sobotu odpoledne a hlavně v noci, kdy se Porubka vylila z břehů a zatopila domy kolem a křižovatku Vřesinská.

Povodňová situace v MOb Ostrava-Jih se uklidnila, vítr ale strhl střechu MŠ Předškolní

15. září 2024 21:14 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová

O víkendu zažila Ostrava-Jih, stejně jako zbytek republiky, extrémní srážky, které trvaly od čtvrtku až do nedělního rána, a přinesly vážné škody.

Rozbouřená Ostravice v centru Ostravy

15. září 2024 16:20 | Ostrava-město | Bohdan Koch

Pohled na řeku Ostravici ze Sýkorova mostu v neděli dopoledne.

Mateřskou školu Blahoslavova v centru Ostravy čeká rekonstrukce zahrady

Mateřskou školu Blahoslavova v centru Ostravy čeká kompletní rekonstrukce zahrady. Školka dostane nové herní prvky i venkovní učebnu. Její zahrada se také o něco zvětší. Práce mají vyjít na 7,4 milionu korun.

Slezskoostravský korfbalový tým slaví bronz z mistrovství světa a čeká ho česká extraliga

Nové členy lákají v nové sezóně nejen florbalisté, ale i slezskoostravský korfbalový klub. Ten má v obvodu silnou základnu a patří mezi jeden z nejúspěšnějších klubů v Česku. To dokládá i zakončení předešlé sezóny, kdy pomohli slezskoostravští korfbalisté českému týmu k bronzové medaili z mistrovství světa.

Policisté zadrželi pět mladíků krátce po vloupání do stánku v Ostravě
Vydáno 26. ledna 2024 8:38, Ostrava-město, Jiří Cileček
Pět mladíků od 15 do 21 let v noci vykrádalo stánek s rychlým občerstvením v Ostravě-Porubě. Všímavá svědkyně přivolala policii a partička se rozutekla. Policisté je vzápětí všechny pochytali, dva mladí lupiči se dokonce snažili schovat pod autem. Vloupání natočila kamera a mládeži teď hrozí od jednoho do tří let vězení.

video z vloupání do stánku v Ostravě-Porubě; zdroj: Policie ČR

Vše začalo nočním hovorem na tísňovou linku 158. Všímavá svědkyně totiž ohlásila, že do stánku s rychlým občerstvením v Ostravě-Porubě se právě vloupalo několik dětí. Poškodily okno nad dveřmi a snažily se protáhnout dovnitř.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Nejenom že svědkyně sdělila operačnímu důstojníkovi popis oblečení, ale také to, že se skupinka rozdělila a rozutekla."

Na správném místě ve správnou dobu byl právě projíždějící policejní důstojník, který ve vysílačce zaslechl relaci k vyhlášenému pátrání. I přesto že plnil jinou služební povinnost, okamžitě otočil auto a vyrazil na místo, byl totiž nejblíž.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Během chvíle zkřížil cestu dvěma podezřelým mladíkům, které zadržel. Netrvalo dlouho a na místo se sjelo několik policejních hlídek, jak z oddělení hlídkové služby, tak z obvodních oddělení. Začalo propátrávání blízkého okolí a únikové trasy, které trvalo několik desítek minut."

Dalšího podezřelého zadrželi policisté poblíž tramvajové zastávky a další dva lupiči se snažili ukrýt pod zaparkovaným autem. 

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Potvrdilo se, že skupinka celkem pěti zadržených osob ve věku 15, 16, 18, 19 a 21 let je podezřelá z vloupání do stánku s rychlým občerstvením. Všichni putovali k dalším procesním úkonům na policejní služebnu."

Podezřelé si do své gesce převzali kriminalisté. Mladá partička se nakonec ke všemu přiznala. 

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Všichni shodně uvedli, že se na vloupání do stánku měli domluvit. Nejdříve měli vytlačit skleněnou výplň okénka a následně jeden z nich vniknout do vnitřních prostor stánku. Po samotném prohledání měl odcizit finanční hotovost a cigarety, kdy si tento lup mezi sebe rozdělili."

Na stanici se navíc ukázalo, že se nejedná o jediný prohřešek, který mají mladíci na svědomí. Čtyři z nich se během vánočních trhů dokonce měli vloupat na Masarykově náměstí do dřevěného stánku, ze kterého ukradli pokladnu s penězi. Na útěku je ale zadrželi strážníci Městské policie Ostrava.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Komisař 4. oddělení obecné kriminality Ostrava obvinil trojici mladíků z trestného činu krádeže. Vzhledem k tomu, že nejstarší z nich již má za sebou trestní minulost, hrozí mu v případě odsouzení až tři roky vězení. Dvěma plnoletým hrozí dvouleté vězení. Mladistvým bylo sděleno provinění z krádeže, kdy v případě odsouzení jím hrozí jeden rok vězení."

Policisté proto znovu připomínají majitelům provozoven, aby si je dobře zabezpečili proti vloupání.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava: "Ať již složitějšími zamykacími systémy, ochrannými mřížemi nebo například uzamykatelnými okenicemi. Dalším vhodným prvkem zabezpečení je kamerový sytém, který může přispět při odhalování trestné činnosti nebo jako důkazní prostředek. Jakmile své podniky či obydlí opouštíte, zavírejte i okna na ventilaci."

Opravdu stačí jen krátká chvilka a nezvaný host tohoto umí využít. Tak jak je vidět na videu, které zveřejnila policie.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000041217/policiste-zadrzeli-pet-mladiku-kratce-po-vloupani-do-stanku-v-ostrave