Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Světový den vody v provozech SmVaK Ostrava

4. dubna 2023, 11:00

Téměř 500 lidí navštívilo 25. března provozy nejvýznamnější vodárenské společnosti v Moravskoslezském kraji u příležitosti Světového dne vody, kdy bylo po několikaleté pauze způsobené pandemií onemocnění covid-19 uspořádat den otevřených dveří. Návštěvníci měli možnost zavítat do Úpravny vody Podhradí a Úpravny vody Nová Ves, z čistírenských provozů byly zpřístupněny zařízení v Havířově, Opavě a Frýdku-Místku (Sviadnově).

Shakespeare na Slezskoostravském hradě již po šestnácté

4. dubna 2023, 10:56

Opět po roce je zde další - již šestnáctý - ročník oblíbeného divadelního festivalu Letní shakespearovské slavnosti Ostrava 2023. Diváci budou mít možnost vidět celkem šest titulů, včetně jedné nové a jedné obnovené premiéry. Celkem uvedeme 20 představení a je na co se těšit. Předprodej vstupenek v síti Ticketmaster začíná v úterý 4. dubna v 10:00, sezónu pak v červenci zahájí premiéra komedie Jak se vám líbí.

Povodí Odry: Provedli jsme kontrolu zabezpečení jezů

4. dubna 2023, 10:52

Proběhly jarní prohlídky zabezpečenosti vybraných jezů bezpečnostními prvky. V současné době je informačními cedulemi a záchrannými házecími prostředky včetně bodu záchrany vybaveno 26 spádových objektů. Chybějící části vybavení, o které jsme přišli díky vandalismu, byly doplněny. Každoročně na nové vybavení a doplnění chybějícího vynakládáme nemalé finanční prostředky v řádu statisíců korun, abychom přispěli k větší bezpečnosti na vodních tocích, nad rámec našich zákonných povinností.

Stavební skupina HSF System se představila na veletrhu MIPIM 2023

3. dubna 2023, 18:52

Stavební skupina HSF System prezentovala své projekty na mezinárodním veletrhu investičních příležitostí MIPIM 2023 ve francouzském Cannes. Zároveň byla generálním partnerem české expozice, na které se představily město Ostrava spolu s Moravskoslezským krajem, Prahou, Brnem a dalšími partnery.

SU Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné proběhne Týden podnikavosti. Přidejte se

3. dubna 2023, 18:24

Na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné (SU OPF) se ve dnech 18.4. až 20.4. 2023 bude konat čtvrtý ročník akce s názvem Týden podnikavosti. Tato akce je určena pro studenty SU OPF, studenty středních škol a pro firmy, které mají zájem nabízet studentskou praxi nebo stáže.

Kurzy pečení i velikonoční speciality: Resort Valachy zasvětí Velikonoce gurmánům

31. března 2023, 18:05

Resort Valachy Velké Karlovice potěší o velikonočních svátcích milovníky dobrého jídla. Nejenže si mohou pochutnat na velikonočních specialitách od místních kuchařů, ale také se v gastronomii něčemu novému přiučit. Každý den od Velkého pátku až do Velikonočního pondělí se totiž budou konat kurzy pečení na různá témata.

Co může být v muzeu v Ratiboři pro Čechy zajímavé?

31. března 2023, 18:01

V současné době se zdá, že hlavním předmětem zájmu Čechů v Polsku jsou levné nákupy. Když už to Polsko navštěvujeme, najde se v blízké Ratiboři něco, co může zaujmout? Ano!

Obvod Vítkovice finančně podpořil rekonstrukci střechy kostela na Mírovém náměstí

31. března 2023, 17:46

Zastupitelé ostravského městského obvodu Vítkovice se rozhodli finančně podpořit rekonstrukci střechy kostela sv. Pavla na Mírovém náměstí. Z rozpočtu obvodu bylo pro tento účel vyčleněno 75 tisíc korun.

Podcast FNO: Nukleární medicína vyšetřuje i léčí a není důvod se jí bát

31. března 2023, 17:41

Nukleární medicína vyšetřuje i léčí a není důvod se jí bát, to je název dalšího podcastu Fakultní nemocnice Ostrava. Hostem u mikrofonu je přednosta Kliniky nukleární medicíny FN Ostrava MUDr. Martin Havel, Ph.D., MBA.

Ostrava se opět stane centrem nejen evropského loutkářství

31. března 2023, 16:51

Jsou to téměř 4 roky, co se v Ostravě naposledy konal Mezinárodní loutkářský festival Spectaculo Interesse. Po vynucené covidové pauze se v roce 2023 festival vrací a nabídne divákům produkce loutkových divadel z celého světa.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více