Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Měli byste se přestěhovat do Prahy? Důvody, které vás v rozhodnutí utvrdí

30. března 2023, 19:37

Stěhování z Moravskoslezského kraje do Prahy zavání velkou životní změnou. Přeci jen jde o dvě zcela odlišné části Česka, každá s vlastními výhodami a nevýhodami. Nicméně pokud o přestěhování do hlavního města skutečně uvažujete, ale jen si svým nejste zcela jistí, seznamte se s největšími benefity, které z života v metropoli plynou.

Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí otevřela Telemedicínské centrum

30. března 2023, 16:41

Odborníci z Nemocnice-AGEL Třinec Podlesí svými projekty již dlouhodobě aktivně ovlivňují směřování moderní medicíny v Česku. V zázemí nově vybudovaného Telemedicínského centra, které bylo slavnostně otevřeno na konci března, budou moci své aktivity zaměřené na využití moderních technologií, a to nejen v kardiologii, dále prohlubovat a rozvíjet.

Vesnice, nebo město? Jak najít ideální místo pro život

30. března 2023, 16:36

Hledáte vhodnou lokalitu pro váš nový domov a nevíte, zda se rozhodnout pro město či vesnici? Nechte si poradit. Sepsali jsme ke každé oblasti několik pro a proti, abychom vám usnadnili výběr.

Součástí Kardiologického dne FN Ostrava byly i přímé přenosy z katetrizačního sálu

30. března 2023, 15:44

Fakultní nemocnice Ostrava uspořádala už IV. Kardiologický den Interní a kardiologické kliniky. Cílem letošního ročníku kongresu bylo přiblížit diagnostické a léčebné postupy v kardiologii. Program v Clarion Congress Hotelu Ostrava zahrnoval celkem 16 přednášek, které vedly tuzemské špičky v oboru. Nechyběly ani 4 přímé přenosy z katetrizačního sálu.

Světové ocelářství stále v nejistotě. Karvinský Jäkl přichází s produktovou inovací

29. března 2023, 20:36

Současná situace v evropském a světovém ocelářství je stále napjatá. Důvodem jsou vysoké ceny energií a velká nejistota hlavně na automotive trzích na straně dodavatelů i zákazníků. Společnost ArcelorMittal Tubular Products Karviná se letos více zaměří na výrobu produktů s vyšší přidanou hodnotou a také bude pokračovat ve snižování energetické náročnosti výroby.

ADRA Ostrava hledá nové dobrovolníky pro podporu zdravého životního stylu u obézních dětí

29. března 2023, 20:32

V české populaci enormně narůstá počet dětí, které trpí obezitou. Dětští obezitologové bijí na poplach a zdůrazňují, že ve společnosti je důležité na tento trend upozorňovat nejenom dospělé, ale i samotné děti. A právě z tohoto důvodu spojilo své síly dětské oddělení Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice a Dobrovolnické centrum ADRA Ostrava. Za podpory Ministerstva zemědělství tak vznikl unikátní pilotní projekt, kdy budou „dobrovolníci pro zdravý životní styl“ pomáhat dětem, kterým obezita hrozí nebo se s ní potýkají.

Muzeum v Ratiboři – 95. výročí založení a jubilejní film

29. března 2023, 20:28

V prosinci 2022 Muzeum v Ratiboři, partnerské muzeum v Polsku Ostravského muzea v Ostravě, oslavilo 95. výročí svého založení. 95 let je období, v jehož průběhu se muzeum v Ratiboři rozvinulo do současné podoby, a to jak v oblasti shromážděných artefaktů, tak i široké nabídky akcí. Motorem pohánějícím fungování instituce byli vždy lidé, proto taky v rámci realizace polsko-českého projektu „Muzeum vychází vstříc – cyklus aktivit otevírajících partnerské instituce novým výzvám“ byl natočen film, ve kterém aktuální a bývalí pracovníci muzea vypravují o tomto zajímavém místě.

V galerii Monami v Bílovci začíná výstava J. Duchana INTUICE

29. března 2023, 20:18

Vernisáž výstavy „Intuice“ jednoho z předních současných českých výtvarných umělců Josefa Duchana se uskuteční v pátek 31. března od 17:00 hodin v Galerii MonAmi v Bílovci. „Josef Duchan je výtvarník, který během produkce svých děl absorbuje a reflektuje pohyb a tvary ve světě a společnosti kolem. Jeho širokospektrální záběr v technikách a médiích, které mistrně zvládá, je výjimečný,“ říká kurátorka Galerie MonAmi Rosana de Montfort.

Humr i daněk na frgálu: Lanterna chystá na 1. duben Grand menu s Pavlem Sapíkem

28. března 2023, 15:32

VELKÉ KARLOVICE – Máte rádi mimořádné gurmánské akce a jedinečné gastro zážitky se skvělým vínem? Nenechejte si ujít už tuto sobotu 1. dubna degustační večer ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.

Opavský OSTROJ reaguje na útlum těžby uhlí. Jeho důlní divize mění po 75 letech výrobkové portfolio

28. března 2023, 14:54

Mobilní bednění pro ražbu železničních a silničních tunelů, automatizované dopravníkové systémy nebo vývoj univerzálního drtiče pro zpracování odpadu. To jsou příklady novinek ve výrobkovém portfoliu transformované divize Důlních a průmyslových technologií strojírenské společnosti OSTROJ z Opavy.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více