Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Balet NDM zatančí o víkendu na prestižním festivalu v Německu a v květnu v Izraeli

24. března 2023, 13:16

Inscenaci Rossiniho karty uvede soubor baletu Národního divadla moravskoslezského o tomto víkendu 2x na festivalu Tanztage v německém Oldenburgu. Se stejným programem vyrazí koncem dubna do Izraele – tam od 2. do 7. května postupně odehraje šest (!) představení ve třech divadlech: čtyři v Tel Avivu a po jednom v Haifě a v Jeruzalémě.

Legendární Deadmau5 z Kanady bude mít v ČR festivalovou premiéru! V létě míří na Beats for Love!

24. března 2023, 8:11

Festival Beats for Love přidává další obří jméno do svého line upu pro ročník 2023! Do České Republiky míří po dlouhých 14 letech kanadský umělec Joel Zimmerman, kterého ale všichni fanoušci taneční hudby znají pod jeho pseudonymem Deadmau5. Zařazuje se tak vedle již oznámených hvězd jako Hardwell či Tiësto a tak ostravský svátek elektronické taneční hudby potvrzuje své sliby o nejsilnější sestavě za svou historii!

OSTROJ meziročně navýšil tržby o téměř 50 %

24. března 2023, 8:08

Tradiční česká strojírenská společnost OSTROJ navýšila v roce 2022 meziročně své tržby o 508 milionů Kč na celkových 1,572 miliardy Kč. Do investičních projektů opavská společnost vložila přes 181 milionů Kč a během roku 2022 nabírala nové zaměstnance.

FN Ostrava se stala součástí sítě světově certifikovaných center pro léčbu endometriózy

23. března 2023, 19:33

Centrum pro léčbu pánevní bolesti a endometriózy Gynekologicko - porodnické kliniky FN Ostrava získalo akreditaci udělenou společností EuroEndoCert, která má celosvětovou působnost. Gynekologové prokázali, že mají úspěšně odoperované a spokojené pacientky, a vybudovanou fungující síť spolupracujících odborníků z mnoha oborů.

Novinka pro pacienty s nefrostomií a permanentním katetrem

23. března 2023, 19:03

Speciální kabelka Jenka pro pacienty s nefrostomií a permanentním katetrem nabízí diskrétní řešení pro nošení stomického sáčku. S kabelkou Jenka již nebudete muset vymýšlet finty na zakrytí sáčku, poutat negativní pozornost, ani sledovat vyhýbavé pohledy.

Vodárenská expozice „BABYLON“ zve k návštěvě

23. března 2023, 18:51

Na jaře, ke Světovému dni vody se opět otevřela ojedinělá vodárenská výstavní expozice BABYLON, která je součástí památkově chráněného areálu Úpravny vody v Ostravě-Nová Ves. Přímo ve vodárenské věži z roku 1933, která sloužila účelu odkyselovací stanice, můžete ve vodárenském mini muzeum zažít exkurzi do počátků zásobování města Ostravy pitnou vodou.

Měníte zdravotní pojišťovnu? Máte čas jen do konce března

23. března 2023, 18:48

Jen do konce března mají čas lidé, kteří uvažují o změně zdravotní pojišťovny. Další příležitost k přestupu nastane až od července. Na co si je třeba dát při změně pojišťovny pozor?

To nejvzácnější z muzeí – výstava v obchodním centru

23. března 2023, 14:36

Do konce března mají návštěvníci obchodního centra Auchan v Ratiboři kromě plnění každodenních nákupních povinností příležitost se podívat na nejvzácnější exponáty muzea v Ratiboři a muzea v Ostravě.

XXIX. Pařízkovy dny a IV. ostravská konference paliativní péče nabídly řadu novinek

23. března 2023, 14:00

Dvoudenní konference s mezinárodní účastí, která se letos konala ve dnech 16. a 17. března, byla tradičně zaměřena na novinky v léčbě onemocnění krve. Pozvání Kliniky hematoonkologie FN Ostrava a Lékařské fakulty Ostravské univerzity přijaly tři stovky lékařů a početně stejně zastoupená byla i sesterská sekce.

Ostravské komunikace hledají nové zaměstnance. Náborová odměna čeká na nováčky i jejich objevitele

22. března 2023, 9:40

Městská akciová společnost Ostravské komunikace, která se v Ostravě stará o podstatnou část ulic a silnic, o veřejné osvětlení i řadu parkovišť, je připravena prakticky ihned přijmou téměř dvě desítky zaměstnanců. Kromě 18 dělnických profesí, včetně řidičů či elektromontérů, hledá i projektového manažera. „Nejvíce nám chybí řidiči a stavební dělníci, což sice pravidelně inzerujeme, ale stále máme lidí nedostatek,“ uvedl ředitel společnosti Daniel Lyčka.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více